Комітет Ради підтримав петицію щодо створення ТСК для розслідування «вагнергейту» (відео)

Михайло Забродський

Хочу поділитися з Вами основною новиною за результатами сьогоднішньої роботи нашого комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. БЕЗЗАПЕРЕЧНО, це – розгляд електронної петиції з вимогою створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України із розслідування обставин провальної операції наших спецслужб по затриманню російських найманців, причетних до діяльності ЧВК “Вагнер”.

Суть справи і окремі обставини, які розповсюджуються для широкого загалу засобами масової інформації, ми з вами обговорювали близько місяць тому. Розгляд питання був достатньо жвавим і включав в себе як спроби відстоювання суто політичної позиції про відсутність необхідності у додатковому розслідуванні зазначених подій, так і обговорення суто “технічних” питань стосовно процедури роботи ТСК і механізму оприлюднення результатів з урахуванням обмежень на розповсюдження зазначеної інформації.

Крім того особливій пікантності розгляду додавало те, що серед можливих “фігурантів” розслідування потенційно мають опинитися не тільки представники двох провідних спецслужб, а й співробітники Офісу президента та Генеральної прокуратури. Додаткового драйву роботі комітету додавала публічна акція, яка проходила весь час засідання під стінами будівлі Комітетів ВРУ, організована патріотами і небайдужими громадянами. Потужне скандування ними абревіатури “ТСК” легко злетало на височінь 12 поверху і чимало нервувало окремих представників правлячої монобільшості.

Однак висновок комітету був майже одностайним і безапеляційним: направити встановленим порядком питання створення ТСК на розгляд Верховної Ради України!

Слід зазначити, що це лише черговий крок регламентного процесу, та подальший розгляд і включення цього питання до порядку денного буде ймовірно найближчим часом обговорено на регламентному комітеті. Але всіх патріотів, людей з принциповою громадянською позицією і просто небайдужих співвітчизників можна привітати з цією маленькою, але все ж таки перемогою!