«Карантин триватиме до 2022 року включно»

Тамара Горіха Зерня

Уряд України дав зрозуміти, що з 2022 року українські школи перейдуть на дистанційне навчання.
Вибачте за заголовок, не змогла відмовити собі у задоволенні.

Перед початком цього навчального року кожна сім’я, у якій є школяр, змушена була прийняти рішення. Віддати дитину у школу – наразитися на ризик зараження COVID-19, тому що школи виявилися абсолютно неготовими до роботи у режимі карантинних обмежень.

Власне, і вимагати від школи нічого не можна: кожному зрозуміло, що у класах по 30 чоловік дитина має бути у скафандрі, щоб не підхопити від сусідів вірус. Скафандрами держава школярів не забезпечила.

Але як виявилося, не забезпечила взагалі нічим: з ковідного фонду, того самого, який став основним донором «Великого крадівництва Зеленського», на школи було виділено 0 гривень і 0 копійок.

Організація дистанційного навчання була провалена повністю.
Зате на наступний рік у проекті Держбюджету передбачається виділення аж 1 мільярда гривень «на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти».

Мільярд – це зовсім немало. Це рівно стільки, скільки заплановано на ремонт усіх шкіл в Україні на 2021 рік.
На сайті Міносвіти є окреме роз’яснення, що ці кошти будуть використані на організацію дистанційного та змішаного навчання.
От і рахуйте.

Якщо навіть субвенція місцевим бюджетам буде перерахована у січні місяці, що дуже сумнівно. Далі доведеться шукати підрядників та виконавців, які зможуть освоїти цей мільярд так, щоб прокурор Венедіктова лишилась задоволеною.

А це дуже непросто, це тендери, це мають поворушитися районні відділи освіти, потрібно розробляти методичне забезпечення… У кращому, найбільш сприятливому випадку, робота почнеться у другому півріччі 2021 року.

Тобто, по ідеї, якщо вони бігатимуть як срані віники, у навчальному 2021/2022 році українські школярі зможуть перейти на дистанційне навчання.

Тепер питання: а навіщо нам це треба у 2022 році?
Тобто що, карантин взагалі не закінчиться?
Що такого знають Зеленський і Шмигаль, чого не знаємо ми?

(на фото вчитель математики пояснює, чому не треба було голосувати за Зє)