На Луганщині СБУ викрила на корупції начальника відділу превенції Нацполіції та двох патрульних

Співробітники Служби безпеки України підозрюють у систематичному отриманні неправомірної вигоди начальника відділу Управління превентивної діяльності Нацполіції у Луганській області та двох інспекторів сектору реагування патрульної поліції.

За версією слідства, поліцейські щомісяця вимагали хабарі від місцевих автоперевізників за не перешкоджання їх підприємницькій діяльності та не притягнення водіїв до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. «Данина» з кожного транспортного засобу становила тисячу гривень. У середньому зловмисники таким чином «заробляли» майже 200 тисяч гривень на місяць.

Двох патрульних правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць Сєвєродонецька під час одержання 14 тисяч гривень хабара. Раніше оперативники спецслужби задокументували факт отримання зловмисниками 10 тисяч гривень неправомірної вигоди від цього ж перевізника.
Під час десяти обшуків за місцями роботи та у помешканнях правопорушників оперативники та слідчі виявили майже пів мільйона гривень, ймовірно отриманих незаконним шляхом.

Автор