СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 16.03.2021

У Нігерії озброєні терористи напали на школу в селищі Рема. У Дамаску попереджено спробу потрійного теракту. У Сирті розпочалося засідання спільного військового комітету у форматі «5+5».

Ісламська Республіка Афганістан

У центрі Кабула поряд із пасажирським автобусом спрацював вибуховий пристрій, внаслідок чого поранено не менше 15 людей. За останню добу це вже третій вибух у столиці Афганістану.

Федеративна Республіка Нігерія

Озброєні терористи на мотоциклах напали на школу в селищі Рема штату Кадуна та викрали учнів і викладачів. Точна кількість викрадених людей поки невідома.

Сирійська Арабська Республіка

15 березня в Дамаску попереджено спробу потрійного теракту. Бойовики планували низку вибухів із застосуванням натільних поясів з вибухівкою. Сили безпеки затримали трьох терористів і ще трьох розшукують.

Держава Лівія

У Сирті розпочалося чергове засідання спільного військового комітету у форматі «5+5». Основною темою обговорення є розмінування прибережної смуги. Досягнуто домовленості про те, що Місії ООН і міжнародним спостерігачам буде представлена інформація про розміновані території.

Королівство Саудівська Аравія

Вранці 15 березня сили арабської коаліції перехопили безпілотний літальний апарат, випущений повстанцями-хуситами в бік бази Королівських ВПС «Кінг Халід».

Республіка Ірак

Ввечері 15 березня по авіабазі збройних сил Іраку у провінції Салах-ед-Дін, на якій розміщуються військові підрозділи США, було завдано ракетного удару. Щонайменше п’ять ракет впали на околиці авіабази. Постраждалих і руйнувань немає.

Джерело

Автор