ФОП – Фсьо Очєнь Плохо (фото)

Віталій Гайдукевич

Фсьо
Очєнь
Плохо

8 000 ударів кийком – Зеленський через Авакова нараховує компенсацію за глупство своїм (колишнім?) виборцям. Холст. Олія. 2020 рік. Школа сучасних абсурдистів.

Важко сказати, що більш сумне – те, що підприємці так і не зрозуміли, що вони наробили в 19-му, і досі апелюють до Зеленського (звертатися до пенька, це різновид національного дзену?), чи те, що вони в 20-му ведуться на гачок Медведчука-Качури і дякують Рабіновичу та агітбудці Кремля за підтримку. Біда вчить? Та де…

Зловтішатися? Проповідувати критичне мислення? Чекати на висновки? Без шансів. Рано чи пізно ідоли падуть і зелені теж, але Богообраний Посполитий Нарід, Який Ніколи Не Помиляється, придумає собі нове ідолище і призначить його одночасно і спасителем, і крайнім. Ваші пропозиції, Кеп Очевидність?

Без змін:

1. Кожен притомний Громадянин має душить на корені вірус “без політики”. В собі, в оточенні, в мережах. Як тільки бачиш тіло, котре верзе “давайте без політики/політиків”, лови і роби як Гамлет… Так, дрючком, бо “без політики” – це вже давно політика, політика виховання стада. А Громадянин – це той, хто хоче “не быць скотам” ©.

2. Ти не цікавишся політикою? Ок, але вона вже зацікавилася тобою, а значить, без варіантів – або її почнеш формувати ти, або її замість тебе сформує якийсь чорт. Альтернатив немає – хочеш кращої політики, приходь і роби її сам. Не обов’язково прям балотуватися кудись чи записуватися в партію. Вистачить бодай відкритої підтримки тієї партії, котра тобі ближча. Не бути пасивним, не ховати симпатій, знаходити однодумців, пропонувати підтримку – це також політика, політика Відповідальних Громадян (а не випадкових пасажирів). Українці мають універсальну формулу якісного єднання – свій до свого по своє. Just do it!

3. Не чекати див. Велика дорога складається із тисяч невеликих кроків. Давно вже час їх йти.

Учасники російсько-української війни, ФОПи, підприємці-ресторатори, вчителі, медики, митці, айтішніки, … (впиши себе) – вас зачекалася політика. Без вас вона ніколи не стане кращою. Так, зміни творить активна меншість, але нас має бути багато.
Інакше далі буде повний ФОП.
Фсьо Очєнь Плохо.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

По акції ФОПів.

Сьогодні (15.12.2020 – ред.) чесно не коментував.

SaveФОП заявила про акції без політиків. На попередніх акціях Доротич зігнав зі сцени депутатів Федину і Гончаренка. Ну, без політики так без політики.

Цілий день я участі політиків не помічав. Сам участю та підтримкою акцію не принижував. Все ж правильно?
Я нічого не переплутав? Без політики.

Майдани без політики в Україні гарно ще не завершувалися ніколи. Але якщо панство бажає…


Олексій Осипенко

У меня довольно смешанные чувства к побитым протестующим.

С одной стороны, я считаю совершенно справедливым, что соколы авакова 3,14дят мудрый та працьовитий нарид. В конце-концов, в 19 году нарид в едином порыве избрал Вовочку, чем помог этому упырю усидеть в своем кресле. Теперь пришла пора собирать разбросанные камни, малята.

С другой стороны, допустим, сейчас все проигнорируют ФОПов. Затем будет бунт, скажем, врачей. Его тоже все проигнорируют, кроме врачей (ФОПы не выйдут потому, что “а чего вы не вышли, когда нас 3,14дили?!”). Затем будут, скажем, айтишники или еще кто. В конце-концов, страна будет разбита на полсотни лагерей, каждый из который сам по себе готов бороться с зеленой чумой, но не борется потому, что “я с теми пи*орами на одном гектаре срать не сяду”.

С еще одной стороны, если сейчас, допустим, все сбегутся шатать Банковую вместе с ФОПами, то это опять посеет в народе иллюзии относительно “мы, если шо, снесем”. Урок не будет усвоен, а, значит, зеленский 2.0. будет вопросом времени.

И вот что самое обидное: даже если вот сейчас Майдан и вся хрень, то это ОПЯТЬ революция в ослабленном идиотами и предателями государстве. Это значит, что опять попытаются откусить какой-нибудь Харьков (а там сейчас мэр – труп, и привычных рычагов управления нет), или просто шатать фронт.


Елена Подгорная

Когда ФОПам пообещали выплатить очередные компенсации, я улыбнулась. Потому что я в курсе, как это всё работает. И как пишут правила для выплат – тоже в курсе.

Закон про выплату компенсаций ФОПам имеет массу ограничений. Большинству предпринимателей отказывают потому, что их основной вид деятельности не подпадает под действие закона.

Во время карантина объекты ФОП закрывались, а не ограничивались определёнными КВЭДами. А компенсации привязали конкретно к КВЭДам. И это не единственная проблема закона.

Если вы внимательно прочитаете бюджет на 2021 год, то увидите, что финансирование выплат компенсаций ФОПам в новом году не предусмотрено. Выплаты закончатся в 2020-том году. 31 декабря карета превратится в тыкву. Ну и дальше по списку, да.

Закон Зеленского про компенсации – это очередной пиар. Простите за ошибки в слове “3,14дёж”.

Вы пострадали от дебильного карантина и рассчитывали на помощь государства? Вас снова нае… обманули. Пора бы и привыкнуть. Почти два года уже наё…


Валерій Прозапас

Задовго до виступів ФОПів партія “ЄС” сформулювала свою позицію про неприпустимість наступу на малий бізнес і послідовно в парламенті веде роботу по його захисту.

Тому питання “підтримки або не підтримки” не стоїть, і вона точно не залежить від політичних поглядів підприємців, як і, наприклад, безвіз колись отримувався для всіх, навіть для Парасюка, Ківи та Арахамії. Не треба вішати черговий ярлик “нікакіх виводов”.

Інше питання – чи треба всім йти на барикади замість обирати до влади людей, здатних будувати державу без поліцейщини та Гетманцева. Тут вже вирішувати кожному, сенсу ламати списи в фейсбуці ніякого, але на барикади не набігаєшся з кожного пункту економічного геноциду, без системного перезавантаження влади вже нічого не змінити.


Сергій Місюра

Я не пропустив. Я спостерігав.
Стосовно ФОПів і їхнього побиття.

Можна порівнювати їхній двіж з Міхомайданами, редутами і блокадами. Можна їх цькувати за їхній вибір Зеленського в 2019 році. За аморфність в інших питаннях, що вони тільки зараз починають говорити, бо держава полізла саме до них в кишеню.

Але їх побили поліціянти. За те, що ставили намети не Майдані. І тут треба визначитись і розділяти, а не ліпити все до кучі. В конкретно цій ситуації винна поліція, що побила людей, тому що це їхнє право пересуватись, робити мітинги і ставити палатки.

Тепер стосовно самого руху Save ФОП. В чому він мені не подобається.

Я не буду сміятись, що їх побили, так їм і треба. Вибрали – їште. Сиділи тихо раніше – тепер ми до вас не прийдемо. І все в такому дусі. Не буду. Вони отримали гарну порцію любові від влади, яку самі ж привели. Двічі за одне порушення не наказують.

Цей рух існує більше ніж півроку, але інформаційно в наших стрічках він мало просувався – не те інформаційне поле. Доротича мало хто знає. За останні місяці вони хоча й наростили своєї присутності, але цього замало. От тільки вчорашнє побиття занесло інформацію про ФОПів прямо в руки кожному, хто має інтернет на телефоні.

Тепер конкретика.

Всі пам’ятають, за що стояв Майдан. Його цілі, настрій, напрямок руху і вимоги.

Податковий майдан – взагалі інша справа. Це не український рух, його цілі не чіпляють більшості притомного населення, він націлений на людей, до яких держава лізе в кишені та хоче більше забрати податків. А це мільйон з чимось в 40-мільйонній державі. Це дуже мало.

Хоча і студентів в 2013 році також було не багато, скажете ви… Але це все зовсім різні речі, і не треба їх порівнювати. Спалаху зараз не буде. Майдан не почнеться з ФОПів. Вони самі відсіяли патріотичне населення. Вони самі позиціонують себе не як ультиматум владі, а просять її. Подивіться на багато плакатів звідти – вони просять Зеленського, вони просять людей, щоб ті щось там переглянули в податковому законодавстві. Так не працює Майдан. Так працюють на росії. Там є царь, там можуть так до нього звертатись і писати це на даху будівлі. А добрий царь вже для піару розбереться…

Ще аналогія.

Просто два факти, які на голову мені не налазять.

На початку грудня зі сцени ФОПів з ганьбою вигнали Олексія Гончаренка, бо що? Бо він від Порошенка. Він уже «своє програв і їх злив». Тобто там далі вирує фінальний акорд вікна Овертона на Порошенка.

Другий факт – це відкрита підтримка і подяка Мураєву і каналу Наш від самого Доротича. Тобто, підтримка для вати на «опозиційному каналу» важливіша від усіх людей, які могли б допомогти, якби це був Майдан. І там же розуміють, за допомогою яких людей можна зробити Майдан, тому цього не використовують. Звісно, про ці події покажуть усі телеканали, але вдячні саме ватним каналам 🙂 .

На сухому дні.

Я не підтримую рух Save ФОП, бо там багато чого незрозумілого і ватного. І ще додам, що, на мою думку, в Європі податків ФОПи більше платять, а навіть на забитому ринку фінляндського села вам продадуть з чеком по терміналу свіжу рибу, оплачену через PayPass у вашому годиннику. Я не підтримую їхнє побиття, хоча ще може виявитись, що вони самі спровокували і зробили бійку для кадрів. Ху ноуз?

Я підтримую справжній Майдан, з українськими цілями, вимогами і цінностями.

Слава Україні!

П.С. В мене і сусіди, і багато знайомих вже вибачились, що не слухали мене і голосували, бо гірше не буде. І зараз люди публічно признають свою помилку на виборах. За це також не треб

а їх цькувати. Нам з ними ж також жити і будувати країну. Кожен має право на помилку і пробачення.


Іван Виговський

– Порошенко, терміново віддай булаву та займись допомогою ФОПам, а то ми не будемо тебе підтримувати!

– Прошу пана, а кому віддати булаву?

– Што за вапроси? Зельонському, конешно, я (мі) за нєго голосавалі, чтобі свєргнуть рєжім Порошенка.

– Хух, а то я подумав, що булаву треба віддати мураєву.

– Мі без палітікі, а мураєву спасібо: і за асвєщєніє пратєста, і за автобуси, і за палатки, і, вообще, он хароший.


Анна Оскоміна

Кілька думок про ФОПів, бо муляє мені.

Спершу дисклеймер: я дуже шаную діяльних і самозайнятих людей. Дуже захоплююся тими, хто здатен на підприємницький ризик. Це певний склад особистості, і не всі на це здатні.

Проте мені муляє нещирість ситуації.
Так, касові апарати не відмінили, а перенесли.
Але ж яка така гостра необхідність ставити намети прямо зараз?
Так, локдаун штука неприємна.
Але ми ж розуміємо, що влада рукодупів іншим чином з пандемією не впорається. І що час для локдауну вибраний зважено – післясвяткове затишшя.
До чого цей кіпіш зараз?
До чого цей зайвий ризик здоров’ю учасників, адже в наметах розсіяти ковід проміж своїх зовсім неважко.

А оце “без політики”, але “дякуємо телеканалу НАШ”? Тобто ви волаєте про допомогу, яка вам начебто гостро потрібна, але тут же перебираєте, від кого її приймати, віддаючи перевагу антиукраїнським силами перед проєвропейськими?

Хмммм… Мені протест здається штучним та кимось інспірованим. Я не кажу, що там люди за гроші, але там люди, яких умисно качають, причому зовсім не заради захисту інтересів підприємництва.

Мені здається, це лише моє таке відчуття, що хтось планував цією темою втягнути в протест актив суспільства, тобто порохоботів, причому не дати порохоботській партії перехопити ініціативу. Тобто хотіли наших людей, але не хотіли наших лідерів.

І я вже такий сценарій раніше бачила. “Кличте та залучайте своїх людей на протест, але самі не смійте очолювати колону”, – хіба не схожий сценарій в цієї історії?
Дуже схоже на руку одного й того самого сценариста. З одного і того ж самого високого Офісу.

Вибачте, якщо я когось мимоволі образила. Але в такі часи живемо, – маю право на підозри та сумніви…

Автор