Відеостабілізець від найвеличнішого реформатора та миротворця

Андрій Смолій

Зеленський оголосив «тиждень стабільності» у новому відосіку. Просто якийсь стабілізєц повний.

Каже, що тепер газ буде дешевим, кредити доступні, референдум в кожну хату зайде, і будете самі вирішувати що, куди і як.

Ага. Тільки вже ніхто не вірить цій кварталівській маячні. Ціни на газ шалені, люди не знають, чим платити, кредити – це просто смішно, референдум від Зеленського – це відверта зрада України та рух в сторону Кремля. Зате разом із Дубінським та Мосейчук переможемо!

Чогось Зеленський забув далі розповісти про цю «повну стабільність». В країні криза, монобільшість де-факто розпалась, кредитів/інвестицій немає, вакцини немає, тестів немає, грошей в бюджеті немає, міжнародна політика знищена.

Ніхто вже не вірить у цю маячню. Рейтинги нижче плінтуса. Але він балакає. В ОП живуть в іншій країні та іншій реальності.


Елена Подгорная

Глянула я очередной видосик про космические корабли, переможно бороздящие просторы офиса преЗедента. Особенно улыбнула ипотека. Но это, пардон, приход.
А реалии они маленько другие.

Например:

Где мир, Владимир? Ты нам клятвенно обещал, что вот ты запретишь стрелять, и всё наладится. А оно не налаживается. Оно стреляет с той стороны, и наши бойцы гибнут. Практически каждый день и иногда в муках, брошенные ранеными без помощи.
Мы нахрена со своих политых кровью позиций ушли? Что бы что?

Ты, клован гундосный, отдал весь ценный обменный фонд за раз. Из-за тебя, прям из твоего офиса, слили информацию по спецоперации, которая могла нам принести только плюсы. И в политическом плане, и в переговорном процессе. И менять было бы кого.
И вот уже год, как ни один украинец не освобождён из российского плена.

Про экономику я даже начинать не буду. Ты и твоя маладая каманда засунули экономику Украины глубоко в жопу, украв всё, что можно было украсть и прое*ав всё, что украсть не получилось. У нас половина страны оказалась за чертой бедности после твоего руководства.

А тарифы? Почему они не уменьшены вдвое, как ты обещал? Почему они выросли? У меня платёжка за отопление по сравнению с прошлым годом, да, больше ровно в два раза. Больше. Не меньше. Или ты в математике не силён?

Эпидемия коронавируса – это не война с россией. Это малюсенький вызов на пути преЗедентства. И тут всё умудрились угандошить. От мародёрства на масках и антисептиках вначале, до разворовывания фонда в последствии. Вы ничем не помогли, только мешали.
А теперь ещё и вакцинацию завалили. Нас в этом плане даже папуасы опередили.

Коррупция снова расцвела пышным цветом. Все уволенные восстановились, все сбежавшие вернулись. Все схемы восстановлены и усовершенствованы. Олигархи отбивают потери. Это достижение, я щитаю.

Зато у нас теперь народовладдя и страну можно иметь в любых позах с любой стороны, да, Валодя? Всё, как ты мечтал. Наполеон недоделанный.

Депутатов ещё разгоним, оставим только нужных и ОПЗЖ. Купим “дешёвый” российский газ, за что расплатимся парой областей, дорогой в Крым, водой из Днера и ещё чем-то ненужным.
Ведь какая разница, да, Валодь?

А чтобы нарид над такими сложными материями не задумывался, то в самый раз закинуть в общество обсуждение легалайза шишек и эвтаназии.
Кстати, идеи хорошие. Но ведь всё, к чему вы прикасаетесь, превращается в дерьмо. К сожалению.

И я, конечно, понимаю, что вялый висящий рейтинг нужно как-то стимулировать. Только вы не тем начали. Лучше всего рейтинг стимулируется колбасой и субсидиями. А у вас ни на то, ни на другое денег нет.


Тамара Горіха Зерня

Мені здається, я наїлася шоу на всі роки вперед. І будь-який політик, який робить рухи у бік вау-ефекту, викликає стійку фізіологічну нудоту.

Впевнена, я така не одна. Це ж видно насправді, у Вовиних рейтингах, у злих коментарях на фб – ми давно не бачили стільки злості. У тому, як мовчать таксисти і перукарі, і як легко підриваються люди на мітинги та перекриття вулиць у мороз. Це так здається на перший погляд, що воно просто. А спробуйте насправді вивести хоч тисячу чоловік і змусити їх під снігом промаршувати пів Києва, як от вчора було.

Вова не розуміє і не ловить тенденції. Це не дивно, він ніколи не відзначався чуттям на такі речі, мав би чуйку, прикушував язик іще на сцені кварталу. А от чи розуміють це «у Вови»? Чи просто женуть жертовного барана на прапорці? Тим, хто «у Вови», пощастило з «консервою», вона їм трапилася така заповзята. Сама біжить уперед і ще й фізкультурні вправи на бігу показує.

Вони придумали спектакль «300 спартанців», тобто 300 депутатів, плануючи розкрутити з цього шоу. Шоу заради шоу, без жодного корисного вихлопу для країни, як, власне, і все, чим займається Зеленський. Зрозуміло, що у Раді неможливо знайти триста голосів за таку ініціативу. Сили, зацікавлені у дострокових парламентських, є. Але ці самі сили розуміють, що їхня персональна квота при 300 мандатах буде мізерною.

Протягнути цю, з дозволу сказати, «реформу» в обхід Конституції? Давайте ми спочатку подивимося, як Вова на мишах тренується. Наприклад, виганяє Дубинського з власної фракції, всього одного нардепа.

Зеленському колись пощастило у житті, як щастить одному на мільйони. А потім везіння здулося, тільки у хлопчика від кисневого голоду на висотах зовсім різьбу зірвало, і він не бачить, що теліпає ніжками у повітрі. А під ніжками порожнеча.

Ми так звикли до мему «мудрий нарід», що забуваємо: у кінцевому підсумку народ не такий і дурний. Його можна надурити, як і кожен інший народ на світі, він ведеться на приманки, але потім робить висновки з набутого досвіду і виправляє скоєне. З конкретним фокусом – цирк на дроті – до народу можна під’їхати тільки раз. І якщо минулого разу це спрацювало, то тепер шоу під назвою «розгін Ради» не пройде так легко. Навіть якщо будуть призначені дострокові парламентські, результат виборів Вові категорично не сподобається.

Звісно, якщо на той час він зможе спостерігати. Бо цирк на дроті поїде, а от клоун може залишитися підвішеним на дроті.


Валерій Прозапас

“Головнокомандувач”, за якого вперше за всю війну на Донбасі було віддано більше території, ніж деокуповано, тепер заявляє, що “до нього ніхто не думав про звільнення Криму”.

Те, що воно безсовісне, було зрозуміло задовго до його президентства, але так нахабно обнуляти п’ятирічні зусилля дипломатії та всієї української держави зі створення міжнародної коаліції та організації санкційного тиску на окупанта за захоплення Криму може тільки дійсно неадекватна людина.

Ще трохи, і Зеленський заявить, що це під його командуванням було звільнено 2/3 окупованих міст та селищ в 2014, хоча в той час цей уклоніст на Москві ногами дригав.

Щодо Криму, то його “зусилля” точно обмежаться хіба що черговим “смотрєнієм в глаза” або створенням “штабу простих рішень” – як він “війну закінчує” ми всі бачимо.

Задовбав. Тє.


Ахтем Чийгоз

Колишній в’язень Кремля, один з лідерів кримськотатарського народу, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз вважає заяви Володимира Зеленського щодо деокупації Криму несправедливими і непорядними. Він зауважив, що на тлі провалів нинішньої влади Зеленський намагається вкинути в суспільство політиканські меседжі, приписати собі чужі здобутки і звинуватити опонентів.

Чийгоз нагадав про 2014-2015 роки, коли окупаційна влада Криму кидала за грати кримських татар за спротив, а Зеленський разом із «Кварталом» у той же час насміхались над Україною.

«Ви тоді не були президентом. Але якщо ви вважали себе громадянином України, то мали замислитись, що ці підленькі жартики ображають і принижують дуже багатьох, велику частину українського народу, який проливає кров за свою країну. Який, знаходячись в окупації, бореться, втрачає життя, потрапляє в ув’язнення», – нагадав Чийгоз.

«Я ніколи не чув від президента Порошенка, мовляв, «я от стільки зробив», в тому числі й для Криму. Але добре пам’ятаю, як ставши президентом, з високої трибуни Конгресу США у своєму виступі він назвав себе кримським татарином», – зауважив Ахтем Чийгоз.

Він також зазначив, що патріотично налаштовані мешканці півострова пов’язували надії на визволення від окупації з командою п’ятого президента, і кожне звільнення полонених з російських в’язниць було знаком – Україна своїх не полишає.

«Усі ці очікування асоціювались із президентом Порошенком. Що з вами асоціюється? Я вам відверто скажу, що зараз думають в Криму більшість наших співгромадян. Вони в шоці від тих змін, які з вами прийшли. Від тих меседжів, які вони постійно чують від вас і вашої команди. Про воду, яку треба дати окупанту, щоб його посилити, щоб йому комфортніше було. Наші громадяни не просять води. Не просять якусь гуманітарну допомогу. Наші громадяни борються, помирають і сидять в тюрмах для того, щоб звільнили Крим від окупанта, щоб вигнали його зі своєї землі», – нагадав народний депутат.

Чийгоз також розповів, що у в’язниці тюремники відверто називали Порошенка головним ворогом окупаційної влади. «І це викликало гордість, що твого полководця ворог поважає і боїться. Тому що він – сильний. А за ним стоїть держава Україна, яка показує свою силу такому ворогу як Росія. Яку побоюються багато країн, а він сказав в обличчя ворогу, Путіну, що ми обов’язково переможемо і повернемо свої території», – говорить Чийгоз.

Він також нагадав, що питаннями деокупації Криму займались і міжнародні партнери України, яких зараз Зеленський запрошує приєднатись до так званої Кримської платформи. «Ми чекаємо від Кримської платформи не ритуального характеру, а конкретики. І тут у мене є дуже великі сумніви, що результат буде достатньо жорстким і продуктивним», – прогнозує Чийгоз.

Представник «Європейської Солідарності» зауважив, що за півтора року при владі Зеленський не зробив реальних кроків для захисту кримськотатарського народу.

«До вас як до президента звернулись з тим, щоб ви були ініціатором внесення в парламент законів, які направлені на захист і справедливе розв’язання кримськотатарського питання. Ініціатором цього завжди виступає Меджліс кримськотатарського народу. Саме при Порошенку створили робочу групу і за кілька років напрацювали повністю відповідні міжнародному праву і Конституції України законопроекти», – нагадав Чийгоз. Він зазначив, що з приходом до влади Зеленського це питання зависло у повітрі.

«Це б дуже сильно допомогло нашій державі закріпити свої позиції на міжнародних майданчиках, перед нашими партнерами. Це б сильно вдарило по нашому ворогу Путіну. Чому ви не робите цього? Ви за півтора року, втративши стільки часу, зараз намагаєтесь заявляти, що до вас ніхто Кримом не займався? Ми ще від вас нічого продуктивного по Криму не бачили», – резюмує Ахтем Чийгоз.


Костянтин Єлісєєв

Заяви Володимира Зеленського про те, що нібито до його президенства нічого не робилося задля деокупації Кримського півострова, є неправдивими і несправедливими по відношенню і до міжнародних партнерів України, і до кримськотатарського народу, і до команди п’ятого Президента. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив зовнішньополітичний радник Порошенка, український дипломат Костянтин Єлісєєв.

«Сьогодні президент Зеленський безпосередньо, прямо заявив, що Кримом ніхто не займався до його приходу до влади. Тобто це по суті був плювок у бік дипломатів, тих, хто дійсно займався, і наших кримськотатарських патріотів. Це був плювок в обличчя нашим партнерам. Хто запровадив санкції? Європейський Союз, американці. А відома декларація Помпео? Давайте все ж таки говорити про факти», – наголосив Єлісєєв.

«Перша резолюція, яка була в 2014 році, а потім 2015, 2016 про права людини, потім була наступна резолюція по мілітаризації Криму. А використання міжнародних судових структур? Чого варте тільки одне рішення Міжнародного Суду ООН, який по Конвенції ООН щодо расової дискримінації почав змістовний розгляд цієї справи стосовно постійного члена РБ ООН – Росії», – перерахував Єлісєєв.

«А якщо згадати питання, пов’язане з використанням Міжнародних морських трибуналів? І так далі», – продовжує дипломат.

«Давайте згадаємо, як Порошенко свого часу попрацював з Ердоганом, звільнили кримських татар, і Чийгоза в тому числі. Тобто чимало було зроблено», – наголошує Костянтин Єлісєєв.

«Я хотів би нагадати, що і Кримська платформа, ідеологія Кримської платформи була закладена за часів Порошенка. Зокрема в резолюції Європарламенту від 2017 року саме ця ініціатива була підтримана», – нагадав Єлісєєв.

«Я б все-таки порадив дипрадникам показати президенту якісь довідки і почитати», – зауважує Єлісєєв.

«Я теж ставлю питання: а що за ці майже два роки зробив президент Зеленський, щоб наблизити деокупацію Криму? Чи він запровадив додаткові санкції проти Росії? Він навіть не запровадив санкції за побудову Керченського мосту Путіним», – констатує дипломат.

«Єдине, що він зробив – Генпрокуратура відкрила за його вказівкою нову справу проти Порошенка за те, що він дав наказ нашим суднам перейти з порту Одеса в порт Маріуполь. Таким чином він вважає, що наблизив деокупацію Криму?», – зауважив Єлісєєв.

«Або, можливо, він вважає, що деокупація Криму – це те, що його «слуги» і прем’єр свого часу педалювали тему постачання води до Криму? Мені здається, це дуже прикрий епізод», – говорить Костянтин Єлісєєв.

Єлісєєв резюмує, що подібні заяви є наслідком повного непрофесіоналізму нинішньої влади: «якщо слідувати такій логіці, то наступна заява президента буде, що «до мого приходу до влади України взагалі не існувало».

«Я очікую, що принаймні представники кримськотатарського народу зроблять відповідну заяву, що було зроблено за період з 2014 по 2019 рік. Коли кажуть, що до Зеленського ніхто не займався Кримом, чи завдяки Зеленському кримське питання винесли на перший план – це абсолютна, скажу недипломатично, брехня і неправда», – констатує Єлісєєв.

«Президент держави має казати об’єктивну інформацію – чи їм це подобається, чи не подобається. Але принаймні це не має засмучувати наших партнерів, які вже зараз звернули увагу на ці несправедливі заяви», – резюмував радник п’ятого Президента.


Владимир Завгородний

— Добрый день, спасибо, что согласились дать интервью.
— Дякую, дуже дякую.
— Владимир Александрович, скажите, что вы думаете про Крым?
— Я думаю про Крым, что до сих пор не думал про Крым, точнее про Крым, конечно, думал, но не думал про Крым так как надо думать про Крым, понимаете? Мало кто может думать про Крым так, как про Крым мог подумать я. Скажу честно, даже я не думал про Крым так, как я недавно про Крым подумал. Будем откровенны, не каждый может думать про Крым. Точнее, думать может каждый. Но не про Крым. И думать он может не так, как подумал про Крым я. О чём я и подумал.
— И что вы думаете про Крым?
— Я думаю, надо ли возвращать Крым. До сих пор никто не думал, надо ли возвращать Крым. А я подумал. Думаю: надо ли возвращать Крым? Хотя никто раньше не думал про то, чтобы возвращать Крым. И тем более — как.
— И как?
— Дякую, дуже дякую.
— Нет, как возвращать Крым?
— Так вот и я думаю! Как же возвращать Крым? Крым-то как возвращать?! Как же его вернёшь, думаю я. Он же не бутерброд. Простите, вы какой телеканал? А, тогда это вырежьте. Давайте заново. Так вот и я думаю! Как же возвращать Крым? Крым-то как возвращать? Как же его вернёшь, думаю я. Думаю: надо возвращать Крым! Нет других мнений, думаю я. Но возвращать — как? Как именно возвращать, я подумаю на следующей неделе в прямом эфире, в четверг, 18:30 на телеканале Один раз не один, повтор в субботу утром в 9:00.

Автор