Борщові міністри (фото)

Михайло Забродський

Новина минулого тижня. Кулінарний конкурс серед міністрів. Борщ-батл під егідою міністерства культури і інформаційної політики. Перемогли віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністр культури і інформполітики.

Борщ – беззаперечно сакральна страва для кожного українця.
Борщ – беззаперечно частина культурної спадщини.
Борщ – предмет гордості та маленька кулінарна таємниця кожної господині.
Словом, борщ – це борщ.

Курс на європейську інтеграцію закріплений в Конституції. Складний набір вимог від партнерів, непростий шлях до омріяного членства. Віцепремʼєр-міністр в робочий день демонструє навички приготування національної страви.

Культура все більше нагадує бюджетного донора для великого крадівництва. Мова, як носій культури, в черговий раз під нападками любителів русифікації. Значна частина засобів масової інформації працює на пониження морального рівня і примітив запитів та смаків людності. Міністр в парі з віцепремʼєром в минулу середу використовували вишні в своєму кулінарному шедеврі.

В команду лузерів увійшли міністр захисту довкілля та природних ресурсів та міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Не варто витрачати час на вирішення проблем забруднення річок, лісових пожеж, застосування хімікатів і промислові викиди. Економіка на стабільному підйомі, сільське господарство і торгівля, не зважаючи на пандемію і решту проблем, розвиваються планово і поступово. Команда, яка програла, необачливо застосувала в рецепті смажену капусту.

Офіційно лише зарплата міністра становить близько 50 тис гривень на місяць. Середня зарплата кухаря в ресторані – 35 тис гривень.

Смачного.

Автор