Як важко бути членом Зе-команди

Ігор Артюшенко

Я уявляю, як важко бути членом Зе-команди. Бо людям, які знаходяться в московській ідеологічні матриці доводиться вдавати з себе патріотів і державних діячів. Їм важко, а тому іноді трапляються казуси, коли їхня проросійська суть проступає назовні.

Рік тому ми попереджали про це. Вони молоді, але є помилкою денаціоналізованої української освіти та зросійщеного інформаційного простору.

Вони дивляться російські серіали, читають російські книги та жартують, як росіяни. Їм так комфортно, вони так звикли і так хочуть.

Можливо, дехто з них заздрить західній культурі, але вони не розуміють ні англійської, ні української. Вони їм чужі.

І це не було б такою катастрофою, якби не війна.

Декілька ситуацій, які сталися на початку травня свідчать про те, що їхнє нутро не “перевиховалося” і не змінилося. І не зміниться в осяжній перспективі.

Другого травня народні депутати від партії “Слуга народу” Олексій Леонов та Артем Дмитрук пом’янули загиблих сепаратистів в Одесі. На їхній глум ніяк не зреагували ні Давид Арахамія, ні Дмитро Разумков, ні Володимир Зеленський.

Дев’ятого травня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зараз над Україною “мирне небо”, і ніяк не виправив власну фразу.

Того ж числа Генеральна прокурорка опублікувала у себе на сторінці пісню, яка використовується в пропаганді терористичних організацій, а сам виконавець та син автора офіційно підтримали анексію Криму.

Зараз при владі багато інтелектуально недостатніх людей, і, можливо, ці особи справді не розуміють, що зробили. Але тоді вони повинні це визнати та вибачитися.

Але я особисто переконаний, що все вони чудово розуміють. Просто їх промосковсько-радянське нутро, як у нечистої сили, проявляться в певні дати.

Таким чином складається ситуація, в якій високопосадовці підтримують окупантів та анексію українських територій, але ними не займається СБУ, бо там так само сидить “95 квартал”.

Хочеться сказати владі одне – не мучте себе, не грайте в українськість, бо воно вам не личить. Бо все одно “диявол криється в дрібницях”, і справжнє ваше нутро безконтрольно вилазить назовні.

Будьте нарешті самі собою.

Бо ворогів варто знати в обличчя. І ми всіх їх все одно знаємо.