Українські ВМС візьмуть участь у багатонаціональному навчанні «Дайв-2021» (фото)

В Одесі відбулась початкова та головна конференція (об’єднаний захід) з планування багатонаціонального протимінного водолазного навчання «Дайв-2021». Захід пройшов у форматі онлайн зустрічі. Під час конференції учасниками було обговорено загальну концепцію навчання і попередній склад сил та засобів, що планується залучити від держав-учасниць навчання. На даний час свою участь у навчанні підтвердили п’ять країн: Румунія, Грузія, Болгарія, США та Україна. Загалом, серія навчань «Дайв» проводиться з 2011 року. Раніше Україна брала у ньому участь лише в якості спостерігача.

– Цього року сили та засоби ВМС ЗС України братимуть участь у багатонаціональному протимінному водолазному навчанні «Дайв-2021». Зокрема, сплановано участь пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» та зведеного водолазного підрозділу у складі до 30 осіб. Ключовим моментом навчання стане обмін досвідом проведення відповідних водолазних робіт. Тому маємо чудову нагоду покращити вишкіл наших водолазів, – розповіла учасниця конференції від Командування ВМС ЗС України капітан-лейтенант Оксана Сторожук.

Проведення багатонаціонального протимінного водолазного навчання «Дайв-2021» заплановано у серпні цього року в місті Констанца, Румунія. Метою навчання «Дайв-2021» стане обмін досвідом щодо здійснення водолазних спусків та пошуку й знешкодження вибухонебезпечних предметів під водою, а також щодо підривних та інших підводних робіт.

Джерело