Не наведе Байден тут порядок. Тільки ми самі

Олена Монова

Коли я бачу від дорослих дядь і тьоть закиди «ось Байден нам зараз всьо порішає», в мене починає око сіпатись. Бо це треба бути в біса обдарованим, щоб відростити сиву шерсть на сраці та при цьому залишатись самозакоханим егоцентристом та інфантилом.

Ви що думаєте, Штати почали ганяти Дубінського сцяною шматою для того, щоб нам було затишно? І тому, що він нєкрасівий? І Байдену більше немає що робити, тільки облаштовувати нам тут в Україні феншуй? А ми що тоді будемо робити, га? Підозрюю, що багато хто залюбки ставив би лойси Байдену у фісбучику, задоволено чухав яйці, цмулив півас, та й на цьому й все.

Так от. Дубінського схопили за блохасту бороду тільки тому, що він примудрився зазіхнути на справи суверенної держави. Та ще й такої, як Штати. Та ще й у відношенні до одного з кандидатів у президенти, а зараз вже чинного президента. Та ще й в гарній компанії з російським агентом впливу, який досі чудово себе почуває в парламенті, і мухи його не кусають. А якби Дубінського в ту історію не понесло, то ісполнял би він тут і смердів собі й далі, Штати навіть би бровою не поворухнули.

А знаєте чому? Тому що суб’єктність країни — справа виключно цієї країни та її громадян, і більше нікого. Це ми самі маємо дбати про свою суб’єктність. Це ми самі маємо вирішувати свої проблеми. Ми, а не Байден. Ми, а не ще якийсь наступний президент США, що прийде після Байдена. Так, для того, аби ми могли вирішувати проблеми, принаймні більшість з них, нам поки що потрібна допомога великих західних держав, і США в першу чергу.

Але ж допомога ніколи не означала «зробіть замість мене, а я поки що покурю». Мало того, будь-який, навіть найлояльніший партнер, як тільки побачить, що ми чухаємо сраку і ловимо бліх замість того, щоб впиратися рогом і виборювати своє, дуже швидко втрачає цікавість і перестає бути партнером.

Так що не наведе Байден тут порядок. І ніхто не наведе. Тільки ми самі, якщо, звісно, захочемо. А вже тоді, як захочемо, тоді й допомога прийде.
Тільки в такій послідовності, і ніколи навпаки.

Автор