У Рівненську лікарню передали кисневі концентратори від Фонду Порошенка та родини Луценків (фото, відео)

 

Чотири кисневих концентратори, придбані Фондом Петра Порошенка спільно з родиною Луценків, отримали у Рівненській центральній міській лікарні. Обладнання медикам передали новообраний міський голова Рівного Олександр Третяк разом з однодумцями.

Кисневі концентратори вже розподілили між відділеннями Рівненської центральної міської лікарні. Це обладнання зараз вкрай потрібне хворим, адже у Рівному на коронавірус хворіє понад 2000 пацієнтів, 80 з них – у тяжкому стані, семеро перебуває на ШВЛ. Важким пацієнтам кисень життєво необхідний.

«Це концентратори великої місткості – по 10 л, тож з їх допомогою можна подавати кисень одночасно двом пацієнтам», – зазначив головний лікар КНП «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради Євген Кучерук.

Нині кисневий резервуар у міській лікарні працює з перевантаженням. Адже у закладі близько 70 % ліжок заповнені пацієнтами, і більшість з них потребує кисню. Саме тому представники новообраної міської влади вже працюють над тим, щоб забезпечити лікарні кисневими станціями та резервуарами.

«Зараз закладається основа для встановлення кисневої ємності, яка в кілька разів збільшить можливості безперебійного забезпечення хворих киснем», – зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Джерело