Зради і перемоги тижня. 20-26 січня

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

ЗРАДА

На Деміївському ринку в Голосіївському районі Києва сталася пожежа.

У Києві на Грушевського активісти ОУН, ПС і Білого молота влаштували сутичку з правоохоронцями.

Житомирські школярі отруїлися в їдальні: 13 дітей госпіталізували.

Колишній заступник начальника УМВС України в Одеській області, фігурант низки кримінальних справ щодо подій весни 2014 року Дмитро Фучеджі протягом півтора років після своєї втечі з України отримував полковницьку пенсію.

Кілька десятків людей та автомобілів зібралися на в’їздах до Києва на Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах та заблокували по одній-дві смуги на дорогах. Також зібралися пыд кабміном. Протестувальники закликають ухвалити законопроект 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами.

У гумконвої Фонду Рената Ахматова знайдено більше 300 рацій Vertex та приладдя до них.

У місті Кам’янському Дніпропетровської області біля річкового порту у річку Дніпро вилилося близько 300 тонн мазуту.

ПЕРЕМОГА

Все керівництво Львівської митниці ДФС відсторонено від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування щодо отримання неправомірної вигоди одним з чиновників митниці.

У Дніпрі на Соборній площі відкрили меморіальний Хрест загиблим за вільну Україну воїнам УНР, які загинули в боях проти більшовиків і отамана Махна в 1919 році.

ЗМІ назвали нардепів, е-декларації яких розслідує ГПУ. Це – Олесь Довгий, Євген Бакулін, Андрій Лозовий, Юрій Солод (чоловік Наталії Королевської), Борислав Розенблат, Сергій Рибалка, Олександр Горбунов, Віктор Романюк, Геннадій Бобов.

Завершився конкурс на 600 вакансій у місцевих прокуратурах. На основі відкритих тестів 77% призначень – юристи поза системою.

Молоді українські дослідники вже отримали понад 160 патентів на винаходи в галузі комп’ютерних, технічних і природничих наук, а також у фізиці й астрономії.

У світовому Індексі сприйняття корупції за 2016 рік Україна отримала 29 балів зі 100 можливих, що на 2 бали більше за показник попереднього року.

Український науковець Марина В’язовська отримала “Премію Салема 2016” – престижну математичну премію. Комісія присудила премію В’язовській за її відкриття світового рівня.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор