Адекватним лідерам посередники не потрібні (фото, відео)


Ірина Геращенко

Фантастичний виступ Президента Литви Гітанаса Наусєди в ВР України. Своїм виступом українською він зробив для підтримки і захисту української мови більше, ніж весь цей зелений парламент.

Президент Литви нагадав, що нашу мову багато років принижували і пригнічували, і для нього честь звертатися до українського народу українською. Вона в нього чудова, це було дуже зворушливо!

Другу частину промови президент виголосив рідною литовською. Він наголосив, що Литва ніколи не визнає окупацію Криму, підтримав євроінтеграційні прагнення України, закликав країни ЄС поділитися вакцинами з країнами Східного Партнерства і звернувся до України з проханням не купувати російську електроенергію (а це невимовна ганьба! Адже саме через поправку слуги Геруса Зеленський і Шмигаль попри протести опозиції повернули на український ринок російські енергоносії).

Це був виступ справжнього Лідера і справжнього друга України! Дякуємо, Литва!

* * *

Красномовний кадр.

Президент Литви звернувся до України з закликом не купувати російську електроенергію.

Аплодисментами вітала ці важливі слова про необхідність енергонезалежності «Європейська Солідарність».
Слуги, які повернули російські енергоносії на наш ринок через поправку Геруса, сидять…

Ми сотні разів зверталися до Зеленського з вимогою припинити закупівлю російської електроенергії. Можливо, влада почує президента Литви, як не чує українську опозицію.

Фото Oleksandr Klymenko


Володимир Ар’єв

Президент Литви краще, ніж президент України, виступає на захист енергетичної незалежності України.
Президент Литви краще, ніж президент України, готовий допомагати Україні отримати вакцину.
Президент Литви краще, ніж президент України, розуміє, що українську мову нищили свідомо і наполегливо.
Президент Литви краще, ніж міністр внутрішніх справ України, володіє українською мовою.

Це висновки після виступу литовського лідера у ВР.

Може, українцям варто нарешті зрозуміти: якщо на фоні президента Литви нинішня влада не є проукраїнською, то варто змінити підхід до обрання своєї влади.


Валерій Прозапас

Дожили, на восьмому році війни президент Литви закликає українську владу не закуповувати білоруську електроенергію, бо вона фактично російська.

То він ще дипломатично виразився – бо є і російська від Сєчіна&Коломойського, і роялті від співпраці з російським ТБ, і синочки московських продюсерів в державних органах.

Тільки не треба знову “а при Порошенко було краще?”

Було точно краще – впевнено йшли до енергетичної інтеграції з ЄС, Центренерго та Енергоатом були прибутковими, бо Бєня з Портновим не відкривали ногами двері до кабінету президента.
Ніхто не відкривав.


Тарас Чорновіл

Коли ти ще не Мадуро й не Лукашенко, але вже викреслений зі списку членів клубу добропорядних політиків, основні лідери світу уникають спілкування з тобою, але визначають кураторів-контактерів, які на це спілкування приречені.

Для Януковича таким був президент Польщі Александр Квасневський. Він мав доносити послання й попередження від лідерів цивілізованого світу, а відповідно, й зберігати якийсь рівень спілкування та імітацію доброзичливості. Тоді для цих спроб колективного Заходу вплинути на Януковича багато прислужився наш посол у Польщі Маркіян Мальський, за що пізніше був дуже підло атакований заздрісниками й недоброзичливцями.

Але вертаємося до президентів. Адекватним лідерам посередники не потрібні, й контактерів до них не приставляють. Максимум, це пошук генеральних лобістів наших національних інтересів. Порошенко, Ющенко чи Кучма (до касетного скандалу) контактували напряму.

Спершу саме так прийняли в коло лідерів і Зеленського. Але вже до кінця 2019-го він став відходити в ізоляцію, а роль контактера традиційно припала президенту Польщі Анджею Дуді. Оскільки в того є свої проблеми і з адміністрацією Байдена, і з лідерами ЄС, зараз відбулася заміна.

Візит президента Литви – це і є представлення куратора, який має контролювати телепня та пробувати спрямувати його в правильне русло. А ще боляче бити по руках за провини. Перший сеанс публічних різок відбувся.

Зеленський після переговорів терміново доручив Шмигалю шукати шляхи для відмови від енергопостачання з РФ/Білорусі…

Раптом оте раніше вигадуване рашистськими шістками “зовнішнє управління” стало реальним. І доки при владі в нас наркоман-неадекват, це навіть подарунок для нас. Погано те, що воно ж на шпагаті між Путіним і Байденом, а російське управління та агентурне оточення нікуди не поділося.

Ми ж маємо приклад, як у 2013 році Янукович із такого самого шпагату різко злетів у лабети Пуйла. І пригадуємо, якими жертвами це закінчилося…

Автор