Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 12.05.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

Сьогодні, 12 травня 2020 р., збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На такі злочинні провокації наші підрозділи рішуче відповіли прицільним вогнем по позиціях противника.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Кримського, використавши міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По українських військовослужбовцях, які виконують завдання біля Опитного в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, загарбники відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів.

Внаслідок обстрілів з боку російських найманців один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Українські захисники надали загарбникам жорстку відповідь. Відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

11 травня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожі обстріли було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Красногорівка, Авдіївка, Старогнатівка, Південне та Кримське.

За даними розвідки, 11 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил розкрито серед цивільного населення шахрайство, 7 крадіжок та 3 факти незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 53 адміністративні правопорушення.

Лінію розмежування через контрольні пункти в’їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Збройні формування РФ в черговий раз відкрили вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кримське

Сьогодні, 12 травня збройні формування РФ в черговий раз відкрили вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кримське із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під час ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Воїна було оперативно доставлено до лікарняного закладу та надано належну медичну допомогу. Стан його здоров’я задовільний.

Підрозділи операції Об’єднаних сил, застосовуючи наявні вогневі засоби, дали російським загарбникам гідну відсіч. Втрати противника уточнюються.

Такі злочинні дії окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей.

Джерело

 

Щоденний звіт №111/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 11 травня 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 10 травня 2020 року (східноєвропейським літнім часом)

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • У період із вечора 8 до вечора 9 травня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їхньої кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • У період із вечора 9 до вечора 10 травня Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення їхньої кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попередньою добою.
  • Вогонь зі стрілецької зброї відкрили, за оцінкою, у напрямку безпілотного літального апарата СММ малого радіуса дії, що пролітав поблизу Шимшинівки Луганської області*.
  • Члени збройних формувань і далі забороняли патрулям Місії доступ на блокпостах вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях*.
  • СММ продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганської та Золотого.
  • Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення у районі Петрівського.
  • СММ продовжувала спостерігати за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилися цивільні особи, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах у Донецькій і Луганській областях.
  • Місія здійснювала моніторинг подій на вшанування Дня перемоги, а також Дня пам’яті та примирення по всій Україні.
  • СММ констатували спокійну ситуацію на південному сході Херсонської області.
  • Патрулі Місії і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування у непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей, зокрема на блокпостах збройних формувань та до місця розміщення відведеного важкого озброєння*.

Автор