Зрадливі служки не того народу проти створення ТСК (фото)

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Під Верховною Радою пройшла акція протесту, учасники якої вимагали від ВР створити Тимчасову слідчу комісію по історії з «вагнерівцями». Днем раніше на сайті Верховної Ради було зібрано 25000+ голосів за створення ТСК. Крім того представниця фракції «ЄвроСолідарність» Ірина Геращенко принесла на погоджувальну раду дві сотні підписів (рукою на папері) від родин загиблих українських воїнів. Нарешті попереджувальна акція відбулася під стінами ВР.

Учасники акції вимагали створення Тимчасової Слідчої комісії. Учасники акції перекрили під Верховною радою дорогу (на моїх очах розвернули два ду-у-уже круті лімузини) і запалили файєри. Було від чого збурюватися українським патріотам.

Історія з вагнерівцями почалася 29 липня, коли під Мінськом були затримані 33 особи з масою предметів, що свідчили про їхню дотичність до «солдат удачі» класу Made in Russia. «Вагнерівцями» в прямому сенсі цього слова, тобто членами так званої «групи Вагнера», були там далеко не всі. До речі, й «вагнерівцями» їх називати некоректно банально тому, що не існує в світі ніякої «ПВК Вагнера». Приватна військова компанія – це підприємство, що існує на певній законодавчій базі і діє в межах закону своєї держави, в той час як у Росії військове найманство – кримінальний злочин. Існує група найманців на чолі з колишнім російським підполковником РГУ Дмітрієм Уткіним (позивний Вагнер), яка разом з кількома іншими подібними бандами виконує брудну роботу для керівництва Росії за дзвінку монету. Цих «диких гусей» правильніше було б називати «воєн-тітушками», але за звичкою називатимемо їх «вагнерівцями».

Характерно, що після затримання «вагнерівців» офіційний Мінськ оголосив, що ті прибули до Білорусі з метою дестабілізації обстановки в період виборів. А 6 серпня на російській «Комсомольській правді» вийшов матеріал, де стверджувалося, що прибуття «вагнерівців» до Білорусі організувала не Москва, а спецслужби України. Причину появи найманців у Білорусі «Комсомолка» визначила туманно – Україна ніби хотіла посварити Росію та Білорусь. Самі найманці стверджували, що через Білорусь вони їхали транзитом – до Венесуели, Туреччини, Куби тощо. Враховуючи, що Лукашенко найманців віддав таки Росії, а також реакцію Росії на події у Білорусі, очевидно, версія провокації Москви проти Лукашенка виглядає якось непереконливо. А відтак дивно. Цю публікацію в «Комсомолці» прибічники влади наводять як головний доказ того, що вся операція – провокація Москви. І ніхто не замислився, а може СВР і ГРУ РФ справді були ні до чого? Може Москва після арешту «вагнерівців» 5 діб судомно шукала пояснення – що сталося, власне? Може, це був той рідкісний випадок, коли Москва сказала правду, бо точно знала, що вона «вагнерівців» не посилала? І, може, саме ці заяви плюс відставка голови ГУР Бурби підштовхнули українських офіцерів злити інформацію про операцію спершу журналістам, а потім і народним депутатам від опозиції?

Імпічмент Трампу почався з доповіді «свистуна» – агента спецслужб, який передав опозиції записи переговорів Трамп-Зеленський. Для довідки.

Так чи не так, хто злив операцію і на якому рівні, – на всі ці питання відповісти мусила Тимчасова Слідча комісія ВР, створення якої «ЄвроСолідарність» вимагає вже другий тиждень. Після погоджувальної ради спікер Разумков вийшов на брифінг і заявив, що ВР створювати ТСК найближчим часом не збирається. Ідею створення ТСК підтримали лише дві фракції: «ЄвроСолідарність» і «Голос», а депутатів надали для комісії три фракції – «ЄвроСолідарність», «Голос» і «Батьківщина».

Очевидно. Монобільшість «Слуга народу» питання державної зради на вищих щаблях влади вирішила просто проігнорувати. Певно, думає, що справу достатньо забалакати. Що ж? «Служки» сильно помиляються. Далі буде.

* * *

Відмовляючись створювати ТСК, зелені на своїх “телегах” розганяють тезу, мовляв, Єрмак пройде поліграф по цьому питанню. Бог з ним, я опускаю, що дані поліграфу не сприймають як 100%-й доказ суди більшості розвинених країн. Я про інше.

А ну як злив зробив не Єрмак, а хтось інший з оточення ЗЕ?

І ще я маю зустрічну пропозицію. А давайте поліграф пройдуть Грановський, Кононенко і Гладковський на тему – винні вони в корупції чи ні? І давайте Петро Порошенко пройде поліграф по всіх кримінальних справах що йому малюють СБУ, ГПУ та ДБР? Годиться?

Фото автора.


Валерій Прозапас

Щоб Ріфа без доказів запакувати до СІЗО, а до того Марченка тримати в клітці за лівими звинуваченнями, ніяких розслідувань було не потрібно, ніяких поліграфів чи комісій.

Сказано “нада” на брифінгу – ідіть в тюрму.

А от щоб розібратися в можливому злочині посадовців проти держави за допомогою прозорого інструменту ТСК – тут табу.

Класно “систєму паламалі”, правда?

Ці гірші за Януковича, той хоч за вишиванкою не ховався, був малоросійським бичарою, за що і отримав по рогам, а ці дуже лукаві, вже наробили біди не менше, але населення дурять ідеально.


Лариса Вакульницька

Відмова Слуг від створення ТСК по справі вагнерівців дорівнює визнанню, що спецоперація була злита Офісом препиздента за узгодженням з препиздентом, що є нічим іншим, як державною зрадою.

Dixi.

Автор