Мартиненко і НАБУ

Дмитро Вовнянко

Моє ставлення до цієї ситуації – просте як двері.

Микола Володимирович Мартиненко – громадянин України. Як громадянин України він, як і я, має всі відповідні обов’язки і, так само як і я, ходить під законом.

Якщо правоохоронна структура побачила в діях громадянина Мартиненка склад злочину, а суд прийняв відповідну ухвалу – громадянин Мартиненко має бути затриманий і заарештований. Так само як і я.

Якщо суд визнає громадянина Мартиненка винним у злочинах, в скоєнні яких його звинувачують правоохоронні органи – громадянин Мартиненко мусить сісти. Так само як і я.

Я не хвилююся за громадянина Мартиненка, на відміну від мене, Микола Володимирович – людина багата і може собі дозволити забезпечити дуже й дуже якісний захист. Скажу більше, у даній ситуації НАБУ серйозно поставило на карту свою репутацію. Бо якщо адвокати громадянина Мартиненка розіб’ють їхні звинувачення так само, як доти рознесли в суді звинувачення нардепа Сірожи Квартирного – з НАБУ реготатиме вся Україна.

Об’єктивної картинки подій ми НЕ побачимо, позаяк більшість українських ЗМІ або афільовані з певними політичними силами, або працюють на рейтинг (тобто на скандал), простіше кажучи – розганяють зраду. Всі, хто висвітлюватиме картинку на користь Мартиненка, зразу ж об’являтимуться порохоботами і запроданцями влади.

І наостанок. Затримання громадянина Мартиненка детективами НАБУ стало можливе тому, що після гучного корупційного скандалу Микола Володимирович САМ у грудні 15-го подав у відставку з посади нардепа, і його заяву підтримала більшість ВР.

Іншими словами, затриманий Микола Володимирович був тому, що повівся як раз таки, як порядна людина. А міг би сидіти за недоторканністю і лиха не знати.

Я не знаю ЖОДНОГО депутата з Батьківщини, Самопомочі і тим більше, з ригів, хто зробив би те саме.

Автор