Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 10:00 04.06.2020 р.

У Збройних Силах України тривають планові заходи щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Так, станом на 10:00 04 червня в Збройних Силах України хворіє 131 особа на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Всього за час пандемії одужало – 128 осіб, летальних випадків – 4.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 500 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 76 осіб.

За минулу добу зареєстровано десять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

У закладах охорони здоров’я перебуває чотири особи (Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – 2 військовослужбовця та Івано-Франківська міська лікарня – 1 військовослужбовець та 1 працівник ЗС України). Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Отримують необхідне лікування.

Шість осіб (Рівненська область – 3 військовослужбовця та 1 працівник ЗС України, Дніпропетровська, Львівська по 1 працівнику ЗС України ) перебувають на лікуванні вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами. Залишайтеся вдома.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Джерело