На Прикарпатті завдяки Порошенку будівельна техніка відновлює дорогу до заблокованого села Чорний Потік (фото)

На Прикарпатті тривають рятувальні роботи. Завдяки Фонду Порошенка екскаватор розчищає русло річки у Білих Ославах, і, коли буде змога проїхати до Чорного Потоку, розпочне ліквідовувати зсуви ґрунту. Про це повідомляє Івано-Франківський інформаційний ресурс Курс.

Як відомо, 28 червня Порошенко побував на Прикарпатті. У заблоковані стихією села, які залишились без електропостачання, доставили дизель-генератори, мотопомпи, а також оплатили роботу важкої будівельної техніки.

Староста Чорного Потоку Василь Шовгенюк розповідає, що такої повені у селі не було понад 70 років. Значні опади спровокували не лише підйом води у потоках і річці, але й зсуви ґрунту, через які частина села досі відрізана від решти світу. Електроенергію туди подають генераторами, – пише видання.

«Велика вода зруйнувала 12 кілометрів комунальних доріг, знесла міст на центральній дорозі та шість мостових переходів вище по течії.  Також зруйновано міст у Білих Ославах, який сполучав два села. Це величезні збитки», – зазначає  Василь Шовгенюк.

«Екскаватор зараз працює у руслі. Пізніше спробуємо добратися ним до Чорного Потоку і почнемо розбирати зсув, щоб можливий був переїзд до перших хат», – додає староста.

Місцеві мешканці незадоволені тим, що більше тижня з моменту стихії влада не надала необхідної для розчищення зсувів та ремонту змитих доріг техніки.

«Стихія наробила дуже багато лиха. Зірвано мости, зсунуто береги, частина села досі без світла. Заїхати туди не можна навіть вантажівкою, генератори туди носили руками. Зараз потрохи починаємо оговтуватися. Бачимо, що техніка, яку надав Петро Порошенко, працює, сподіваюся, найближчим часом зможемо відновити сполучення з усім селом», – говорить мешканець Чорного Потоку Василь Василишин.

Джерело