Олександр Турчинов – спеціальний гість ток-шоу «Ехо України» 04.12.2020 (відео)

 

Відсутність держзакупівель в оборонній сфері обеззброює українську армію – Турчинов

 

“На превеликий жаль, виробництво компонентів твердого ракетного палива було зупинено. Зупинено виробництво тих самих ракет, про які у своїй доповіді говорив Зеленський. Назву вивчив, а сенс цього він не розуміє. Тому що жодної ракети в цьому році не було замовлено. Жодної. Жодної ракети – ні крилатої, ні нових ракетних комплексів. І це є колосальна проблема. Тому що це не тільки обеззброєння наших Збройних сил, а це фактично знову зупинка нашої оборонної промисловості.

Тому що для того, щоб вона існувала, для того, щоб вона розвивалася, повинні бути державні замовлення. Навіть ті гроші, які заплановані на цей рік, вони не використані. Жодного снаряду не було вироблено. Ми створили власну базу по виробництву боєприпасів великих калібрів. Жодного не замовлено. Тобто у нас війна завершилася, мабуть, у когось в голові? Але ми знаходимося в реальній небезпеці. Війна продовжується”, – сказав Турчинов.

Джерело

 

За майже два роки президентства Зеленського жодного метру української землі звільнено не було– Турчинов

 

“Ще одне питання – моральний дух і мотивація. У нас відбувається, відповідно до закону про деокупацію, Операція об’єднаних сил. Я не знаю, може, якісь секретні були операції. Але мені відомо тільки про одну операцію, яку провів верховний головнокомандувач Зеленський – це відведення військ. Інших операцій проведено не було. Жодного метру української землі за цей час – а це вже незабаром буде два роки, як у нас новий верховний головнокомандувач – жодного метру не було звільнено”, – заявив Турчинов.

“І, безумовно, уявити собі мотивацію солдата, якому забороняти відповідати на агресію російських військових, штрафують навіть, навіть цю мінімальну зарплатню йому обмежують, тому що він дозволив собі стріляти у відповідь, коли є реальна загроза його життю… Тому, безумовно, і моральний дух армії сьогодні є серйозною проблемою. Саме тому звільняються професіонали, золотий фонд наших Збройних сил, на яких фактично сьогодні й тримається наша оборона, і тримається наша безпека”, – резюмував він.

Джерело

 

За оборону і безпеку в Україні відповідає особисто президент – Турчинов

 

“Можна шукати “крота”, можна шукати віслюка, можна ще когось шукати. Але я вам хочу сказати, що за оборону і безпеку в нашій країні, відповідно до Конституції України, відповідає президент. Хоче він шукати когось, не хоче він шукати когось – це його особиста справа. Він особисто несе відповідальність за боєздатність наших Збройних сил, за їх забезпечення зброєю, за здатність країни захищати себе, захищати своїх громадян.

А чому в нього в офісі працюють ті, хто, мабуть, отримує зарплату в рублях – це вже інше питання. Це вже питання до нього. І це не може бути поясненням, що вони не хочуть когось там шукати. Коли ви їх не шукаєте, коли ви не знищуєте внутрішніх ворогів, то ви працюєте проти власної країни. І за це рано чи пізно прийдеться відповідати”, – розповів Турчинов.

Джерело

Автор