Ранкова кава. Огляд новин за 26 квітня

Богдан Карпенко

Україна домовилась про збільшення експорту електроенергії в Білорусь, а також про зростання імпорту звідти нафтопродуктів.

1,5 млн українських родин, які змогли забезпечити економію газу і електроенергії для тепла, отримають компенсацію до 700 грн готівкою – Гройсман.

Один з енергоблоків Трипільської теплової електростанції переведуть на роботу на газовому вугіллі – Насалик.

Вчора в Белфасті (Північна Ірландія) пройшли успішні переговори компанії Ryanair з керівництвом аеропортів «Бориспіль» та «Львів».

Консульські консультації в Туреччині: інформовано про завершальну стадію виконання внутрішньодержавних процедур з приводу введення в дію режиму взаємних поїздок громадян України та Туреччини за ID картками. З турецького боку отримано запевнення про можливість введення вказаного режиму поїздок у травні 2017 року

26 квітня 2017 року в м.Анкара відбулися українсько-турецькі консультації з консульських питань на рівні директорів депа…

Posted by Департамент консульської служби МЗС України on Mittwoch, 26. April 2017

Рейтингове агентство Standard & Рoor’s підвищило кредитний рейтинг ПриватБанку з “SD” до “ССС+/С”. Прогноз за рейтингами банку – “стабільний”. За даними S&P, підвищення рейтингу пов’язане з успішним завершенням банком та урядом України процесу докапіталізації , а також тим, що ПриватБанк обслуговує свої зобов’язання вчасно та в повному обсязі.

В найближчий час угорський інвестор має намір встановити у Міжгірському районі Закарпатської області пресувальне обладнання для сміття та забезпечити пакування і вивіз вторинної сировини на переробку.

Компанія “Тедіс” сплатила найбільший штраф в історії Антимонопольного комітету. 300 млн грн перераховані в держбюджет України – Луценко.

Найрезультативніший обшук:)Сьогодні відбуваються санкціоновані судом обшуки у керівників кампанії Тедіс. Щойно фірма с…

Posted by Юрій Луценко on Mittwoch, 26. April 2017

“Укрзалізниця” протягом 2017-2018 років буде розділена на 5 компаній. Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше. Бізнес-модель ПАТ “Укрзалізниця” буде побудована на п’яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс.

Держрибагентство України: вперше за три роки держбюджетом на 2017 рік виділено кошти на селекцію та відтворення водних біоресурсів.

ВПЕРШЕ ЗА ТРИ РОКИ ДЕРЖБЮДЖЕТОМ НА 2017 РІК ВИДІЛЕНО КОШТИ НА СЕЛЕКЦІЮ ТА ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ.Виділені кошт…

Posted by Держрибагентство України on Mittwoch, 26. April 2017

Група компаній НАК “Нафтогаз України” продаватиме непрофільні активи через Prozorro.Продажі

Філія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Укрзалізниця» оголосила процедуру закупівлі 2465 напіввагонів. Напіввагони мають бути виготовлені у 2017 році й поставлені до 31 грудня цього року.

У першому півріччі цього року в Чорнобильській зоні може почати роботу перша сонячна електростанція. Станом на 1 березня надійшло понад 50 заявок від інвесторів на будівництво СЕС у Чорнобилі. Зараз чиновники проводять підготовчу роботу щодо старту цих проектів. Потенціал Зони відчуження дозволяє реалізувати всі заявки. За оцінками Семерака, йдеться про 2,5 тисяч МВт електроенергії, що приблизно дорівнює двом енергоблокам атомних електростанцій. Зараз у Чорнобилі реалізують перший проект з використання сонячної енергії – будують невелику приватну сонячну електростанцію коштом українського інвестора.

Автор