Питання не в ТКГ, питання в Зеленському

Ірина Геращенко

Скільки ми вигребли за ці роки… Але вправно протистояли тиску і шантажу росіян, подвійним стандартам міжнародних партнерів. Жорстко відстоювали українську позицію, допомагали армії та дипломатам, звільняли заручників, не здали жодної переговорної позиції, чесно інформували суспільство про непрості засідання, були на постійному контакті з родинами зниклих і заручників, тиснули на світ з вимогою тиснути на Росію. Ми мали чіткі директиви Порошенка і МЗС. Маленька згуртована переговорна група, об’єднана метою – захист країни, відповідальність окупанта. Я мала чудову школу і працювала поруч з тими, хто створював незалежну Україну.

Скільки вигрібала я в парламенті, на ефірах, пояснюючи, інформуючи, відстоюючи позиції. Після кожної мінської зустрічі керівник делегації та я особисто пояснювали і інформували суспільство. В страшному сні не уявляла, що українці відтепер будуть дізнаватися про домовленості з сайтів бойовиків чи росіян… Де зараз «комбати», «патріоти», які шматували нас блокадами, криками про «торгівлю на крові». Де?

Ми залишили наступникам сильні переговорні позиції. Але питання навіть не в групі, бо там залишають порядні та чесні люди. Питання в директивах і завданнях, які отримує тепер ТКГ і переговорники… Питання в Зеленському.

Автор