Владо, подивись у дзеркало!

Ірина Геращенко

Невістка – улюблений та безпрограшний персонаж «слуг».

З подивом прочитала заяву правлячої партії, що це Порошенко і його команда винні у зриві вакцинації, недовірі до вакцини й діють в унісон з РФ, аби просунути «Спутнік». Добре, хоч не «Новічок», бо і таке могли б вигадати.

Дискредитація кампанії по вакцинації розпочалася рівно рік тому, коли слуги призначили міністром охорони здоров’я М. Степанова. Який спочатку дозволив розпилити ковідні кошти на дороги, серіали, казна що, тільки не на кисень і допомогу лікарям. Коли в травні всі президенти і уряди світу засіли за телефони, аби напряму домовитися, законтрактувати найкращі вакцини, наші знімали недолугі відосики. Коли Зеленський і Шмигаль обіцяли країні Pfazer, AstraZeneka, китайську вакцину ще в січні, а потім привезли індійський аналог і не спромоглися бодай на дружніх олігархічних каналах провести просвітницьку кампанію популяризації та просування вакцини. Дискредитація боротьби з пандемією і досі продовжується в червоній зоні, на Франківщині, в «Буковелі». І це Зеленський , а не Порошенко, в розпал епідемії гасав там на лижах, популяризуючи модний курорт і відпочинок, а не карантин і стриманість у контактах.

Окреме питання – бездарна кадрова політика Зеленського/Шмигаля, їх глави обладміністрацій, які не здатні забезпечити нормальну логістику, можуть тільки тиснути і погрожувати медикам, а не заохочувати до вакцинування.

Ще більш болюча тема – це нинішнє керівництво ЗСУ, яке загрузло у з’ясуванні стосунків і схематозах, яке дістало вже Армію своїми перевірками, склоками, проваленим оборонним замовленням і апріорі не спроможне провести кампанію популяризації вакцинування, бо вміють тільки тиснути, залякувати, погрожувати і штрафувати.

Не лише «Європейська Солідарність», а й Європейський Парламент в своїй останній резолюції відразу в кількох абзацах згадав корупцію в закупівлях ліків урядом Зеленського-Шмигаля й закликав українську владу відмовитися від сумнівних оборудок, особливо коли мова йде про боротьбу з пандемією.

А пам’ятаєте, як партія «Слуга народу» рік тому заявила, що відмовляється від держфінансування і направляє ці кошти на боротьбу з пандемією? Потім дивним чином партія заявила, що фінансує «5 запитань від президента», а зараз НАЗК призупинила фінансування СН. Так коли ж слуги говорили правду про державні гроші? Вони хоч копійку таки направили на пандемію? І в скільки платникам податків обійшлися «5 запитань»? Бо відповіді ми так і не отримали.

Принагідно нагадаю, що МОЗ засекретили інформацію щодо вартості вакцини і послуг посередників – корупційної прокладки, створеної пару місяців тому, через яку йшли поставки.

Звинувачення в зриві вакцинації – це серйозно. Тому наша фракція готує повторні запити до всіх компетентних органів з вимогою надати відповідь суспільству:

– Коли відповідальні особи розпочали переговори з виробниками вакцин?
– Яких саме домовленостей досягла влада щодо закупівлі вакцин, про які кількості та які терміни йшлося?
– Яка вартість закуплених вакцин?
– Чому вакцина закупалася не напряму, а через посередників?
– Хто стоїть за фірмою-посередником, і скільки на цьому нагріли руки ділки від медицини?
– Чи направила «СН», як обіцяла, бюджетне фінансування на боротьбу з пандемією, і про які суми йдеться?
– Скільки коштів партія витратила на «5 запитань від президента»?
– Коли Україні відкриють кордони? А це можливо тільки тоді, коли до української влади буде довіра у світі.

Принагідно нагадаю, що це ваш міністр робив підробний тест для відрядження, чим шокував наших партнерів.

Щодня, щотижня і щомісяця цього важкого року команда влади робила все, аби втратити довіру суспільства в питанні боротьби з пандемією. Коли прийшов час звітувати, замість роботи над помилками почали полювання на відьом.


Віктор Уколов

Якщо у Зеленського хочуть знайти, хто провалив вакцинацію, треба просто подивитись у дзеркало!

В 43 млн країні лише 19 тис вакцинованих одним (!) типом вакцини, якої вистачить для 0,6% населення, але Слуги вважають, що винен… Порошенко і Європейська солідарність!

Ще раз, зебобіки, бігом до дзеркала – там винуваті. Нагадаю тільки факти:

  • 16.03.2020 Зеленський очолив Координаційну раду з протидії пандемії.
  • Травень 2020 – Офіс президента проігнорував повідомлення МЗС, що в світі створюється фонд для розробки вакцин і те, що його вкладники отримають вакцини у першу чергу.
  • Червень 2020 – монобільшість відправила половину ковідного фонду на будівництво доріг.
  • Липень 2020 – Зеленський пообіцяв, що Україна буде одна з перших у світі, хто отримає найкращі вакцини.
  • Серпень 2020 – переговори з виробниками про поставки вакцини до України не ведуться, передоплата не вноситься.
  • Вересень 2020 – переговори з виробниками про поставки вакцини до України не ведуться, передоплата не вноситься.
  • Жовтень 2020 – переговори з виробниками про поставки вакцини до України не ведуться, передоплата не вноситься.
  • Листопад 2020 – переговори з виробниками про поставки вакцини до України не ведуться, передоплата не вноситься.
  • Грудень 2020 – уряд дав доручення знайти вакцину, у світі вже починається вакцинація.
  • Січень 2021 – починають вакцинуватись такі країни як Непал, Зеленський просить вакцину.
  • Лютий 2021 – привозять вакцину для 0,6% населення.

Березень 2021 – Слуги народу заявляють, що у затримці вакцинації винен Порошенко! 

 

Автор