Як пережити вибори, не збожеволіти та перемогти. Сувора інструкція з голосування

Гліб Бабіч

1. Іди на вибори. Якщо не можеш йти – їдь. Ну, або нехай тебе віднесуть.

2. Пам’ятай, на цих виборах прогнозують низьку явку. Це означає, що більшість тих, кому «какая разніца», не прийдуть. І твій голос важить вдвічі від звичайного. Тобто, якщо проголосував, подвійно молодець. Якщо ні – подвійно дятел, який ще довгий час буде сидіти встромивши дзьоба в чужій вибір, і нити «Як же так?!»

3. У тебе є родичі, знайомі та близькі (окрім кота) виборчого віку, які голосують чимось крім шлунка і ділянки в мозку, що відповідає за телевізор? Переконай їх йти на вибори. Поясни про п.2. Пообіцяй, що в іншому випадку кожен день о сьомій ранку ти будеш телефонувати зі словами «Я ж казав!» А якщо відключать телефон, будеш дзвонити у двері.

4. Кота теж візьми. Кіт сам по собі – це юридично незаперечний факт, який знають всі. І якщо він напаскудить на ботики тим, хто намагається проводити незаконне «опитування», до тебе не буде претензій. А кіт непідсудний. Ну, в крайньому випадку ми прийдемо до нього під суд, наймемо адвоката і внесемо заставу.

5. Не агітуй – це незаконно. Просто питай тих, хто вагається, «Ну, ти ж не дятел, правда?» і посміхайся як добрий психіатр.

6. Запам’ятай, якщо в твоєму списку є хтось, хто тобі не подобається, це не означає, що список поганий, або ті, за кого ти голосуєш, погані. Там обов’язково є ті, хто гідний твого голосу. Подивися уважно. Почитай матеріали. Ти його знайдеш, і він отримає більше шансів на особисту перемогу. Але головне – сила, яку ти підтримуєш, має зайти. Не дай емоціям дати тобі «психанути» і зробити вибір «назло». Потім це дорого обійдеться і тобі, і мені.

7. Якщо ти сумніваєшся, якщо ти (раптом) прокинувся в білому пальті, якщо ти хочеш проголосувати за «кришталево чесних і абсолютно непрохідних», ти теж не прийшов на вибори. Ти «зробив вигляд». Твоя особиста совість може й заспокоїться. А ось «загальний абзац» торкнеться всіх.

8. Не вистачає мотивації? Включи 1 + 1, подивися. Знайди в мережі виступ якогось «найвпливовішого політика світу». Погортай фотки мужніх депутатів в турпоїздці по передовій. Подивися московську зустріч двох кумів. Подзвони друзям на передову, запитай «Як настрій?» Пробіжи свою стрічку. Дізнайся, коли там черговий суд над безневинними людьми. А тепер уяви, що весь цей треш дуже надовго. І йди на вибори.

9. Зберігай спокій. Після передвиборчого преса поїхати мізками – нескладний процес. Зроби все, як має бути. Поглянь навколо. Скажи кодове заклинання «І це пройде!» І опусти бюлетень у виборчу урну. Якщо все зроблено правильно, заклинання подіє.

10. Вдягни маску та рукавички. Візьми санітайзер. Тримай дистанцію. Не козакуй. Не ти, і не сьогодні.

11. Іди на вибори. Або телефонувати і в двері зі словами «Я ж казав!» будуть вже тобі.

Ні, звичайно, я не буду переконувати тебе – за яку партію голосувати! Совість є навіть у мене, безсовісного порохобота, який ностальгує за коритом польового військового пайка, який я солодко жер всю попередню каденцію. Але.
Коли ти проголосуєш разом зі мною, знай – в цей момент я десь сказав тебе «Дякую, друже!». І ми всі зробили крок із божевільні на волю. І ми цю річку повернемо в нормальне русло. З твоєю допомогою, звичайно.

Інструкція цілком таємна. Поширювати, дотримуючись конспірації. Але щоб всім.

Тссссс!

 

Карикатура © Вячеслав Шилов

Автор