ЗЕботва ставить питання

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

ЗЕботву плющить знову й знову. В звичній для них чорноротій манері люмпена з підворітні вони питають нас – що не так, порохоботи? Все як за «вашого сивочолого». Припинення вогню? Так воно було й за Порошенка. Мінські угоди? Так їх писав Порошенко – сам розповів. Виборів в ОРДЛО не буде. Армія має право на отвєтку. Зброю, мовляв, відвели так, аби швидко повернули. Чого вам бракує?!

Я відповім ЗЕботві, чого нам бракує.

Якщо навіть припустити, що все так, як описує ЗЕботва, мені бракує від них групового послання такого змісту:

«Шановний Петре Олексійовичу і всі його прибічники. Ми щиро каємося і просимо вибачення за те, що всі ці роки ми цинічно і нахабно брехали вам, собі, всім громадянам України і українцям всього світу. Війна тривала не тому, що на ній наживався Петро Порошенко, а тому, що кремлівському карлику на схилі його років закортіло погратися у відновлення імперії, – саме тому війна триває ще й досі з втратами більшими, ніж в останній рік президентства Петра Порошенка. Мінськ – єдиний спосіб втримувати ситуацію від загострень, тому ми продовжуємо його виконувати. Перемирій та припинень вогню від нас вимагає Захід, який просто не має для нас інших рецептів, тому ми змушені на це йти, чудово розуміючи наслідки. Бо ну от не можемо ми послати Захід, – Москві тільки й треба, аби ми розсварилися, і аби Україна залишилася з Росією сам на сам. Пробачте нас. Ми цинічно брехали українцям, а тепер самі потерпаємо в тій ситуації, в якій був Петро Порошенко».

Мені бракує цього. Таке звернення могло б вирішити багато проблем в середині країни.

Але я точно знаю, що його не буде. Бо, по-перше, ти, ЗЕботва, підло і дріб’язково брешеш. НІКОЛИ за Петра Порошенка військовим НЕ забороняли вести розвідку та використовувати БПЛА, а саме це питання сором’язливо обходять фронтові шанувальники ЗЕ у ФБ-дописах та надто професійно, як для бійців, знятих відосиках. Я можу порівняти ці відосики з тими, нашими, знятими на камери бюджетних смартфонів. Ви й тут хибите на дрібницях як завжди.

ЗЕботва, мені, аби знати реалії фронту, не треба ваших відосиків і дописів шанувальників верховного потерпілого – достатньо зідзвонитися та списатися з десятком людей, які зараз там, в тому числі з тими, хто голосував за ЗЕ. Мені зрештою вистачає знань, аби збагнути, на що перетворюється військо, якому заборонили вести розвідку. Я знаю, який шмат інфи розвідвідділи штабів всіх рівнів отримують просто з передка – від спостерігача в окопі до командира розвідроти. Якщо заборонили вести розвідку на передку, отвєтка вже не буде адекватною, а важка зброя не прибуде вчасно, з гарантією. А значить, хтось заплатить за це рішення своїм життям.

По-друге, таке звернення, як я описав, буде політичною труною і для найвеличнішого потерпілого, і для всієї його зеленої зграї. Це, ЗЕботва, буде визнання, що ви брехали. Брутально, цинічно, до чорного слизу з рота. Якщо ви брехали тут, очевидно, брехали ви й в всьому іншому. А визнати таке не схоче навіть не найвеличніший потерпілий, бо цей шоумен, що почухрав відпочивати вже ледь не десятий раз на рік (від Оману починаючи), всього лише створює шоу для простачків. Визнати таке не дозволять ті великі цабе, які стоять за найвеличнішим потерпілим. Ті, які зробили його президентом, перелякавшись деолігархізації, відкриття реєстрів, децентралізації та інших реформ Порошенка, що клали край їхньому пануванню.

ЗЕботва, я й так розумію, – ти не нас, порохоботів, питаєш. Ти судомно намагаєшся утримати бодай якусь частку прибічників ЗЕ. Бо їх меншає. Коли рейтинг ЗЕ впаде нижче 25%, – почнуться розколи в ЗЕкоманді, це очевидно. Тому й лишається тобі, ЗЕботва, робити те, що й завжди, – очорнювати, бруднити, брехати. Брутально та істерично. Іншого нічого ти й не вмієш, зрештою.

Створювати вміємо ми.

Автор