Канали Медведчука зіграли ключову роль у поширенні брудних технологій проти Президента Порошенка

Творці технології «Порошенко і Медведчук – партнери» вважають, що люди зовсім не мають пам’яті, а ефіри на медведчуківських каналах ніхто не згадає. Тому їм здається, що можна поширювати брехню в режимі нон-стоп.

Насправді, ситуація кардинально інша. Якби були якісь домовленості П. Порошенка і лідера проросійської партії В.Медведчука, то при Порошенку не було б реалізовано кроків, смертельних для Росії.

Україна ніколи б не прийняла Закон про декомунізацію, Україна ніколи б не запровадила мовні квоти, Україна ніколи б не вела такої безкомпромісної політики на Донбасі, Україна ніколи б не отримала Томос, Україна ніколи б не отримала безвіз.

Якщо б Порошенка зв’язували якісь стосунки з проросійською партією, то яка вигода від таких «домовленостей» для російських кураторів Медведчука? За 5 років Порошенко реалізував системні антиросійські проекти.

Саме при Порошенку Україна звернулася в Стокгольмський арбітражний суд і за цим позовом суд повністю відхилив ретроспективні вимоги Газпрому на суму 56 млрд. дол. (йдеться про зобов’язання здійснити оплату за невідібрані обсяги газу) за 2009–2017 роки. Крім того, Нафтогаз, виконуючи директиви Президента Порошенка, домігся зменшення ціни газу відповідно до ринкових умов, а також компенсації за переплату за періоди після квітня 2014 року. Завдяки перегляду контрактної ціни Нафтогаз зекономив 1,8 млрд дол. на закупівлі газу, придбаного у 2014–2015 роках. Плюс до цього Стокгольмський арбітраж також задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації у сумі 4,63 млрд дол.

Сьогоднішня влада руками Лещенка, Гордона, інших коментаторів намагається переконати в тому, що нібито Порошенко отримав лояльність каналів Медведчука. Але ті, хто стежив за каналами Ньюсван і 112 у 2016-2019 роках, можуть щиро здивуватися. Якщо вакханалія і кілерство щодо тодішньої влади називається «лояльністю», то як виглядає нелояльність?

Саме на каналах Медведчука було сформовано найбільш ідеологічно мотивоване антиукраїнське і антипорошенківське журналістське середовище. Ще на 112 каналі прайм-тайм вели проросійськи і антипорошенківськи налаштовані ведучі, тому всі ефіри перетворювались в суцільне лиття бруду на владу і на Порошенка. Ньюсван був повністю сформований з відверто антиукраїнських журналістів, для яких огульна критика Порошенка була пріоритетом. Крім того, на Ньюсван у вечірні години було запроваджено «авторські програми», як спеціалізувались на виливанні тонн бруду проти Президента Порошенка. Імена ведучих цих програм добре відомі серед українофобів – Червоненко, Гольдфарб, Співак, Чаплига.

На Ньюсван і 112 каналі було сформовано пул медведчуківських коментаторів, які знову ж таки спеціалізувалися на боротьбі з Порошенком – Золотарьов, Якубін, Биков, Бикова, Мішин, Волошин і десятки інших різнокаліберних «політологів» і «експертів».

Для ілюстрації достатньо глянути на один день з життя каналів Медведчука, які нібито мали бути лояльні до Порошенка (як стверджують такі як Лещенко). Візьмемо, до прикладу, 22 березня 2019 року, за 9 днів до президентських виборів.

Канал Ньюсван цілий день крутить заяву ОПЗЖ:

«Все, що залишилося цій владі на чолі з П. Порошенком – програти і на колінах покаятися перед людьми за 5 років горя, злиднів і страждань».

Телевечір 22 березня на Ньюсван – в руках ОПЗЖ – Рабіновича і Шуфрича. Кілька тез від Шуфрича (одного з близьких до Медведчука людей) цього вечора:

«Я можу припустити, що це… означає, що американці Порошенка списали. Гуд бай, Америка. А як вони вибудовують політику стосовно Тимошенко і Зеленського – побачимо».

Далі – більше:

«Вибачте, Петро Олексійович, вас обрали, а ви мир обіцяли. Замість миру ми втратили десятки тисяч і зруйнували економіку. Із-за вашого злочинного рішення 30 червня 2014 року. Замість того, щоб завершити мирні переговори, які ми почали при Турчинові, він (Порошенко) вирішив повоювати. А потім через 4 роки каже: «Вибачайте, ну, не вийшло». Головнокомандуючий, який провалює кампанію, а я повинен визнати, що у 2014 році ми кампанію програли, він повинен був піти у відставку. Він змінив Гелетея, а сам залишився. Це було його одноосібне рішення, і він (Порошенко) повинен був вже тоді піти».

У цей самий час 22 березня у вечірньому ефірі 112 каналу глядачі могли спостерігати цілі монологи проти Порошенка Є. Червоненка. Кілька цитат:

«Зачем они Томос принимали, если они столько делают против Бога. У нас делают новые совершенствования в том, как украсть, и как потом оправдаться».

«Сейчас среди людей доверие к агрессору РФ возросло. Кричать «Слава Украины», я за это, но красть и мародерствовать на войне… это убило уже последние рейтинги. Войну нужно оканчивать… мы не выполнили Минска. Мы ничего не сделали, мы делаем все, чтобы продолжить войну. Это же не просто так идет война, хотя Президент обещал закончить за 2 недели. Война не заканчивается потому, что с криком «За родину», можно украсть половину топлива, можно творить на запчастях то, что творилось. И это у них, у этой власти, которая кричит там про лозунги, это умение жить».

Червоненку активно підіграє ведучий Ньюсван ведучий В.Полуєв:

«… можна контрабандою з РФ ввозити запчастини для військової техніки, а з іншого боку піддавати обструкції тих, хто закликає до введення переговорів».

Червоненко далі продовжує:

«У нас кто-то из действующей власти ответил за цифры падения экономике. Я помню интервью Порошенко, что доллар будет по 8 грн. А потом он взлетел до 35, и кто знал, что он остановится на 27. Хочу напомнить, что Гонтарева в Лондоне сейчас.

«”На Бессарабке” сейчас говорят, и это сейчас станет новым Свинаргейтом, что Нацбанк брал у МФО деньги, подом “под соусом” рефинансирования эти деньги давались определенным финансовым структурам, связанными с действующим Президентом, а потом эти структуры давали эти деньги любимому государству Украина под иностранной вывеской под украинские евробонды, которые, кстати, погашаются 31 марта. Это так на всякий случай, а действительно я верю, что он (Президент) проиграет. И это чисто на своей Родине, чистыми 10… таких евробондов не бывает в мире. А в Украине бывают, такие полугодовалые, т.е. ограбил свою страну, и стоишь и плачешь на этих радах регионального развития, как ты ее любишь… В моем понимании, что угодно, только не Порошенко».

Джерело

Автор