Бомба під кремлівських гопників

Кирилл Данильченко

Радио Свобода, Bellingcat, Der Spiegel и The Insider выкатили совместное расследование. Там о том, что продолжаются работы над “Новичком”. И что его улучшили при помощи системы нанокапсул для маскировки и более “мягкого” действия на первом этапе, когда его можно купировать. О двух институтах в Москве и Питере, связанных с отравителями в Солсбери и ГРУ. В том числе и прямыми звонками исполнителям. Директор военного института звонит торговцу спортивным питанием и любителю шпилей, да.

Кроме того что в очередной раз нарушили договор и кинули ОЗХО (Организация по запрещению химического оружия – ред.), еще теперь весело читать блеянье немцев, что “Новичок – это одно, а газ в трубу – другое”. Люди, которые ограничивали продажу двигателей в Украину в 14 году и заказывают кинетические ракеты для Афганистана, чтобы, не дай, Аллах, не ранить овцу лишнюю. И сами запросто ведут дела с государством, штампующим ОМП (Оружие массового поражения – ред.), отравителями как будто из времен Медичи. Дроны заказывают такие, чтобы их можно было отозвать уже в процессе миссии, а покупают газ у убийц британских граждан.

Да и сейчас с Навальным – кто жил с ним в гостинице, кто летел в самолете, кого оставило инвалидом? Вот это европейские ценности, если их потереть монеткой. Надо учиться.


Andriy Gonchar

Як на мене, це розслідування Радіо Свобода, Bellingcat, Der Spiegel та The Insider – бомба, яка має підірвати, просто фінально знищити довіру до ереф у питаннях розробок та виробництва хімічної зброї.

Давайте так: ереф труїла радіоактивними речовинами (полоній), високотоксичними хімічними (“Новачок”) людей у країнах Європи, нещодавно це зробила знову зі своїм громадянином на своїй території, й щодо останнього випадку цікавим є те, що була використана не радянська версія “Новачка”, а модифікована (модифікація полягає у технології відстроченої дії через використання інкапсуляції отрути й її виділення у організмі через деякий час після попадання, що ніби в тому числі й маскує отруту й заважає її ідентифікувати).

Як на мене, все це результат безкарності ереф, яка б мала ще після отруєння Литвиненка бути виведена з усіх шанованих організацій та структур типу G8 (а була виведена лише після агресії проти України). Але, як ми знаємо з нещодавньої історії, всі ці витівки сходили ерефії з рук як “невеличкі пустощі”, що створювало у московитських керівників відчуття вседозволеності гопника, який не отримав жодного спротиву від жертв та правоохоронної системи. Такий гопник лише переконується, що його лінія поведінки є правильною, й що треба й далі так діяти та навіть підвищувати ставки. І все це ми спостерігали від війни проти Грузії у 2008 до теперішніх часів, при тому ереф не була обмежена нічим й навіть провела на своїй території Олімпіаду та Чемпіонат світу з футболу.

Але, сподіваюся, часи змінилися, й у цивілізованих країн як на рівні їх керівництв, так й на рівні суспільств, буде формуватися усвідомлення, що не можна ігнорувати таку поведінку й треба діяти проактивно й навіть навипередки. Такі розслідування від такої кількості шановних ЗМІ демонструють, що таки дещо змінилося. Як й політично-економічна кон’юктура змінилася, й вже не буде, скоріше за все, великих цін на нафту та газ, які дали матеріальну основу для реалізації такої гопничеської поведінки.