Зради і перемоги тижня. 15 – 21 травня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 15 – 21 травня 2020 р.

ЗРАДА

У Києві в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у п’ятницю, 15 травня, зафіксували спалах COVID-19. Захворювання підтвердили у 81 особи. Також в Україні COVID-19 зафіксували у 3696 медиків. Серед них 1445 – одужали, 27 медиків – померли.

Під прикриттям продовження блокування російських соцмереж, президент Зеленський зняв санкції з низки російських ІТ-компаній, які торгують російським софтом, з бізнесмена Олексія Федоричева оголошеного в розшук НАБУ, з наглядачів за псевдо-виборми у фейкових ДНР-ЛНР в тому числі – з онучки Беніто Муссоліні.

Видання «Гордон» опублікувало інтерв’ю з терористом і убивцею Ігорем Гіркіним, одним з ватажків банд так званої «ДНР». Це перший прецедент надання медіа-майданчика ватажкам терористів на українських ЗМІ.

На прес-конференцію президента Зеленського відмовили в акредитації виданням «Український тиждень», «Україна молода» та знімальній групі «5-го каналу», натомість акредитували журналіста Гордона та двох представників загадкового видання «Шарій.нет».

Ватаг банди «ЛНР» терорист Пасічник звинуватив Україну в обстрілах території контрольованої терористами ЛиРи і пообіцяв відсунути фронт у бік Києва. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма скликав екстрене засідання групи у зв’язку з заявою.

ПЕРЕМОГА

Україна ввела санкції щодо низки російських установ та організацій. Санкції санкції терміном на три роки введено щодо російських установ та організацій: «Академія наук Республіки Татарстан», «Російське географічне товариство», «Державний Ермітаж», й подібних.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україну прибула партія одноразових костюмів біологічного захисту.

На казенному підприємстві “Науково-виробничий комплекс” Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, розроблено і в стислі терміни виготовлено дослідний зразок нової перспективної радіолокаційної станції 80К6КС1. Основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу.

Уряд ухвалив рішення зменшити частку електроенергії, яку державна компанія Енергоатом зобов’язана продавати населенню за зниженими цінами із 85% до 70%.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”, відомий як “антиколомойськи”. Цей закон гарантує невідворотність виведення банків з ринку. У випадку, якщо суд визнає незаконним рішення НБУ про виведення банку з ринку, процедура неплатоспроможності або ліквідації банку не припиняється.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.