Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 22.07.2020

В Україні зафіксовано 829 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

22 липня (станом на 9:00) в Україні 60 995 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1534 летальні, 33 172 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків. Загалом проведено 907 360 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 973 пацієнти.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 2364 випадки;
Волинська область — 3359 випадків;
Дніпропетровська область — 1260 випадків;
Донецька область — 813 випадків;
Житомирська область — 1634 випадки;
Закарпатська область — 4578 випадків;
Запорізька область — 691 випадок;
Івано-Франківська область — 3689 випадків;
Кіровоградська область — 688 випадків;
м. Київ — 7166 випадків;
Київська область — 3359 випадків;
Львівська область — 8353 випадки;
Луганська область — 110 випадків;
Миколаївська область — 527 випадків;
Одеська область — 2660 випадків;
Полтавська область — 360 випадків;
Рівненська область — 5232 випадки;
Сумська область — 383 випадки;
Тернопільська область — 2508 випадків;
Харківська область — 3139 випадків;
Херсонська область — 217 випадків;
Хмельницька область — 994 випадки;
Чернівецька область — 5404 випадки;
Черкаська область — 853 випадки;
Чернігівська область — 654 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 22 липня 2020 року до Центру надійшло 1060 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 111 114 повідомлень про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак

Джерело

 

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 22 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 829 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 75 – у дітей та 83 – у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 197 осіб.

▪️ Одужали за добу 973 особи, померли 16 осіб.

▪️ За останню добу проведено 31 973 тестування, з яких 13 574 методом ПЛР, 18 399 – методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в місті Києві (132), а також у Львівській (124), Івано-Франківській (78), Закарпатській (60) та Харківській (57) областях.

▪️ МОЗ наголошує, що завдяки дотриманню простих епідеміологічних правил можна суттєво знизити ризик інфікування COVID-19: потрібно вдягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

▪️ 21 липня науково-педагогічним працівникам закладів вищої освіти та лікарям-інтернам нарешті повернено можливість надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я. Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

▪️ За ініціативою МОЗ уряд виділив на оплату праці лікарів-інтернів 103,655 млн грн. МОЗ наголошує на важливості цього рішення щодо успішного зарахування випускників 2020 року до інтернатури, а також продовження проходження інтернатури лікарями-інтернами другого та третього років навчання.

▪️ МОЗ України відстежує всю інформацію щодо розробок вакцин проти коронавірусу у світі та стежить за проведенням клінічних випробувань, щоб Україна була однією з перших країн, яка отримає таку вакцину. На сьогодні клінічні дослідження вакцин оксфордських вчених не пройшли всі етапи (фази). Після завершення випробувань будуть зроблені відповідні висновки щодо ефективності цих вакцин при лікуванні COVID-19.

▪️ Специфічного лікування від COVID-19 у світі поки немає, тому саме на клінічні випробування весь світ, і Україна в тому числі, покладає великі надії. В Україні МОЗ схвалило клінічні випробування чотирьох вітчизняних препаратів, але про їхню ефективність у лікуванні від COVID-19 можна буде говорити тільки після завершення клінічних випробувань.

▪️ Одним із перших заходів з комплексу послаблень карантину було рішення щодо пацієнтів, яким має надаватися медична допомога в зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або планових операцій. Таким пацієнтам проводиться обов’язкове тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2. Планова госпіталізація можлива лише у випадку негативного результату тестування.

Джерело

 

Відповіді на найпоширеніші питання щодо скасування самоізоляції через “Дій вдома”

🔴 Де мені пройти тестування на COVID-19?

Пройти ПЛР-тестування можна у багатьох лабораторіях, але не всі з них мають доступ до системи для внесення даних. На сайті Центру громадського здоров’я України є перелік лабораторій, які зможуть внести Ваш результат. Будьте уважні! Перевірте, чи є обрана Вами лабораторія у переліку.

Також пам’ятайте, що результат ІФА-дослідження не є підставою для дострокового припинення самоізоляції.

🔴Отримав результат кілька днів тому, коли мене знімуть?

Зазвичай зняття із самоізоляції відбувається протягом кількох годин, якщо не допущено помилки у даних. Вкажіть у лабораторії той номер телефону, на який було встановлено додаток. Якщо номер було вказано неправильно, лабораторія на ваше прохання може змінити запис у системі. Це стосується й інших даних.

🔴Хто саме і коли скасовує самоізоляцію?

Відповідно до алгоритму, Центр як власник електронної системи надав доступ верифікованим лабораторіям та Міністерству цифрової трансформації. Внести дані в систему можуть тільки лабораторії. Міністерство цифрової трансформації як адміністратор додатку вивантажує дані в сервіс “Дій вдома”. Після вивантаження даних в додатку активується можливість вийти із самоізоляції.

🔴 Як відбувається зняття із самоізоляції в самому додатку “Дій вдома”?

Зняття із самоізоляції відбувається під час вивантаження персональних номерів телефону Міністерством цифрової трансформації в додаток “Дій вдома”. Тому слідкуйте, щоби номер, наданий Вами лабораторії, був саме тим, на який встановлено додаток. У іншому разі сервіс додатку не зможе Вас ідентифікувати.

🔴 Чи можу я безкоштовно протестуватися на ковід для скасування самоізоляції?

Завчасне припинення самоізоляції це добровільна процедура, тому зробити ПЛР-дослідження можливо власним коштом у лабораторії, що пройшла верифікацію та є в переліку на сайті Центра.

🔴 Лабораторія є у переліку, але мені відмовляють у тестуванні.

У перелік Центра внесено лабораторії, які пройшли верифікацію відповідно до наказу МОЗ та мають право діагностувати на збудник хвороби COVID-19. На підставі цього верифікованим лабораторіям було надано доступ до системи для внесення результатів. Деякі із цих лабораторій з внутрішніх причин не мають змоги надавати платні послуги, однак це питання може бути врегульоване лабораторією.

🔴 Лабораторія запевнила, що може вносити дані, я заплатила за тест, однак із самоізоляції мене не знято і лабораторії в переліку, як виявилося, немає.

Деякі приватні лабораторії афішують свої послуги для зняття із самоізоляції, не маючи доступу до системи для внесення даних. Це вводить в оману населення, створює зайві непорозуміння та фінансові збитки для клієнта. Обов’язково перевіряйте перелік лабораторій на сайті Центру. Якщо з Вами вже трапилася така ситуація, Ви повинні знати, що лабораторія у будь-який час за власним бажанням може пройти процедуру верифікації за наказом МОЗ №722 та отримати доступ до системи. У іншому випадку, Вам доведеться здавати зразок повторно, обравши лабораторію із переліку.

Джерело

 

Усього глобально
Останнє оновлення:
Випадки

Смертей

Одужало

Хворих

Випадків сьогодні

Смертей сьогодні

Критично

Підтвердженні країни


Сортувати за підтвердженими числами.

Країна чи регіонВипадкиСмертейОдужало


Автор