Рік омани між Оманом та Еміратами

Тарас Чорновіл

Фейсбук сьогодні мені підкинув допис, який опублікував рівно рік назад. Тоді йшлося про дууууже тупі відмазки Зеленського від Мендель та Лєщєнка. Дещо з тих відмазочок уже забулося, як і те, як наше брехливе МЗЧ тоді їхало в Карпати, а виринуло в Омані. Сама подія відбулася раніше, на початку року, а в ці дні розгорівся основний скандал стосовно останнього дня перебування, прильоту Патрушева, ймовірних переговорів його із Зеленським у приміщенні посольства РФ та гіпотетичної телефонної розмови з Путіним, після чого Кремль почав активно вимагати чогось, невідомо коли пообіцяного. Тоді ж ми прораховували причини затримки Зеленського на цілий день після катастрофи під Тегераном, інші обставини, які опосередковано свідчили про державну зраду. Але прямих доказів не було, лише опосередковані, побічні. І тут вилізли адвокати Зеленського: Мендель, Лєщєнко, як і купа слуг Зеленського та проплачених блогерів, що своїми тупими відмазками доказали, що підозри аргументовані. Це вже потім появилися більш певні свідчення.

І ось проходить рік.

А в нас уже замість Оману сусідні Емірати. Другий раз полетіти в Оман було б навіть для цих дегенератів надмірним. Полетів то й полетів, скажете ви. Не державними ж справами цьому нєдорослю займатися. Якусь діяльність імітувати треба, а ще після повного дипломатичного провалу й ігнорування на Заході необхідно демонструвати, що його хоч хтось приймає. Воно ж Януковича копіює. Тому теж деякі візити з порожньою програмою ледь не купували. Прогулянка на день святого Валентина за бюджетний кошт – теж образливо, але ми до цього вже звиклися. Гостріше саме на цей фінансовий фактор реагували торік після оманського вояжу. Тоді ж Патрушев теж не зразу засвітився. А тут не встиг Зеленський до Абу-Дабі долетіти, як там уже медведчуківський літак проявився. І не в санкційному статусі Козака справа, а в тому, що Медведчук – єдиний прийнятний для Путіна посередник. Я б цю версію не списував завчасу.

* * *

Ми навіть не здогадувалися, з якою кришталево чесною людиною нам доводиться жити в одній країні.

От був такий собі міністр, а нині якийсь радник Милованов. То він вийшов на брифінг і прямо сказав журналістам: “Я дебіл!” І правду ж сказав, бо дійсно дебіл.

Я вже не буду розказувати, як він на посаді міністра зумів за пару місяців економіку України покласти, зупинити кількарічне неперервне зростання й створити діру в бюджеті на понад 100 мільярдів. Він узагалі багато такого натворив і наговорив, що єдиний порятунок від тюрми – це дурка.

А зараз цього інваліда розумової праці взяли на прогулянку в Емірати. Поїздки не було в плані МЗС, і її не готували, як готують державні візити. Отже просто компанією змоталися день святого Валентина відзначати. Але коли летять офіційні особи, їм зазвичай організовують якусь зустріч з керівництвом країни. Так і тут сталося. А Милованов, як колись Мендель після Папи Римського, не міг стримати емоцій і погнав хвалитися. То цей неповносправний зумів у одному дописі й коментарі під ним двічі в калюжу сісти.

Перше. Похвалився, що зустрівся з наслідним принцом Об’єднаних Арабських Еміратів. Воно дійсно неграмотне. Адже навіть звичайним туристам при першій оглядовій екскурсії коротко розповідають про систему влади в країні та її дуже специфічну спадковість. Не існує наслідного принца ОАЕ і не може бути. Бо це особлива форма конфедерації окремих королівств. Той, з ким дозволили поспілкуватися Зеленському й кого мав за честь споглядати Милованов, – це наслідний принц емірату Абу-Дабі. Такі самі королівські особи є в кожному еміраті. Й формально вони рівні. І правити країною мають по черзі. Але за традицією, кожен раз, коли на посаду заступає наступний емір, він добровільно передає владу правителю Емірату Абу-Дабі, як найбільшому й найбагатшому завдяки нафті емірату об’єднання. Сама згадка про “наслідного принца” усіх ОАЕ – це дикий дипломатичний конфуз. Такою заявою або використанням назви Перська затока там можна створити для країни неймовірні проблеми. Тому раніше було правило: у делегації з візитами до країн з подібними специфічними проблемами ідіотів, мажорів та всяких неосвічених телепнів не включати. Бо був уже один нардеп, який в тих самих Еміратах напився й вчинив дію щодо жінки та ще й на її весіллі, через яку ми ледве дипломатичні відносини не втратили. То дебіл Милованов скоїв щось подібне. Надіюся, що його там сприйняли за охоронця чи офіціанта й не прислухалися до патякання.

А в коментарях він добив уже остаточно, щоб ні в кого ілюзій не залишилося. Зайшла мова про те, як про…али МВФ, то воно від себе ще добавило… Дивіться в скринах, повторювати соромно. Як і соромно, що такі безнадійні дебіли в нас керують країною. Хоча, я зараз задумався: це ж інтелектуально недолуге створіння на грантах сиділо, йому ж чималі гроші на всілякі пустопорожні проекти давали… То ті, хто таких підтримували, вони, що також… Чи просто в долі?

 

Автор