Як європарламентарі Арахамії листа писали

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Головний служка ВР Давід Арахамія казав, що реагувати він буде тільки на листи від Європарламенту, а боти-єрмакодявки волали, що позбавити Україну безвізу нереально, і що то – всього лише погрози “окремих груп у ЄС”.

Бінго! Депутати Європарламенту написали Арахамії офіційного листа, де пообіцяли йому втрату фінансової допомоги і позбавлення безвізу “окремих олігархів і політиків”. Депутати Європарламенту не стримували висловів, вони звинуватили ЗЕвладу у зростанні корупції, поширенні кремлівської дезинформації, нападах на антикорупційні органи. За їхніми словами ЗЕкоманда не соромиться дружити з олігархами і “недоторканими”.

Я щиро раджу Арахамії так само не реагувати, а ботам-єрмакодявкам далі писати про “окремі групи в Європарламенті”. Коли позбавлять фіндопомоги і безвізу, назад відмотати буде нереально. Але ж вони в це не вірять, правда?

Ініціативи Євродепутатів я щиро вітаю. Лишень прошу не забувати, що саме друзяки європарламентарів – грантоїди значною мірою привели до влади зелень. І що саме грантоїди вішали єврочиновникам на вуха локшину про “нових людей” і “нові обличчя”. Ще пара таких відкриттів, і в Європарламенті збагнуть, в Україні нині може бути або як за Порошенка, або набагато гірше.


Helgi Sharp

Українським політикам і олігархам можуть скасувати безвізовий режим з Євросоюзом у зв’язку з проблемами з корупцією. Про це йдеться у відкритому листі, адресованому голові фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії, який підписали євродепутати Віола фон Крамон, Міхаель Галер і Раса Юкневичене.

У заяві зазначили, що в перші дні призначений вже за президента Зеленського уряд ще “вселяв надію”.

“Сам президент передрікав “Україну своєї мрії”, де “вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники – реальні тюремні терміни”. Через 17 місяців ми не можемо не помітити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахамія”, – зазначили євродепутати.

У заяві також наголосили, що деякі “слуги” поширюють кремлівську дезінформацію, нападаючи на Національний банк, НАБУ і САП. Також ці депутати мають тісні зв’язки з олігархами та публічно виступають за розрив із ЄС.

Євродепутати зазначили падіння рівня сприйняття корупції в Україні та згортання реформ. А також те, що генпрокурор Венедіктова блокує обвинувачення в справах корумпованих суддів та у скандальній справі про продаж державних посад.

“Що стосується безвізу, це ні в якому разі не намір з боку ЄС скасувати це велике досягнення для громадян України. Але ми залишаємо за собою право виносити конкретну відмову в таких свободах окремим олігархам, включаючи політиків, які зловживають цим правом заради своєї приватної незаконної діяльності”, – наголошують у ЄС.

Так відверто зелену команду ще ніхто не шмагав по губах, і, сподіваюсь, це лише початок. Хоча і передбачаю традиційне ниття ЗЕ-фанів: “А ДО ЧОГО ТУТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ?”

Автор