ЗЕботва шантажує реваншем

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

ЗЕботва запустила нову ідеологему. Виявляється, головна загроза в Україні – це ОПЗЖ Медведчука, чий рейтинг росте і, за певними агенціями, «перевищує рейтинг Порошенка». ЗЕботва різко затурбувалася загрозою реваншу ватників, і, виявляється, саме проти цієї загрози мусять об’єднатися геть чисто всі патріотичні сили, звісно, навколо Зеленського. Для цього треба не слухати тих, хто «сіє ворожнечу серед патріотів», звісно, йдеться про Порошенка і його політсилу.

У зв’язку з цим я маю до ЗЕботви кілька питань назустріч.

Шановні, вам що важить – об’єднання патріотів чи хворобливі амбіції зануреного в теплу ванну коміка Зеленського і зграї зелених товаришів, що знімають пінки з його імені? Якщо об’єднання – ласкаво прошу до об’єднання навколо лідера-державника Петра Порошенка, звісно, за певних умов. Якщо ні, то ні. Відповіді не чекаю – вона очевидна.

Друге питання. Поясніть, шановні, а де саме закінчується ОПЗЖ, і де починається ЗЕкоманда? За Порошенка Портнов сидів за кордоном – нині він розставляє людей Януковича в керівництво ДБР. Зелені говорять про «просто перестати стріляти» – вата закликає до того самого. Зелені гроблять економіку країни – зростає лише діра в бюджеті, падає лише виробництво. Вата в екстазі від того. З чого ви взяли взагалі, що Зеленський чимось кращій за ОПЗЖ? Так, я розумію, що існує різниця між УРСР в складі совка і між дев’ятьма губерніями в складі Імперії. Але для гетьманця, бандерівця та взагалі самостійника-державника і те, і те – одне рябе.

Вже рік, як ЗЕкоманда займається тим, що ударно руйнує все те позитивне, що робилося в період Петра Порошенка. Угроблене економічне зростання. Посилилася корупція – вперше за 6 років Україна впала в рейтингу Трансперенсі. ЗСУ скорочують. Витрати на ЗСУ зменшують на тлі збільшення витрати на МВС, СБУ, ГПУ і ДБР. Рік боротьби з Роттердам+ завершився закриттям справи і поверненням до того самого Роттердам+. «Відміна депутатської недоторканості» обернулася старим знайомим: «друзям – все, ворогам – закон». Про це реве вже навіть Шабунін. На цьому тлі ЗЕкоманда для країни зробила одне єдине безмежне НІ ФІГА. Вата підняла голову – Медведчук скуповує телеканали і має фракцію у ВР, чого за Порошенка не було й близько. І от коли під сракою зашкварчало, зелені раптом згадали про реванш вати і починають закликати об’єднуватися проти неї. А що зелені реально роблять для боротьби з нею? Відповідь – ніколи за 6 років ваті не було в Україні так затишно, як за зелених.

То хто ж, чорт, забирай, створює той реванш? Часом не самі зелені?

Знаєте, що мені нагадують оці заклики ЗЕботви об’єднатися проти вати? Вони нагадують заклики «Партії регіонів» Януковича об’єднатися проти розколу країни, навколо пррФФесора, звісно. Риги тоді самі робили все можливе, аби країну розколоти на «бандерівців» і «вату», і самі ж закликали об’єднатися проти розколу. Це не була політична шизофренія – це був украй гидотний цинічний шантаж. Мовляв, «гуртуйтеся біля нас або заткніть пельки, а то інакше ми розколемо вашу любиму Україну».

ЗЕкоманда нині робить те саме. Вона сама сприяє посиленню вати. І сама ж закликає проти неї об’єднатися. Українською це перекладається так: «долучайтеся до нас або закрийте роти, інакше ми організуємо вам реванш вати всередині України». А це небагато-немало – погроза розпалити громадянську війну.

І знаєте що? Погрози «роби так, або я знищу те, що тобі дороге» полюбляють терористи. А об’єкт, завданням шкоди якому вони погрожують, називається просто – заручник. ЗЕботва розписується – Україна у них в заручниках. ЗЕботва уже виставляє умови патріотам.

Тільки знаєте що? А хто вам сказав, що реванш можливий? До виборів президента ще – 3,5 роки. За той час статися може дуже багато чого. У грудні 2013 р. Порошенка як кандидата в президенти не розглядав ніхто. У травні 2014 р. Порошенко президентом став, з відривом. Хто сказав, що таке не станеться вдруге?

Аж надто схоже, що умови ЗЕботви – звичайний блеф. Від страху. Бо часи їхні завершуються.