Відставка Голови НБУ – це результат цькування Нацбанку на замовлення Коломойського (відео)


Тиск на Якова Смолія — це травля, організована паном Коломойським, його фракцією і групами у Верховній Раді – Петро Порошенко

Тиск на Голову Національного банку Якова Смолія та його відставка – це наслідок організованого олігархом Коломойським цькування НБУ, в якому беруть участь підконтрольні йому депутати з більшості. Про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він подякував Якову Смолію та команді НБУ за високопрофесійну роботу, завдяки якій банківська система України досі тримала стабільність попри кризу.

«Уявити собі не можна, що за виконання своєї конституційної функції, вийшовши на рекордний за 28 років нашої незалежності рівень інфляції, – за це будуть знімати Голову Національного банку. Інфляція – це податок, якого уникнути неможливо. Платять його всі. Страждають від нього бідні люди, а збагачуються олігархи. На сьогоднішній день 28 млрд доларів золотовалютних запасів – це теж закидають Національному банку», – зауважив Петро Порошенко.

«Тиск, який відбувся – це не тиск, це цькування, яке організоване Коломойським і його фракцією, групами, які знаходяться в цій Раді», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Він зауважив, що коли влада потребувала грошей від МВФ, був ухвалений так званий «антиколомойський» закон, а тепер, коли гроші отримані, цей закон намагаються заблокувати – в тому числі і через тиск на НБУ.

«Такої поведінки «наперсточників» наші партнери точно не приймуть. Янукович при голові НБУ Арбузові вже одного разу таке проводив, коли в світі більше ніхто не давав Україні грошей. І він побіг куди? До Москви. Чим це закінчилось для країни – всі добре знають. Ми точно не маємо допустити повторення цього сценарію», – переконаний Петро Порошенко. Він зауважив, що першим сигналом від міжнародних фінансових ринків стало скасування розміщення українських цінних паперів на суму 1 мільярд 750 мільйонів доларів.

«Я хочу подякувати блискучій команді НБУ. Наголошую, що коли вони прийшли, в країні гроші не ходили. Банки були зупинені, тому що власники розікрали кошти. І я впевнений, що це перша криза, коли ефективно функціонує банківська система, перша криза, коли збережено курс, перша криза, коли низька інфляція, перша криза, яка демонструє стійкість і стабільність», – наголосив Порошенко.

Джерело


Ростислав Павленко

Виступи багатьох фракцій і груп, близьких до олігархів, при обговоренні відставки Смолія покликані створити враження, що от відставили Смолія – і настане розвиток економіки, кредитування і помірна інфляція.

Прям кінець епохи бідності.

Рік тому ми це вже чули.

Думаю, цього разу результат буде такий самий: пояснюватимуть, чому не вийшло.

Але якщо при цьому побіжите до Росії, як у 2013 Янукович – суспільство вам відірве руки. І не тільки.


Володимир Ар’єв

Відставкою Смолія влада остаточно підірвала довіру до України фінансових інституцій, країн-партнерів та інвесторів.

Відставкою Смолія влада відкрила шлях для масового друку грошей, який закінчиться тільки обвалом гривні та катастрофічним зниженням купівельної спроможності населення.

Допомогти буде нікому – Зеленському вже не повірять ні в МВФ, ні в Євросоюзі, ні в G7. Ніде.

Входимо в ідеальний шторм.
Ті, хто голосували за популістів всіх видів і партійних кольорів, скоро отримають епоху злиднів якраз по закінченню епохи бідності.
Тим, хто розумів, чим неминуче закінчиться період правління ідіотів, треба нарешті єднатись: руїну піднімати потім саме нам.


Олексій Осипенко

А потом, когда все улетит в п**ду, нам расскажут, что во всем виноват МВФ.

Что это все от внешнего управления и кабальных условий.
Что виноваты эти коварные буржуи, а не наши жадные долбое*ы.
Что если бы мы не брали займы, то сейчас жили бы в шоколаде.
Что надо сплотиться в борьбе с коварным Западом.
Нам расскажут, что МВФ всегда приносил одни беды.
Что всюду, где он побывал, – хаос и разруха.

Чего нам не расскажут, так это, что всякий раз к этому приводил не МВФ, а местные дегенераты с добрыми глазами и теплой улыбкой.


Олексій Петров

Свершилось… Якова Смолия, главу НБУ, который отказался печатать дополнительную массу денег, Слуги какого-то народа отправили в отставку. Перед этим, конечно, не забыли оттанцевать обязательную кадриль на трибуне Верховной Рады. Такие речи из умной книги «шопопало, люди ещё называют «семь вёрст до небес и всё лесом».

Городили, абы городить. И ведь пипл продолжает хавать. Бигборды про «Нові обличчя» та «Кінець епохи бідності» ничему не научили. Привычные, затертые до дыр басни про десятки и сотни миллиардов чего-то там… украденных… разворованных… проценты… нажились… и так далее по тексту.

И ни одна же падла не вспомнила, в каком состоянии была страна весной 2014 года. Страна в целом и финансовая система в частности. Сколько денег было в кармане Украины? Почему доллар прыгнул до сорока и потом не сиганул до шестидесяти, а почему-то опустился почти вдвое? Куда делись десятки миллиардов гривен из ПриватБанка, если всю эту туеву хучу денег пришлось дофинансировать из бюджета страны?! Это уже никому не интересно. Ведь в голове у «желудков» флешка с ограниченным объемом памяти. Если она вообще есть, та флешка. Да и файлов на той флешке два, максимум, три. «Мне должны», «Всё взять и поделить», «Пусть спишут долги за коммуналку»…

Сейчас, конечно, создадут штаб «Спасения курса доллара и оптимизации размера купюр», а через день включат печатаный станок. Ну а чего? Штаб противодействия падению производства работает же успешно?! Ну, а как иначе? Зелёные специалисты они специальны во всём! А когда в монетарной политике страны образуется жопа (ведь когда тупо печатаешь деньги, жопа придёт обязательно, причём слонячья), эти же клоуны придумают другую сказку. Правда, перед этим вернув ПриватБанк его бывшему владельцу или же отслюнявив из бюджета примерно шестьдесят миллиардов гривен, прикрыв это очередной страшной сказкой про Гонтареву. Это сработает. По-любому…

Прививка от политического популизма будет совсем скоро. Обязательно. Очень болючая. С жаром до сорока, кровавым поносом и рвотой наизнанку. Но иначе никак. Иначе это не лечится…


Тарас Чорновіл

У Раді в судилищі над Нацбанком створена коаліція: Слуги народу, ОПЗЖ, “Батьківщина” та “За майбутнє”. Говорять тими самими словами. Позиція узгоджена в усіх деталях.

Смолія дійсно жорстко залякали. На прямі питання про те, хто на нього політично тиснув, утікає від відповіді, зводить усе до тих випадків тиску, які відбувалися набагато давніше (акції під Нацбанком, тиск з боку окремих нардепів тощо), хоча на всі ці випадки тиску, часом дуже жорсткі й навіть загрозливі для життя, він ніяк не реагував. Не лякався, не писав заяв. А зламався, коли відбулися дві “дружні” зустрічі в кабінеті Зеленського цього тижня. Після другої він вийшов, уже підписавши заяву на звільнення. Але сказати про це боїться. Тут і зараз. Думаю, що не тут і не зараз заговорить. З таким бекграундом Зеленському навіть в Ізраїлі прихистку можуть не дати.

І ще одне. Щодо виступів у залі. Там повна дикість. І чути чітко вимоги усунути не лише Смолія, але й усе правління, а найперше Рожкову. Тут уже аж світяться вуха Коломойського. Узагалі тональність відверто реваншистська – з такими підходами Венесуела ще раєм здасться.

Особливо “потішила” улюблениця всіх наших демократичних каналів Скороход. Коли її вигнали зі слуг за довгий язик та неузгоджений з начальством лобізм, більшість демократичних журналістів та телеведучих аж кип’яточком пісяли від неї. Ще тоді писав: не захоплюйтеся, це мерзенна постать з олігархічного середовища. Сьогодні вона втупившись у папірчик прочитала щось у стилі сталінського генпрокурора Вишинського. Такої дикості навіть ОПЗЖ у своїх виступах не дозволяли. Вона вже давно й остаточно осіла в команді Коломойського та жорстко відпрацьовує його замовлення. Але мені на більшість наших демократичних каналів вхід закритий (десь повністю, десь у прайм), а її бачу там ледь не щодня. Може не варто аж так неперебірливо заводити в наше інформаційне коло явного ворога?

Автор