Хронологія зеленої боротьби з вірусом

Джон Смит

1. 31 січня Секретар РНБО Данілов пише лист до Уряду з закликом заборонити продаж масок. Це фактично єдина людина, що зробила єдиний розумний крок. Уряд ігнорує. За 7 днів повторний лист, який Уряд теж проігнорував. Далі ділки маски продали за кордон, нажилися, створили штучний дефіцит для власних громадян, змусили власних громадян купляти копійчаний товар втридорога.
Так ніхто і не покараний досі.

2. Зеленський особисто паралізував МОЗ, змусивши міністра ізолюватися у Санжарах. Цим шоу МОЗ позбавили навіть зародків недорозвиненого мозку на найважливішому початковому етапі епідемії.

3. 3 (три) міністри МОЗ за перший місяць епідемії.

4. Політика масового тестування, яким здолали вірус у Південній Кореї у двох цитатах:

“Масове тестування всіх громадян держави не є доцільним” – МОЗ.
“Президенту Зеленському і Прем’єру Шмигалю зробили тестування на коронавірус” – заступник голови ОПУ Тимошенко.

Ц – цинізм.

5. Досі чекаємо “10 мільйонів високоточних лабораторних тестів”, обіцяних в ролику від 20 березня.

6. Безконтрольно запускали сотні тисяч людей з-за кордону без заходів перевірки, передбачених у таких випадках законом.

7. Навіть в Ізраїлі у райони скупчення ультрарадикальних релігійних фанатиків уряд ввів війська. У нас дозволили фанатикам з РПЦ безкарно, відкрито і нахабно інфікувати людей. РПЦ в Україні в єдиній зі своїх єпархій не заборонила масові заходи. Це вже не недбалість влади, це пособництво ворогу у біотероризмі проти власного населення.

8. Нанісши управлінський удар по МОЗ, зелена влада за результатами змін до бюджету позбавила фінансових ресурсів по боротьбі з епідемією і громади. Гроші громад переводяться в ручний “стабілізаційний фонд” Зеленського.

9. Засоби захисту для лікарів не купили. Медик без захисту перетворюється на звичайну злякану людину у білому халаті. Наприклад, Дмитро Соболь, чий батько помер, підтверджував, що його батькам лікарі відмовляли в медичній допомозі, сімейна лікарка ігнорувала симптоми і боялася зустрічатися з хворими.
Цим кроком влада нанесла удар по медичній системі як такій.

10. Дружина Степанова в день призначення чоловіка міністром МОЗ реєструє медичну фірму по роздрібній торгівлі медпрепаратами. Першим же наказом новий міністр купляє захисні засоби для лікарів на 40% дорожче. У фірми-прокладки. З поставкою до 1 травня – через 2 місяці після початку епідемії.

Результат: 20% хворих на коронавірус в Україні – медичні працівники.

Наша влада досягла єдиного показника найвищого у світі – відсотку захворілих медиків.

І вчора вишенька на тортик: закон “по підтримці медиків”.
Порошенко 2 місяці домагався прийняти закон про страхування медиків і таки змусив слуг зібратися. Та альтернативно-обдаровані слуги в рамках “перехоплення ініціативи” прийняли альтернативний закон. Тепер, щоб медику отримати 630 тис грн компенсації, треба вмерти від вірусу. Або стати інвалідом. Нє благодарітє.
Але, медики! Якщо вам стане легше, можете себе втішити: зроблено це з важливою метою – “штоби нє дать Пєтє получіть політічєскіє дівідєнди” ©.

Написав все це, щоб не забули. Ця їхня “боротьба” має лягти в матеріали кримінальної справи, коли влада зміниться. Всі вони мають відповісти.