Поїздка Петра Порошенка на Сумщину (фото, відео)

Пам’ятка від Порошенка: Хочеш жити як в Росії – голосуй за ОПЗЖ

 

Хочеш жити як в Росії – голосуй за ОПЗЖ, хочеш авторитаризму як в Білорусі – голосуй за «Слуг народу». Таку своєрідну «пам’ятку» виборцям озвучив п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час виступу на партійній конференції у Ромнах на Сумщині.

«Якщо ти хочеш жити у Росії – чи як в Росії, голосуй за ОПЗЖ, за п’яту колону Росії. Якщо ти хочеш жити як зараз у Білорусі – щоб ти на вулицю не вийшов, кийками тебе ганяли, а рахували голоси на виборах так, щоб з трьох відсотків перерахували на всі 70 і від народу нічого не залежало – голосуй за «Слуг народу» , – зауважив Порошенко.

«Хочеш, щоб Україна стала членом Європейського Союзу – немає іншої альтернативи, як голосувати за «Європейську Солідарність» і наших висуванців», – наголосив Порошенко.

Він зауважив, що партія «Європейська Солідарність» – єдина загальноукраїнська проєвропейська політична сила. «Ми налагодимо дуже ефективну співпрацю з нашою фракцією в облраді. Ми налагодимо ефективну співпрацю з нашими фракціями в міських радах, з нашими народними депутатами у Верховній Раді Це парламентський спецназ, який захищає українців», – нагадав лідер партії.

«За півтора року «Європейська Солідарність» проявила себе як серйозна опозиційна сила. Спираючись на підтримку активної частини суспільства, ми зупинили безліч антиукраїнських, або просто безглуздих, некомпетентних, дилетантських ініціатив монобільшості», – зазначив Порошенко.

«В найважчі часи наша з вами команда врятувала країну, зупинила російську агресію, не дала нас затягнути інструментами гібридної війни у розшматування держави, зупинила економічну кризу, забезпечила економічне зростання. Ми єдині, хто послідовно відстоює курс нашої крани на членство в Європейському Союзі та НАТО і записали це в Конституцію», – наголосив лідер партії.

«Перше і головне наше стратегічне завдання на виборах на Сумщині і по всій країні – протидія московському реваншу. Це особливо важливо у прикордонних областях. Щоби запобігти цьому, Україна потребує сильної опозиції. Наголошую – не лише в Києві, не лише у Львові, Франківську, в Тернополі. Обов’язково в кожній області, у кожному місті, в кожній громаді», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

Відкрию таємницю – ніколи цього не говорив, але зараз нехай знає вся Україна: п’ять років Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко з 2014 до 2019 років носив берці заводу «Талан». Хоча ви розумієте, що міг взяти і 5.11, і все. Але якщо український воїн носить «таланівські» берці і щасливий, то і Президент має носити «таланівські» берці.

Сьогодні я приїхав до «Таланпрому», щоб подякувати його працівникам за те, що у ці непрості часи вони взяли на себе усе навантаження, щоб одягнути і взути наші ЗСУ. Але це робилося під прискіпливим контролем якості волонтерським десантом, через абсолютно прозорі тендерні процедури, у тому числі з урахуванням системи “ProZorro”.

Я дякую вам, що ви змогли провести підприємство крізь бурі і випробування, складні часи, змогли трансформувати виробництво. А головне, зробити так, щоб у ці непрості часи бути корисними своїй країні.

Укріплення і розбудова армії були моїм президентським стратегічним пріоритетом. Кожен день моя команда звітувала, що вона сьогодні зробила для ЗСУ. Так само як і звітувало ваше виробництво. При формуванні бюджету на наступний рік я у першу чергу збирав Раду нацбезпеки та оборони, щоб врахувати потреби війська. У проекті ж бюджету на 2021 рік видатки на армію навпаки скорочують. Не набагато, але символічно… Особливо якщо врахувати, що на інші силові структури їх збільшують, часом доволі відчутно.

Бюджет – неначе економічна Конституція України. Я не згоден з цим формуванням, у нас є одна Констутитуція. А Бюджет – це лакмусовий папірець влади. Це яскрава демонстрація – не словом, а ділом, не деклараціями, а грошима – пріоритетів влади. Кого вони люблять, тим дають. У тих, хто не до вподоби, – забирають. Кого вони не люблять? Вони не люблять армію. Бо вони у неї забрали гроші.


 

На Сумщині кіборг Олександр Морозов балотується від «Європейської Солідарності»

 

Партія «Європейська Солідарність» на Сумщині висуває кандидатом в депутати Сумської обласної ради українського військового Олександра Морозова – кіборга, який захищав Донецький аеропорт, а в 2015 році потрапив у полон бойовиків.

Про участь у виборах Олександр повідомив під час партійної конференції у Ромнах. Під час представлення кандидатів від «Європейської Солідарності» Олександр Морозов подякував Петру Порошенку за його зусилля для звільнення з полону українців.

Морозов провів у полоні три роки і зміг повернутися додому та побачити рідних завдяки зусиллям п’ятого Президента України Петра Порошенка, який в результаті складних переговорів домігся звільнення 73 українців із російського полону.

Він коротко розповів свою історію: «В 2014 році я пішов до лав Збройних сил України. І так сталося, що потрапив у полон. Був звільнений 27 грудня 2017 року завдяки вам. Дуже дякує вся моя сім’я і я особисто вдячний вам. За все, що ви робите і робили для України».

«Я балотуюся в обласну раду. Я впевнений, що на цьому терені я також зможу бути корисним. В першу чергу для нашого міста, для нашої області і для нашої країни», – сказав Олександр Морозов.

Олександр Морозов був зарахований до складу 57-ї механізованої бригади у званні сержанта. На передовій – з листопада 2014 року. А у січні 2015 року під час виконання завдання бригада бійців разом з Олександром потрапила під щільний вогонь бойовиків і прийняла бій. Сержант Морозов був захоплений у полон ворога.
Олександр Морозов спочатку вважався зниклим безвісти. Згодом його знайшли в списках полонених ДНР. Провів у полоні три роки.

Джерело


Петро Порошенко

Добре пам’ятаю той день, коли 27 грудня 2017 року ми звільнили із російського полону 74 українця і зустрічали їх на рідній землі.

Серед них був і Кіборг Олександр Морозов.

Пишаюся, що зараз Олександр у нашій команді Європейська Солідарність, і балотується в обласну раду Сумщини.

Вірю у нашу команду і не сумніваюсь у нашій перемозі.


 

Відверті агенти Кремля лізуть у місцеві органи влади, щоб відродити проект «Новоросія» – Порошенко в Сумах

 

Агенти російських спецслужб, які перебувають під санкціями США, намагаються провести своїх ставлеників у місцеві органи влади, щоб спробувати реалізувати путінський сценарій «Новоросії». Про це у Сумах під час обласної партійної конференції заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він, зокрема, звернув увагу на свіжу публікацію у впливовій американській газеті «Вашингтон Пост», яка з посиланням на звіт ЦРУ повідомила про пряме кураторстві Путіна у так званій справі «плівок Деркача».

«Це – сенсаційний матеріал про російське втручання в американські вибори. Ви всі пригадуєте, як вся п’ята колона Кремля в Україні і промосковські канали кілька місяців частували вас локшиною із так званими «плівками». Для нас одразу було очевидно, що це не лише московська спроба облити брудом Порошенка і нашу політичну силу. То – інтрига Кремля з метою вплинути на вибори Президента США, які відбудуться у листопаді», – зауважив Порошенко.

«Як пише авторитетне видання «Вашингтон пост», і це підтверджено даними ЦРУ, російську операцію із втручання у волевиявлення американських виборів очолює особисто Путін. І в цьому путінському сценарії бере активну участь відомий народний депутат, проти якого ще на початку вересня Сполучені Штати Америки впровадили санкції. Його назвали «активним російським агентом, який підтримував тісні зв’язки з російськими спецслужбами», – процитував Порошенко заяву американського Мінфіну.

«Це депутат, обраний по Глухівському округу. Випускнику Вищої школи КДБ імені Дзержинського і цього замало. Бо зараз Деркач хоче продертися до рівня обласної ради Сумщини та міських рад регіону», – застеріг Петро Порошенко.

Він наголосив, що спроби російської п’ятої колони потрапити в органи місцевого самоврядування – це пряма загроза національній безпеці України. Порошенко також зауважив, що проросійські партії маскують своїх кандидатів під міцних господарників, але це не змінює їхньої сутності.

«Тут у вас вони маскуються під таких собі міцних господарників, які нібито переймаються робочими місцями і тарифами, відновленням промисловості, урожайністю в аграрному комплексі Сумщини. А насправді – це відверто промосковська партія, керівництво якої їздить на поклон до Путіна і цілує йому перстень, обслуговує інтереси Росії», – наголосив Порошенко.

Він зауважив, що російський план зрозумілий – дезінформувати людей і, камуфлюючи свою агентуру, сформувати потужні фракції ОПЗЖ в обласних радах і радах обласних центрів – від Сум і Харкова аж до Миколаєва і Одеси. «Це ще одна спроба реалізувати сценарій «Новоросії», який ми, украінці, наші воїни у 2014-2015 році змогли зупинити», – нагадав п’ятий Президент.

Петро Порошенко наголосив, що головне завдання «Європейської Солідарності» на місцевих виборах – не допустити проросійського реваншу і розвороту країни з європейського шляху на догоду Кремлю.

Джерело

 

Не такий страшний вірус «COVID-19», як вірус некомпетентності «Зе-19» – Порошенко на Сумщині розкритикував владу за економічні провали

 

Місцеві вибори 25 жовтня мають стати запобіжником від некомпетентної дилетантської влади. Про це на Сумщині заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він наголосив, що вже неодноразово «слуги» спотворювали важливі законодавчі ініціативи. А розпис державного бюджету на наступний рік, який намагаються протягнути через Верховну Раду, призведе до падіння доходів найбідніших українців.

«Якщо їх допустити керувати ще й місцевим самоврядуванням, буде повний хаос. Ці вибори мають стати запобіжником від дилетантства зеленої влади. Зберегти керованість і професійне управління на рівні громад. Бо яку б ініціативу ти їм не дав, вони все спотворять», – обурюється Порошенко. Він нагадав як приклад ініціативу «Європейської Солідарності» застрахувати всіх медиків від коронавірусу. Монобільшість натомість вирішила страхувати лише на випадок смерті.

«Безталанним наступникам наша команда передали економіку з доволі помітним зростанням – чотири з половиною відсотки за підсумками першого кварталу дев’ятнадцятого року. За другий квартал цього року економіка впала на 11 з половиною процентів. Цифри промовляють самі за себе. Вони кажуть неправду, коли списують все на коронавірус. Економіку під відкос вони пустили ще до початку пандемії. Тому що дилетанти, невігласи і непрофесіонали», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент також зауважив, що у проекті бюджету скорочені видатки на армію і на виплату субсидій. Натомість суттєво збільшене утримання силовиків та Офісу Зеленського.

«Бюджет – це як лакмусовий папірець. От що подобається діючій владі – те вона фінансує, а що не подобається – і фінансування цього вона скорочує. Вони не люблять армію, вони не люблять збройні сили. У армії і збройних сил вони забрали гроші.

Друга позиція кого вони не люблять – це ветерани. Бо у міністерства ветеранів вони забрали гроші. Третя позиція, кого вони не люблять – це бідних людей. Бо на 7% скорочені видатки на субсидії. Хто отримує субсидії? Програма так і називається «Субсидії малозабезпеченим громадянам» – для того, щоб компенсувати видатки на житлово-комунальні послуги. 7%, або 2 мільярди 700 мільйонів гривень вони забрали з цієї програми.

І це при тому, що за всіма прогнозами ціна на газ істотно зросте і відповідно істотно зросте і необхідність підтримки малозабезпечених. Скорочення видатків на субсидії – це є те, чого ми з вами допустити не можемо», – наголошує Порошенко.

«Кожен день їхнього перебування при владі нищить країну, розмиває основи державності. Як я колись сказав, ніби підлітки в нетверезому стані вирішили політати на суперскладному літаку. Дорвалися до штурвала. Але ми з вами не маємо бути байдужими пасажирами. Бо країна знаходиться в небезпеці», – застерігає п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко: Список «Європейської Солідарності» до Сумської облради очолить легендарний полковник Валерій Ісмаілов

Список «Європейської Солідарності» до Сумської обласної ради очолить учасник АТО/ООС, бойовий полковник, командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних Сил України Валерій Ісмаілов. Про це повідомив п’ятий Президент, лідер партії Петро Порошенко під час виступу на партійній конференції в Сумах.

«Дуже важливо, щоб місцеве самоврядування регіону було представлене людьми з твердою українською патріотичною позицією, які сповідують європейські цінності. Приклад такої людини – Валерій Ісмаілов, який очолить наш список до обласної ради Сумщини. Я його дуже добре знаю, він на фронті з перших днів. 425 днів Валерій провів на фронті і в найважчий момент, в найважчі операції від Слов’янська до Дебальцева реактивна артилерія Сумщини, наші славні «Урагани» допомагали захищати українську землю. Все це є в його бойовій біографії», – сказав Порошенко.

«В обласній раді прикордонної області потрібні люди, які знають ціну незалежності. Я вірю, що українці, патріоти Сумської області підтримають і політичну силу, і його особисто, і зроблять правильний вибір», – наголосив п’ятий Президент України.

Валерій Ісмаілов з 2008 до 2018 року обіймав посаду командира військової частини А1476 ( 27-ї реактивної артилерійської бригади) Збройних Сил України. Учасник антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил. У 2019 році призначений військовим комісаром Сумського обласного військового комісаріату.

Джерело


Петро Порошенко

На Алеї Слави знайшли свій останній спочинок 47 українських військових із Сумщини, які захищали нашу землю від російської агресії.

Серед них – командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковник Євген Коростельов та легендарний український спецпризначенець, полковник Служби безпеки України, Герой України Олександр Аніщенко.

На цій алеї також поховані бійці 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади, комбригом якої був Валерій Ісмаїлов, який зараз очолив список Європейська Солідарність до обласної ради Сумщини.

Шана Героям та Вічна пам’ять…

* * *

Храм Дванадцяти Апостолів Православної Церкви України в Сумах завершили зводити у кінці жовтня 2019 року. Багато сумчан доклали великих зусиль, щоб саме на цьому місці, де багато років тому стояла невеличка церква, знову залунав церковний дзвін.

Зараз тут тривають оздоблювальні роботи, розпис стін, виготовлення іконостасу. Настоятель храму Митрофорний протоієрей Іван Чекалюк уже має в планах започаткувати недільну школу для діток. Саме сюди під час пандемії члени команди «Європейської Солідарності» направили продуктові набори для прихожан церкви.

Вітаю сумчан, які уже скоро матимуть особливе місце, що повнитиметься щирими молитвами і світлими надіями. Тут вчитимуться християнським чеснотам та любові до ближнього.

* * *

Щиро дякую сумчанам за патріотизм і віру у нашу перемогу!

Слава Сумам!

Слава Слобожанщині!

Слава Україні!

 

Автор