Візит команди Петра Порошенка на Львівщину (фото, відео)

Петро Порошенко

У Львові разом з депутатами від Європейської Солідарністі вшанували пам’ять загиблих захисників України з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Вічна пам’ять українським воїнам, які віддали найцінніше – своє життя, захищаючи рідну землю від російського агресора.

Слава нашим воїнам!

 


Відомий український іконописець Лев Скоп приєднався до команди Порошенка на Львівщині

 

Під час перебування на Львівщині п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» відвідав всесвітньо відому Церкву святого Юра в Дрогобичі. Пам‘ятка галицької дерев’яної архітектури, датована ще XV – початком XVI століття, є одним з найкращих зразків української сакральної архітектури.

Про історію храму та художників, які доклалися до розпису, розповів ‪український мистецтвознавець, знаний художник-реставратор та іконописець, учасник Євромайдану Левко Скоп. ‬

«Де українці – там є храми обов’язково. Тут було побудовано декілька дерев’яних церков. Всі вони створені українськими іконописцями, що дуже важливо. Українці запрошували тільки українських художників. В Росії – греків, в Польщі – італійських. У нас була потреба національна», – наголошує митець.

Петро Порошенко повідомив, що Лев Скоп вирішив приєднатися до політичної команди «Європейської Солідарності», і вручив йому партійний квиток. «В нас ще є одна дуже важлива місія. Лев Андрійович звернувся до нашої обласної партійної організації «Європейської Солідарності» і прийняв абсолютно патріотичне і відповідальне державницьке рішення – приєднатися офіційно до нашої команди і стати членом партії «Європейська Солідарність». Під час нашої з вами зустрічі я маю високу честь вручити вам цей партійний квиток», – зазначив лідер партії.

Порошенко наголосив, що професіонали, патріоти і державники – це саме ті, ким пишається Україна і партія «Європейська Солідарність».

Джерело


Петро Порошенко

Дрогобич – місто семи церков. Серед них одна із найстаріших та найбільш цінних пам‘яток архітектури – церква Святого Юра, яка входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Краса її самобутніх розписів, створених українськими митцями, вражає. Сама церква, як і її надзвичайні розписи, збереглися до сьогодні завдяки праці українського мистецтвознавця, художника-реставратора Levko Skop.

Пишаюся тим, що відсьогодні пан Левко є членом «Європейської Солідарності». Радий вручити йому партійний квиток.


Порошенко у Дрогобичі: санкції від Росії – як відзнака за оборону України

 

Санкції, які запровадили російська влада проти п’ятого Президента Петра Порошенка та низки українських депутатів – це як знак якості, як нагорода за захист державних інтересів України. Про це лідер партії «Європейська Солідарність» заявив під час зустрічі з прихильниками у Дрогобичі на Львівщині.

«Російська Федерація запровадила персональні санкції проти Петра Порошенка. Це як державна нагорода. А крім того, проти Олега Синютки, проти Степана Кубіва і багатьох інших патріотів. Це – як знак якості», – переконаний Порошенко.

«Вони намагалися шість років нас налякати. Шість років, дякуючи нашим з вами зусиллям, ми зберегли Україну. Шість років ми руйнували їхні плани розшматувати Україну і створити Новоросію. Шість років тому хлопці і дівчата, в тому числі з Дрогобича, їхали на Майдан для того, щоб зберегти європейську Україну. А потім прямо з Майдану на фронт для того, щоб дати відсіч російській агресії, яка ніяк не може змиритися з самим фактом існування нашої з вами незалежної держави», – зауважує Петро Порошенко.

Лідер партії зазначив, що «Європейська Солідарність» і всередині країни продовжує тримати оборону проти п’ятої колони Кремля та непрофесійної влади, яка боїться опозиційних політиків більше, ніж справжніх ворогів України.

«Проти кого вони боряться? Хто для них вороги? Софія Федина – бо президент себе вважає проти неї потерпілим. Він її боїться. Так ми ж і не обіцяли легкого життя, ми обіцяли, що фракція «Європейської Солідарності» і буде тим парламентським спецназом, який не дасть нас затягнути за волосся в Російську імперію», – наголошує п‘ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

Дрогобич, дякую за підтримку!

Разом – до перемоги!

🇺🇦

 


Петро Порошенко

Одним із індикаторів європейськості є те, як людина ставиться до дітей з особливими потребами. Чи людина гідна вважати себе європейцем, чи ні?

Тож коли мені сьогодні подзвонила Марина і дізналася, що я прямую до Благодійного фонду «Карітас Дрогобицько-Самбірської єпархії УГКЦ», вона, як і завжди, не змогла залишитися байдужою і передала його вихованцям щирі вітання. Я ж був щасливий особисто поспілкуватися із дітками та їхніми вихователями.

Ми спільно із командою «Європейської Солідарності» будемо робити все, щоб Україна рухалась в Європу. Тому для нашої родини і нашої команди питання інклюзивної освіти, питання захисту інтересів людей з особливими потребами було і буде одним із перших пріоритетів.

І ми точно продовжимо цю важливу роботу на будь-яких щаблях: і у парламенті, і у місцевих органах влади.

Ці світлі діти мають нас об’єднувати. І вони точно допомагають нам проявляти найкращі людські риси.

* * *

На вечорі джазу «Європейська осінь у Львові».

 

 

Автор