Дуже-дуже вчасне розкриття «Української приватної військової компанії»

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

СБУ вручила підозру бравому вомбату Семену Семенченко і “таємному агенту НАБУ” Женечці Шевченку. Звинувачують у створенні незаконного збройного формування з метою вчинення тяжких злочинів, в тому числі проти основ національної безпеки.

Я не в курсі, кому так круто перейшли дорогу Семен з Женечкою. Коли дізнаюся – напишу.

А наразі зауважу, що Семену і його фан-клубу не треба перейматися. Треба повторювати “Зате не Порошенко” і “А що, і так можна було?”. Семен, Женечка і їхнє збіговисько зробили все можливе, аби владою в Україні стала саме зелень. Що поробиш? Богуцька – в нардепи, Лещенко і Найєм – в держкорпорації на круті з/п, а Семен з Женечкою – в слідчий ізолятор СБУ. Вони самі це зробили.

На місці Семена я б молився, аби СБУ не допитала ту частину бійців “Донбасу”, які на чолі з позивним Філін звалили від Семена після Іловайська. Якщо правда бодай 20% того, що я почув зимою 15-го від бійців “Донбасу”, Семена закрити можна буде до кінця життя.


Олексій Петров

(Шо творит Порох, шо творит!)

Самому боевому майору из всех боевых. Да какое там майору? Цэльному Начальнику Генерального штаба (правда, альтернативного), но тем не менее. Золотому редуту страны. Заслуженному начлагу на Грушевского… СБУ сплело лапти!

Аххххх, это не Порох виноват? Да лааааадно! У этого «фейкового» майора Порошенко был виноват даже в том, что с бодуна не представишь. Сэмэн своё дело знал четко… Вот награда и догнала «героя».

Предлагаю завтрашний день, 25 марта, назвать «Днём разорванных шаблонов».

Да! Главное, абы не Порошенко!


Гліб Бабіч

А я подивлюся, що буде.

Від Семена я очікував чогось подібного, безсумнівно. Коли людина стає відомою на хвилі загальної боротьби за свою країну, але швидко переходить до процесу максимальної монетизації (і політичної в тому числі) цього, це називається “купити квиток”.

Я не хочу обговорювати Семена на війні – цим є кому займатися з обох сторін Семена. Але те, що перші ластівки того, що він діє в якусь свою сторону, були ще там. А потім його дії стали методичними. І країни в них не було. Хоча згадувалася вона два рази на фразу. Більше того. Вся його діяльність стала однозначно спрямованою на розрив того, що я вважаю правильним шляхом України. А що є Україна Семенченко, я навіть аналізувати не хочу. Що б це не було, це с початку мертво або покалічено. Це як на міну наступити. І саме до цієї міни завжди тягне Семен.

Коли у людини є комплекс Наполеона, це погано. Коли сама людина є додатком до цього комплексу – це треш. Але зате його легко можна грати кому завгодно.

Чи можуть виявитися звинувачення серйозними і незаперечними? Можуть запросто. Семен до подібного йшов давно. Просто потрібен був той, хто підштовхне і профінансує. А таких – маса. І бабуся за спиною. І “суспільний запит” від любителів простих рішень на “хлопців, що прийдуть і порядок наведуть” менше не стає. Ну так, щоб хунта, швидко всіх розстріляти, а потім заживемо.

Семен на роль глави хунти підходить погано. Але сам так точно не вважає. Тому створення власного “Вагнера”, який обкатується там, де заплатять, – цілком логічний крок. Шкода, що серед тих 150 людей, швидше за все, виявляться і ті, з ким я не відмовлюся опинитися в одному окопі, в разі чого.

Поставки з росії – цілком реальна фігня. Насправді, це складно тільки на перший погляд, вам скаже це будь-хто, хто мав досвід поставок запчастин з Росії до війни. І, до речі, це річ неминуче необхідна, на жаль. Але одна справа, коли ці схеми плете держава. А коли цим займається старий викривач-“редутник”, – це зворушливо і дивно.

Може це бути правдою? Може.
А чи може все це виявитися повною нісенітницею? Та запросто!

Я поважаю СБУ і знаю, як вони можуть працювати. Тому відео дивне. Не по рівню. Може, СММщик поганий виявився. Може, спеціально так, щоб на реакцію подивитися. Бо якщо справа доказова, не має сенсу створювати “блокбастер”. Може, тому і не створювали, бо все ясно як день. А може і завдання у цьому всьому не те.

Мене інше турбує. Якщо все це виявиться лажей, це, швидше за все, лажа спланована. Під загальну партитуру. Цілком красиво пристебнути Семена до тих, хто реально під судом по лівим звинуваченнями. Типу Ріф-2. З усім антуражем – судами, протестами, недолугими рішеннями феміди і прокурорським свавіллям. Зі щасливим крахом всього цього в кінці. І звільненням “в’язнів-патріотів”.

Це запросто може бути, якщо нам вирішили викувати нового героя. Ну як, викувати – дістати із запиленої скрині. Обтрусити, прокачати – і віддати споживачеві. І, повірте, поведеться на це багато хто.

Хоча, може, бабуся (а там обов’язково є хоч якась бабуся) просто облажалася. Поки це все конспірологія. Але все, що робить Семен в останні роки, має стійкий запах грошей і розвалу. Тому все можливо.

Як і те, що все це для нього організували виключно, щоб обліпити доказами і здати. Бо не шкода. Як жорстке попередження бабусі онуку. Мовляв, наступного разу буде потужнішим і скінчиться не так.

Тому мені навіть цікаво, як це буде розвиватися. Хто буде ходити під суди. Як це буде. Що буде в суді. І навіть хто буде гучніше всіх кричати – винен! Ще до всяких дій і рішень.

Шкода мені Семена? Ні.
Чи хочу я (в будь-якому випадку) абсолютної справедливості в його справі? Так.
Чи може бути в результаті щось хороше і світле? Ні.
Чи є в мені хоч крапля співчуття? Є. При самому серйозному розкладі мені буде дуже шкода тих, кого Семен “потягне” за собою. З нормальних, але дезорієнтованих їм хлопців. При будь-якому результаті справи.

А поки я чекаю появу тега free_semenchenko.
Шоу, судячи з усього, нас чекає обов’язково.

P.S. Хоча… Зачекайте. Вони ще можуть виявитися “таємними агентами” – разом з Шевченко. Досвід є.


Костюк Олександр

Насправді, розкриття так званої «Української приватної військової компанії» дуже і дуже вчасне.

Тут кілька аспектів:

1. Обвинуваченням Шевченка (який давав покази Bellingcat) дискредитується справа “вагнерівців”.
2. Україна сама (через СБУ) на весь світ заявляє про наявність та активну діяльність в Україні ПВК (ЧВК), аналогічної ПВК Вагнера. Що так само нівелює справу “вагнерівців”. Перед самим виходом фільму.

Семенченка ще раз зіграли на користь РФ. Думаю, що він справді створив підконтрольне йому бандформування, яке два роки нікому не заважало. І яке зараз демонстративно охрестили «Приватною військовою компанією», до того ж «В СБУ кажуть, що мають докази контрактів між “ПВК” та представниками різноманітних організацій країн Близького Сходу, були й пропозиції постачати зброю до цих країн».

Тепер кремль зможе казати: «Так ось же в Україні ПВК, яка постачає найманців та зброю в гарячі точки. Що ви нам розказуєте про Вагнера?»

І думаю, реально Семенченко не сяде. Лайно не тоне.


Светлана Самборска

Новость о том, что настоящими Свинарчуками, продававшими армии втридорога ввезенные из РФ запчасти, оружие и тп, оказались Семенченко и Шевченко, конечно, интересная. В первую очередь, своей кармической изящностью. Но чувства она вызывает двойственные.

Ведь очевидно, что единственной причиной взятия за жопу Кости Гришина со товарищи является готовящийся к выходу фильм Беллингкета об операции с “вагнеровцами”, действующим лицом которого выступил Шевченко. Без этого Костя Гришин и дальше продолжал бы мутить свои кровавые рублики-копеечки.

Неплохо, видать, прижало Зеленского, что сливать приходится такой ценный ресурс, который в будущем, причем, возможно, в ближайшем будущем, мог бы очень пригодиться Вове. Но у Вовы категориями будущего думать некому.

Вообще, поучительная вышла история. Костя всю жопу изорвал в борьбе с проклятым Порошенко, а по результатам борьбы пойдет под суд. Просто потому, что Зеленскому от этого, может быть, не будет, а потенциально, может быть, некоторая пиар-выгода.

Смотрите на это, жопорватели за Зеленского, смотрите внимательно. Вова ваш – дурак и трус с манией величия, который сольет что угодно кому угодно, если увидит в этом для себя минимальную выгоду. Какой бы маловероятной и сиюминутной эта выгода ни была бы. И каким бы масштабным ни был бы предмет слива. Это я сейчас не Семенченко имею в виду, а операцию с “вагнеровцами”, которая имела колоссальное значение, которая была такого уровня, что мало какая страна может похвастаться, и которая была слита вашим Вовой без смысла, без какой-либо выгоды в ответ, а просто из страха перед Путиным. Сморите и делайте выводы. Если, конечно, вы в принципе в состоянии учиться на чужих ошибках.


Олексій Осипенко

Ох какая драма вокруг Вомбата и Шевченко. Ну, и я пять копеек вставлю.

Проблема Семенченко не в том, что он организовал какую-то мутную парамилитарную х*йню, не в том, что он торговал контрабасом из РФ, и даже не в завышенной цене этого контрабаса. Последнее как раз понятно – себя не забыть, людям заплатить, взятки раздать и т.д., и т.п. И контрабас тоже понятен – в Кремле сидят идиоты, но не настолько идиоты, чтобы повышать боеспособность враждебного государства (а мы им враждебны, это факт). Я даже могу закрыть глаза на всю эту сомнительную романтику ЧВК – понятно, что если такую структуру можно организовать, то ее организуют вне зависимости от законодательной базы. Это как трава – она под запретом, но купить ее не проблема.

А вот реальная проблема в том, что с контрабасом, наценкой и т.п. Сёма боролся, не щадя живота своего. Баррикады возводил, торговлю на крови порицал, а в итоге сам ею занялся. Я даже рискну предположить, что так вовремя слитые Бигусу данные по Свинарчукам – это банальное рейдерство отработанной схемы поставок. Сёма в Раду не проходил, а баблишко нужно. Вот и подсобили добрые люди – и Порошенко ушатали, и большого патриота пристроили. Все счастливы. В рахе, я подозреваю, тоже кто-то оседлал вакантные потоки кэша.

Так вот. Дело в том, что ах какой патриот Семен – лицемерное уе*ище, такое же как какой-нибудь серлещ или муся в найом. И подобные люди будут всегда бороться с системой, в которой им не комфортно, и великолепно сосуществовать с системой, которая позволяет им процветать. Ничего нового – я точно так же пинаю зе власть потому, что мне совершенно не комфортно сосуществовать с долбое*ами и ворьем.

И любой, кто сейчас будет что-то там попердывать в защиту Сёмы, – он либо дол*оеб, либо вор. Потому что, судя по гробовому молчанию Семена последние два года, ему все было ах*энна и зае*ись, и никакой катастрофы и олигархизации страны не происходило (ну оно не удивительно – пацан к успеху пришел все-таки, чего ему отсвечивать? Сиди и руби кэш, вай нот?).

Это что касается самого Семена. Что касается Шевченко, то это такой же шнырь и пройдоха, как и предыдущий наш герой, заделавшийся подельником Семена, что исчерпывающе характеризует его морально-этические качества.

Но на свою беду, Шевченко решил, что он незаменим и неуязвим, и рассказал Бэллингкэту слишком много. И теперь, когда к нежной жёпке Приниженя угрожающе приставили раскаленный лом, Вова кинулся “дискредитировать” источники Бэллингкэта.

Я полагаю, что в ОП пришли к очередной гениальной многоходовочке – объявить Шевченко врагом народа, и на все обвинения кивать, мол, он слишком много знал – он и слил. Ну или как агент враждебной роисси пытался дискредитировать Самого. А Найвеличніший не при делах. Арестович придумает, как это обильно и елейно изложить. Ну а Семена сливают, видимо, потому, что кто-то в окружении Владимира Ссаныча положил глаз на прибыльную схему. А тут такая удобная оказия – подельник Вомбата впал в немилость Солнцеликого. На ловца и зверь бежит, еге ж?

Так что все идет по старой-доброй большевистской схеме: съесть романтиков, съесть дураков, сожрать друг друга. Жду не дождусь момента, когда из этой кучи-малы победителем выползет ах какой министр. А потом, выбросив через плечо чью-то ногу, сытно отрыгнет и неспеша двинется в сторону всяких рамочников и прочей бля*вы, которая перестала быть нужна.

Ох и весело же будет! Правда, не долго, и, вероятно, не нам.


Тарас Чорновіл

Колеги, навіть коли чуєте дуже приємні на перший погляд новини від зеленої влади, трохи пригальмуйте й на хвильку задумайтеся. Я маю на увазі гучний рапорт СБУ про припинення протиправної діяльності цілої приватної армії та інших злочинних дій, які «скоєні під керівництвом Семенченка і Шевченка». Нам підкинули шикарний ролик від СБУ та сценаристів 95 кварталу й змішаний в один мікс цілий комплекс різних подій і діянь. А головне – змішали дії двох дуже різних людей. Якби це стосувалося діянь саме Семенченка, якби його реально арештували й посадили, то я б навіть цій зеленій владі пробачив якусь дещицю її власних злочинів. Бо хто такий диверсант, Семенченко з часом більшість з нас непогано розібралися.

Але Семенченку дали можливість піти. Добре, якщо десь його таки вишукають (ще питання, чи засудять). Але маю підстави побоюватися, що він уже в себе в окупованому Криму на базі з підготовки диверсантів біля Керчі. І весь бравур про масштаби як операції з викриття й припинення діяльності, так і про масштаби дій банди Семенченка виглядає перебільшеним у десятки разів.

Його щедро фінансували й насичували зброєю та особовим складом, коли він під політичним крилом імбецила Саакашвілі готував заколот проти Порошенка та реальні диверсії. Після того, як у РФ добилися свого завдяки 73% «управляемого личного состава» два роки тому, потреба в Семенченку відпала й він перейшов на підробіток звичайним бандитизмом. Це повністю відповідало його сутності. Але за інерцією якийсь час залишався недоторканним для правоохоронців і спецслужб. Чи це було політичне, чи чисто кримінальне прикриття, не знаю, проте ні Аваков, ні Баканов своїм соколам наказу брати банду не давали.

Зараз виникли якісь нові мотиви. Є серед них різноманітні супутні.

Наприклад, напустити білого шуму напередодні викриттів по вагнерґейту та для перебиття жахливої інформації про епідемію й корупцію. Або ж бандюки загралися чи зачепили інтереси когось із ще більш недоторканних. Могли й серйозно влізти в сферу незаконної міжнародної торгівлі зброєю. А за цим уже стежать американці. І їх Бубочка боїться. Також можуть нівелювати нашу боротьбу проти політичних переслідувань патріотів, найперше, Антоненка та й Стерненка. Зараз купа горлопанів будуть записувати в цей список і Семенченка. А це вища міра дискредитації.

Але я бачу зовсім іншу основну причину. До Семенченка прив’язали Шевченка. А це людина, яка не лише дуже сильно насолила Єрмаку та його сімейці, але й відіграла значну роль у викритті нинішньої влади стосовно злиття інформації ворогу про спецоперацію проти вагнерівців. І все це відбувається напередодні появи викривального фільму. Зараз нам спробують максимально дискредитувати все, що хоч дотично стосується вагнерґейту. Усілякі Люсі Арестовичі вже не діють. Пішов крупний наступ із спецназом СБУ для дискредитації всього лиш одного з викривачів.

Я не знаю, чим ще займався Шевченко крім своєї викривальної діяльності. Чи могла там бути якась злочинна сфера? Чи міг він на якомусь етапі перетинатися з одіозним Семенченком? Не знаю, тому коментувати не буду. Частина людей із патріотичного середовища, на жаль, далеко не ангели небесні. І нам у майбутньому щодо багатьох доведеться болісно вираховувати, що в їхніх діях заважить більше. Але зараз, якщо навіть Шевченко мав якийсь стосунок до бандитської діяльності Семенченка (а це далеко ще не факт!), то атака, здійснена на нього (не на Семенченка, якому дали коридор для відступу), стосується не якогось криміналу, а саме політичних процесів.

Адже Шевченко фігурує в фільмі-викритті, принаймні він дав свідчення для Беллінгкет. І це дуже вигідно, щоб якраз під час появи викриття один з важливих свідків був на слуху у всіх, як не лише якийсь бандит, а організатор приватної армії та російський агент і диверсант.

Тому трохи видихнули й приступаємо до складної й копіткої справи відділяння зерна від полови. Запам’ятаймо, у нас два вороги: Путін із своїм ворогом зовнішнім і Зеленський, який разом із своєю колаборантською і клептократичною зграєю став ворогом внутрішнім. Ніколи не чекай від ворога позитивних і благородних дій. Усе піддавай сумніву. Бо ворог не прийшов робити добро…


Юрій Луценко

Семенченко пройшов шлях від підозрюваного у вбивстві в Севастополі (до війни), відомого командира добровольців до піар-афериста, організатора злощасної блокади українського вугілля, активіста міхомайдану і аж до створення незаконного збройного угрупування.

Ідіоти не переводяться, вони вдосконалюються.

 

 

Автор