Порошенко: «Слугам» байдуже, що кожен п’ятий інфікований в Україні — це лікар

Як могло так статися, що лікарів, які нині на передовій боротьби із коронавірусом урядовці не цінують, не поважають і не захищають? Як могло статися, що із наобіцяного медикам у відеороликах не виконано майже нічого?

Станом на зараз по неперевіреній інформації лише у 14 регіонах лікарям виплатили 300% надбавку, яку прийняла Верховна Рада, і лише за березень.

Наші пропозиції страхової допомоги медикам монобільшість спотворила альтернативним законопроектом. Обдурили лікарів, які до клятви Гіпократа ставляться набагато відповідальніше, ніж деякі нардепи до присяги народного депутата. У монобільшості пропонують лікарю померти, щоб отримати страховку. Із закону прибрали ключову норму — виплати у випадку зараження медика коронавірусом. Ще одна знущальна вимога — інвалідність. Ще ніхто у світі не став інвалідом через COVID-19. Ви страхуєте від того, чого не може бути. Вам байдуже, що зараз кожен п’ятий інфікований в Україні — лікар. Може статися диво: раптом президент накладе вето на прийнятий законопроект і поверне пропозицію, яка дозволяє бути чесними з лікарями. Та, на жаль, я не вірю у дива.

Закликаю зареєструвати законопроект щодо обов’язкового страхування медиків у випадку захворювання на коронавірус. Дякую «Голосу» і «Батьківщині», які поставили підписи. Якщо влада не захистила лікарів, вона має платити за наслідки власної байдужості та недбалості. Ми, опозиція, не залишаємося осторонь. Наша команда закупила 115 тисяч захисних костюмів 200 лікарням, цього тижня передамо десятки тисяч високоефективних тестів від швейцарської компанії. Але ми, опозиція, не можемо робили все за владу, у якої абсолютна більшість і відповідальність.

Разом із малим і середнім бізнесом ми очікуємо від влади підтримки, у тому числі, економіки України.

Автор