“Безвиїзд” для громадян України: як згортається демократія, безвіз і громадянські свободи в Україні

Новий скандал із заборонами виїзду українців за кордон: як повідомлялося у заяві посольства Великобританії в Україні, українці можуть вилітати за межі держави тільки з дозволу МЗС.

Після бурхливої реакції громадськості у МЗС вийшли зі спростуванням. Проте подібні дії все ж дуже схожі на спробу реконструкції УРСР в Україні. Саме у Радянському Союзі окрім отримання візи, потрібно було ще отримати дозвіл на виїзд за кордон. Таке враження, що скоро українці будуть їздити закордон парами чи трійками, та ходитимуть там із приставленим до них СБУ-шником.

Як швидко кинули команда Зеленського кинула Україну в іншу реальність, коли такі ініціативи можуть розглядатися цілком серйозно, а слово “євроінтеграція” зникло з ужитку в дипломатичних колах та лексикону представників влади.

Команда Зеленського заперечує здобутки попередньої влади, яка здобула безвіз, а натомість будують безвиїзд, нову стіну і завісу. Під приводом боротьби з COVID-19 знищують демократію і громадянські свободи.

Це ідеологія команди Зеленського — взяти під контроль все: спілкування громадян, пересування світом, життя загалом. Так будуються тоталітарні держави.

“Європейська солідарність” готує відповідні запити до уряду і вимагатиме негайних роз‘яснень від МЗС: що взагалі відбувається?

Автор