Акція на підтримку Петра Порошенка під ДБР. Хроніка одного дня (фото, відео)

Артур Герасимов: Справи проти Порошенка політично вмотивовані і сфабриковані за вказівкою Офісу президента

 

Розслідування проти Петра Порошенка є політично вмотивованими і відсутність конкретних дій слідства по цим справам є підтвердженням того, що жоден злочин вчинений не був.

Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під час акції на підтримку Петра Порошенка під Державним бюро розслідувань.

«Жодне з цих звинувачень не підтверджене. Все виявилося безпідставною брехнею. Як ви знаєте проти Петра Порошенка було сфабриковано близько 15 справ. Вже майже рік за вказівкою офісу Зеленського всі правоохоронні органи риють, риють, риють, намагаючись бодай щось знайти. Але нічого немає, тому нічого й не знайшли. І все більше людей розуміє, що Президент Петро Порошенко діяв у чіткій відповідності до Конституції і законів України», – сказав політик.

Також парламентар зазначив, що справи проти Петра Порошенка порушені в тих секторах, де він захищав національні інтереси України.

«Ви подивіться на ті справи, які сьогодні цим бюро розслідувань, не хотів би казати про нього державним. Про що відкриваються ці справи? Про підписання Мінських угод, які дозволили зупинити російський наступ і дали нам дорогоцінний час для відновлення армії. Про націоналізацію ПриватБанку, коли було збережено і врятовано гроші мільйонів вкладників, а Україну було врятовано від фінансового колапсу. Про наказ про контрнаступ, коли було звільнено 2/3 окупованого Донбасу. Про накази за якими здійснювався захист територіальної цілісності та суверенітету в Азовському морі та Керченській протоці, і де правота України була підтверджена в міжнародному трибуналі у Гамбурзі», – наголосив Герасимов.

Він нагадав, що опубліковані в мережі «плівки Труби» фактично підтверджують політичну вмотивованість розслідування і координацію цього процесу з Офісу президента.

«Ще одним яскравим доказом політичної вмотивованості цих переслідувань є український Уотергейт, так звані «плівки Труби». Коли вся країна і весь світ почув, як напряму з офісу Зеленського керують розслідуванням, його керівництвом і наказують розслідувати і фабрикувати справи проти Петра Порошенка.

Одним з найяскравіших прикладів цих плівок, які нещодавно ми почули є те, що вже самі слідчі цієї установи починають говорити, що це політичні переслідування. Натомість отримують знов накази шукати і переслідувати», – сказав народний депутат.

Джерело

 

Артур Герасимов: Зеленський, який зосередив у своїх руках абсолютну владу, показав неспроможність керувати країною

Влаштовуючи шоу з політичними переслідуваннями, влада намагається відволікти увагу від провалів економічної політики. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під час акції проти політичних переслідувань п’ятого Президента України, лідера партії Петра Порошенка.

«Політичні переслідування Петра Порошенка робляться з однією метою – прикрити повний провал діяльності команди Зеленського на всіх напрямках. Бо не виконано жодних передвиборчих обіцянок. Мир? Мені здається, що ще з передвиборчої кампанії пан Зеленський живе у віртуальній реальності Кремля, бо він бачить мир тільки в очах Путіна, а на фронті іде війна і майже кожного дня, на жаль, гинуть наші солдати», – сказав він.

Парламентар підкреслив, що неспроможність економічної політики Зеленського підтверджується падінням промислового виробництва і відміною індексації пенсій для пенсіонерів, яка була запроваджена командою Порошенка.

«Економіка? Ви подивіться, що коїться з промисловістю! Вона вже не падає, а летить вниз. Люди втрачають робочі місця, бюджет не наповнюється. Епоха бідності? Вона скінчилася тільки в ефірі одного з телеканалів, бо люди в своїх кишенях цього не відчули. Хочу нагадати, що за президентства Петра Порошенка було введено автоматичну індексацію пенсій для всіх пенсіонерів, як найбільш незахищеної верстви населення. Що вони роблять? Сором’язливо забули про це і не хочу це робити забираючи гроші у пенсіонерів.
Натомість, не забули себе. Ви всі пам’ятаєте, якого рівня зарплати вони поставили своїм міністрам, членам наглядових рад і державним службовцям, сотні тисяч гривень, а в пенсіонерів забирають останнє», – зазначив він.

Герасимов наголосив, що президент Зеленський зосередив у своїх руках абсолютну владу і має нести персональну відповідальність за ситуацію в країні. «Зосередивши в своїх руках абсолютну владу, Зеленський показав повну непрофесійність і неспроможність захищати країну від тих викликів, від тих проблем, з якими країна і українці стикаються», – зауважив політик.

Також народний депутат заявив, що «Європейська Солідарність» захищала і захищатиме державу від агресора, і саме тому проти її лідера влаштовані політичні переслідування. «Європейська Солідарність» на чолі з Петром Порошенком – це єдина проєвропейська демократична опозиція, яка не на словах, а на ділі реально захищає Україну від країни агресора. Саме тому Петро Порошенко на вістрі цих репресій», – додав він.

Джерело

 

Петро Порошенко: Нинішня влада, проваливши свої передвиборчі обіцянки, йде шляхом Януковича і організовує політичні переслідування опозиції

 

Шевченківський суд постановив ДБР закрити справу, за якою Петро Порошенко сьогодні викликався на допит, у зв’язку з відсутністю складу злочину. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» повідомив під час акції проти політичних репресій під стінами ДБР.

«Хочу подякувати всім, хто залишився небайдужим до спроби розпочати повернення України в часи Януковича і розпочати політичні переслідування опозиції. Ми з нашими адвокатами щойно повернулися з Шевченківського суду міста Києва. 10 хвилин тому суддя Шевченківського суду ухвалила рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам в закритті кримінальної справи, по якій ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована, суддя ухвалила рішення зобов’язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину», – повідомив Порошенко.

Він також заявив, що не має жодних ілюзій щодо того, що ДБР проігнорує рішення суду і продовжить виконувати вказівки Офісу президента Зеленського щодо політичних переслідувань.

«Володимире Олександровичу, займіться функціями президента. Захищайте країну, укріплюйте світову солідарність, допомагайте вирішувати соціальні проблеми людей і не ставайте Януковичем. В нього було дуже погане минуле і майбутнє теж не радісне. Залиште судову і правоохоронну систему в спокої, їхня мета – бути незалежними. Бо те, що ми чули в «плівках Труби», колишнього очільника ДБР, – це щоденне втручання в роботу слідчих і судів. Це кримінальний злочин, не займайтеся цим», – закликав Порошенко.

«Ми сьогодні прийшли до Державного бюро розслідувань розуміючи, що це фарс, розуміючи, що це ознака політичних переслідувань. Розуміючи, що влада вміє єдине – давати видовище. Іти по принципу «хліба і видовищ». Рік тому вони обіцяли кінець епохи бідності, зараз треба звітувати. З 1 березня – вже післязавтра – за прийнятим нашою командою законом, і це не просто порожні обіцянки, а під час нашої каденції як би складно не було ми ухвалювали рішення про індексацію пенсій. Сьогодні останній день, коли уряд Зеленського мав ухвалити рішення про індексацію пенсій. Цього немає, бо він дуже зайнятий політичними переслідуваннями», – наголосив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що влада намагається відволікти увагу від прорахунків у безпекових питаннях.

«Подивіться, що відбулося. Прорив на фронті 18 лютого після так званого розведення, про яке і згадки немає в Мінських угодах, до миру не призвело. Обіцянка, що мир це просто, достатньо просто перестати стріляти, веде до капітуляції України. Зупинені програми будівництва гуртожитків для військовослужбовців, програма будівництва сільської і телемедицини, програма децентралізації із забезпеченням громад фінансовим ресурсом. Соціальні виплати, економічне зростання, розбудова інвестиційного клімату і замість цього країні пропонується шоу. Ми не будемо грати у це шоу, хоча, як законослухняні українці будемо ходити в суд, будемо доводити, що я правильно зробив, коли підписав Мінські угоди, бо це дозволило сформувати світову коаліцію на підтримку України і застосувати санкції проти країни агресора – Російської Федерації», – нагадав Порошенко.

Він наголосив, що одна із справ, сфабрикованих у ДБР, стосується націоналізації ПриватБанку, яка врятувала країну від дефолту. А ще одна – так звана справ моряків, за якою є однозначне рішення на користь України в Міжнародному морському арбітражі.

«Коли було віддано наказ на ротацію абсолютно звичайну чергову ротацію для забезпечення свободи судноплавства і українського суверенітету в Керченській протоці і Азовському морі ми правильно зробили. Це рішення було підтверджено міжнародним трибуналом в Гамбурзі», – нагадав Порошенко.

«Коли ми приймали рішення, які забезпечували оборону держави через низку кадрових призначень це конституційні повноваження президента. І ми праві, в них немає нічого, бо я як президент і як громадянин суворо дотримувався закону.

Ми прийшли сюди, щоб продемонструвати: «Європейська Солідарність і українці нічого не бояться. Ми дякуємо за таку підтримку «Європейської Солідарності». Ми не дамо знову розгорнути політичні переслідування. Ми не дамо зруйнувати незалежність судової системи і перетворити Верховний суд України в сумнозвісний Печерський суд. Ми цього не дамо зробити», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Володимир В’ятрович: Порошенка намагаються переслідувати за те, що він зупинив російську агресію

П’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка намагаються переслідувати за те, що він зупинив російську агресію. Про це сказав депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович під час акції на підтримку Петра Порошенка під ДБР.

«Я тут, щоб підтримати Петра Порошенка не тільки як колегу по партії, як колегу по парламенту, а в першу чергу, щоб підтримати Петра Порошенка як Головнокомандуючого ЗС України 2014 – 2019 років. Головнокомандувача, який зупинив російську агресію, який зупинив російський наступ у найнебезпечніший для України час. Сьогодні вже називалися справи, за якими намагаються Петра Порошенка притягнути до відповідальності, але саме ці справи і підтверджують, що за те, що Петро Порошенко зупинив російську агресію зараз його намагаються переслідувати», – сказав В’ятрович.

Він зазначив, що ДБР перетворилося на інструмент репресій.

«Мова йде про наказ про контрнаступ 2014 року, мова йде про наказ про прохід через Керченську протоку, мова іде про мінські домовленості, які зупинили російський наступ 2015 року. Це все те, що зупинило російську агресію. Саме за це Росія намагається притягнути до відповідальності Петра Порошенка і ганебно, що вона може це робити в Україні руками ДБР. ДБР в Україні, на жаль, є лише інструментом політичних репресій», – наголосив депутат.

Він нагадав, що крім Петра Порошенка в ДБР приходила і депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина, яку теж намагаються переслідувати очевидно через її чітку проукраїнську, проєвропейську позицію.

«Нагадаю, що 20 лютого ми відзначали день пам’яті героїв Небесної Сотні. Керівниця ДБР заявила про те, що вона буде ініціювати скасування закону про амністію учасників Майдану. Що це означає? Це означає, що тисячі людей, які брали участь в Майдані взимку 2014 року, якщо цей закон буде скасовано, можуть бути притягнуті до відповідальності. Це означає, що репресії готуються до подальшого розгортання, ми можемо їх зупинити і ми маємо їх зупинити. І ми зупинимо їх, якщо будемо разом», – зазначив В’ятрович.

Джерело

 

Адвокат Ігор Головань: Слідча ДБР, до якої незаконним рішенням Печерського суду викликали Порошенка, сьогодні виявилась у відпустці

Слідча ДБР Сєргєєва, до якої незаконним рішенням Печерського суду на сьогодні постановлено здійснити привід Порошенка, перебуває у відпустці. Про це повідомив адвокат п’ятого Президента Ігор Головань. Він також зазначив, що Шевченківський суд, розглянувши справу щодо скасування незаконної постанови слідчої ДБР про відмову у закритті провадження, ухвалив рішення на користь Петра Порошенка.

Іншу справу – про відвід самої слідчої Сєргєєвої – не вдалося розглянути, оскільки вона виявилась відсутньою через відпустку.

“Ми щойно з Шевченківського суду, який знаходиться в межах територіальної юрисдикції ДБР. Сьогодні мало розглядатися дві справи, перша про скасування незаконної постанови слідчої Сєргєєвої про відмову у закритті провадження. А друга, про відвід слідчої Сєргєєвої, оскільки вона є необ’єктивною і упередженою.

З’ясувалося, що мали відкласти друге провадження, тому що слідча Сєргєєва, до якої, до речі, незаконним рішенням Печерського суду мали були здійснити привід, і про це повідомив суд, сьогодні у відпустці”, – зазначив адвокат.

“Розгляд справи про відвід слідчої Сєргєєвої відкладено на 16 березня на 12 годину. Сподіваюся, що вона все-таки з’явиться, оскільки сьогодні ми до неї приїхали, а вона до нас у Шевченківський суд ні.

Сьогодні мав бути допит по справі стосовно призначення суддів Конституційного суду, тобто того, що стосується конституційних повноважень Президента. Всі провадження стосуються рішень Президента, які передбачені Конституцією”, – наголосив Ігор Головань.

Джерело

 

Ростислав Павленко: Репресії проти Порошенка – це чергове шоу нової влади

У влади немає ніяких законних підстав притягти до відповідальності п’ятого Президента України Петра Порошенко, тому вони і влаштовують шоу з викликами його в ДБР.

Про це заявив народний депутат від «Європейської Солідарності» Ростислав Павленко під час акції на підтримку Петра Порошенка біля ДБР.

«Ми бачимо, що не маючи ніяких законних підстав притягнення до відповідальності Порошенка, вони намагаються створити картинку. Але такої можливості патріоти їм не мають права дати. Тому що йдеться не лише про Петра Порошенка, йдеться про всі патріотичні сили, йдеться про волонтерів, про ветеранів. Тому ми тут під ДБР, аби чітко пояснити владі, що вона неправа і хай краще займається тим, що свого часу обіцяла людям, а не проводить репресії», – наголосив народний депутат.

«Нинішня влада прийшла на свої посади завдяки шоу. Вони обіцяли все всім, вони обіцяли, що прилетить чарівник на зеленому гелікоптері і безкоштовно покаже кіно, дасть пенсії, зарплати, знизить тарифи, підвищить виплати і потечуть молочні ріки в кисільних берегах. Люди повірили, адже не було чіткості і зрозумілості, натомість обіцялося все і всім. Наразі ми бачимо до чого це призвело», – зазначив парламентар.

Павленко зауважив, що нарешті суспільство потроху приходить до тями після шоу, яке напередодні виборів їм запропонував Зеленський і компанія, та починає робити висновки.

«Країна, на момент того, як Петро Порошенко склав свої повноваження мала економічне зростання понад 4% зі сталою зарплатою, зі сталою пенсією. Зараз ми бачимо падіння виробництва, недонадходження в бюджет близько чверті того, що мало надійти за останні місяці. Зараз ми бачимо, що під питанням і підвищення пенсій, яке закладалось законом, ще за часів Порошенка. Все це люди бачать і роблять висновки.

Соціологи показують, що настає розчарування. Люди починають розуміти, що їх обдурили, ввели в оману. Реакція ж нинішньої влади – це продовження їхнього ганебного шоу. І за їхнім сценарієм Петро Порошенко має постійно ходити на допити. Їм байдуже, що він свідок, що давно вже надав письмово всю інформацію, байдуже, що питання, які йому інкримінують, – це питання захисту України. Для них головне проводити шоу», – наголосив Ростислав Павленко.

Джерело

 

Ахтем Чийгоз: Репресії проти Порошенка – це страх влади перед лідером опозиції

Влада своїми репресивними діями проти п’ятого Президента України Петра Порошенка демонструє свій страх і невпевненість перед ним.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз на акції на підтримку Петра Порошенка під Державним бюро розслідувань.

«Останнім часом мене не залишає тривожні відчуття і аналогії, які передували війні на сході. Аналогії з періодом часів Януковича. Часи коли переслідувалися патріоти України, коли переслідувались кримські татари за бажання свободи, за бажання жити в вільній державі. Останнім часом ми спостерігаємо щось подібне», – наголосив політик.

Політик зазначив, що влада боїться Петра Порошенка тому і включила на повну репресивні методи боротьби проти нього.

«Нова влада робить все можливе, аби прибрати з політичного поля свого головного опонента. А роблять вони це через правоохоронні органи, які все більше застосовують репресивні механізми для переслідування патріотів, волонтерів, наших військових», – зауважив політик.

Народний депутат закликав українців бути активними і ставати на захист майбутнього країни.

«Думаю, що настав час коли ми маємо всі підійнятися і на весь голос заявити, що реванш не пройде. І що ми ніколи не перестанемо боротися за незалежну Україну», – наголосив він.

І додав, що люди в Криму також чекають боротьби за країну, а не загравань з Путіним.

Джерело

 

Влада влаштувала фарс і оголошує патріотів ворогами України – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Розслідування справ проти п’ятого Президента України Петра Порошенка – це політичне замовлення нової влади, яка намагається оголосити його ворогом українців.

Про це сказала депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам під Державним бюро розслідувань, де відбувається акція проти політичних репресій та на підтримку п’ятого Президента України Петра Порошенка.

«Я вдячна, що сьогодні багато людей прийшло до так званого Державного бюро розслідувань, а насправді бюро розслідувань якихось політичних замовлень, щоб підтримати і «Європейську Солідарність» і п’ятого Президента України Петра Порошенка», – зазначила вона.

За словами депутатки, Петро Порошенко прийшов до ДБР із хорошою звісткою про те, що Шевченківський районний суд скасував постанову про його силовий привід і про дії конкретної слідчої, яка хотіла його сьогодні бачити, але як виявилося вона сьогодні у відпустці.

«Це все говорить виключно про фарс і про картинку, яку намагаються створити для оголошення Петра Порошенка ворогом для українців», – заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Це те, що сьогодні робить влада, і це те, що сьогодні відбувається тут на замовлення влади», – додала депутатка.

Вона висловила сподівання, що Петру Порошенку і його адвокатам зараз вдасться передати в ДБР документи Шевченківського суду.

«Ми маємо всі усвідомлювати те, що ці політичні переслідування, це політичне замовлення проти п’ятого Президента України руйнує державу зсередини, нищить державні інституції, нищить нашу спроможність опиратися ворогу, який не розслабляється і точно продовжуватиме далі атакувати Україну», – наголосила голова комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила: «Заміть того, щоб боротися з ворогом, наша влада вирішила, що потрібно боротися внутрішньо з патріотами і державниками».

Вона зауважила, що люди в регіонах також чудово розуміють, що ці переслідування Петра Порошенка є політичним замовленням влади.

«Вони проводять паралелі з тим, як це відбувалося під час Януковича, коли так само переслідували окремих політиків», – сказала представниця «Європейської Солідарності».

«Хочу нагадати, що тоді інші політичні сили ставали поруч із тими, кого переслідували. Разом з Юрієм Луценком, разом з Юлією Тимошенко. Мені б хотілося, щоб зараз партії меншості і опозиційна партія «Батьківщина», яка вже себе оголосила опозиційною, також зараз підняла голос проти політичних переслідувань в Україні. Тому що це, насамперед, нищить ту нашу відмінність від Російської Федерації, якою ми так пишаємося, нашу демократичність, справжність, гідність, націленість на відбудову реального верховенства права в Україні і рух до європейської спільноти», – зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Джерело

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Політичні переслідування Петра Порошенка – це частина сценарію руйнації української держави зсередини

Росія ніколи не припинить атакувати Україну, намагаючись зруйнувати нашу державу. І політичні переслідування новою владою п’ятого Президента України Петра Порошенка – це ще один спосіб досягти бажаної Росією мети.

Про це сказала депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе під стінами Державного бюро розслідувань, де відбувається акція проти політичних репресій та на підтримку п’ятого Президента України Петра Порошенка.

«Ми всі, хто тут зібралися точно знаємо, що в нас є ворог і ворог – в Кремлі. Щодня агресія, яка розпочалася шість років тому продовжується і ми чітко розуміємо, що мусимо їй протистояти», – сказала депутатка.

Вона підкреслила, що щоденно приходять зведення про загиблих і поранених на Донбасі українських військових.

«Але влада вирішила, що необхідно змінити акценти. Необхідно оголосити когось внутрішнім ворогом і знайшла для цього колишнього президента України, який п’ять років протистояв російській агресії, разом з нашими зусиллями та зусиллями волонтерів створював і відновлював наші Збройні сили, який забезпечив разом зі своєю командою те, що нас світ підтримував», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Сьогодні влада не висловлює українську позицію, сьогодні влада мимрить щось, з чого не зрозуміло, що думає Україна з приводу того, що Росія і далі продовжує військовими, інформаційними методами, кібератаками, економічним тиском намагатися руйнувати Україну», – зазначила голова комітету.

«На жаль, оголошуючи ворога всередині країни, влада підважує саму державу. Влада підважує нашу з вами спроможність бути сильними, бути єдиними і протистояти зовнішньому небезпечному ворогові», – підкреслила депутатка.

«Російська Федерація не гребує нічим, вона зацікавлена встановити свої правила гри у всьому світі. Вона для себе визначає Україну як своє «подбрюшье», вона не бачить нас незалежними, вона не хоче в своєму розумінні дозволити нам бачити своє майбутнє так як ми вважаємо за потрібне», – зазначила представниця «Європейської Солідарності».

Крім того, вона додала, що сьогоднішня нічна така Росії на турецькі війська у Сирії означає одне – Росія і далі буде створювати загрози по всьому світу.

«Це означає, що Росія відчуває в собі силу нападати і в інших регіонах. Це означає, що Росія не відмовиться від свого тиску на Україну. Я закликаю всіх гуртуватися проти реального ворога. І точно розуміти, що ми не маємо права всередині країни допустити політичних репресій», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Протистоячи цьому тиску на окрему політичну силу «Європейську Солідарність», на її лідера Петра Порошенка, який є єдиним, хто реально чинить опір капітуляції – ми з вами будемо протистояти руйнуванню держави зсередини», – підкреслила голова комітету.

Джерело

 

Ірина Геращенко: Закликаємо чинну владу припинити політичні репресії

Фракція «Європейська Солідарність» закликає чинну владу припинити політичні репресії. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час акції на підтримку Петра Порошенка під ДБР.

«Всі ці роки наша команда намагалася зробити ключове – зберегти країну… Сьогодні, коли ми бачимо справи, за якими п’ятого Президента України викликають до ДБР, то це дійсно викликає не подив, не здивування, а обурення. Серед цих справ – справа моряків і такі питання, такий наратив так само озвучують тільки в кремлівських телестудіях або в телестудіях деяких українських телеканалів, які підігрують цьому кремлівському наративу «а навіщо Верховний Головнокомандувач послав українських моряків захищати українські територіальні води». Це не право було, а обов’язок і Верховного Головнокомандувача, і країни, і тих мужніх хлопців, які обрали професію захищати Україну. Це можливо важко усвідомити уклоністам, але це розуміють люди, для яких гідність і честь це не слова із словника, а це усвідомлення», – сказала Геращенко.

Вона нагадала, що так само Порошенку закидають справу про мінські угоди.

«Я 4,5 роки була учасницею Гуманітарної підгрупи в Мінську. І я пишаюся тим, що під час дуже важких перемовин ми не здали жодного метру української землі, навпаки крок за кроком ми її звільняли, території і українських громадян. І сьогодні у нас є дуже багато запитань до нової команди – що відбувається, що так легко здаються ці метри, які були звільнені дуже важкою ціною, що ми знову формуємо сіру зону, що знову у нас під час обстрілів поблизу так званих місць розведення гинуть українські воїни, є загроза цивільному населенню. Але в цей же час нам розповідають, що обговорюються ще місця розведення»,- наголосила Геращенко.

Вона також зазначила, що обов’язок влади ухвалювати важкі, непопулярні рішення, давати відсіч агресору. «Власне це саме робив Президент Порошенко всі ці роки… Ми б хотіли, щоб команда, яка сьогодні прийшла до влади не наступала на граблі, які ще залишилися в підвалах Банкової від режиму Януковича. Режим Януковича прославився тим, що вони займалися не країною, а собою, цькуванням опозиції. Всі пам’ятають чим це закінчилося»,- зауважила парламентар.

Геращенко також зазначила, що на сьогодні українців турбує безпека країни, здатність захистити нашу територіальну цілісність і суверенітет.

«Хіба в цьому питанні українська опозиція є опозицією до влади щодо країни? Очевидно, ні. Можливо, владі варто про це задуматися. Про те, що сьогодні наш ворог – це п’ята колона Кремля, яка набирає оберти, яка щупальцями запускає тему про громадянську війну, яка підхоплює наративи Суркова про те, що «нет такой страны».

Та Суркова такого немає, а Україна є, була і буде», – додала Геращенко.

Парламентар також зазначила, що ситуація в Україні дуже непроста і приклад Туреччини свідчить про те, що може бути з Україною, адже Росія не заспокоїлася.

«На мир вона не налаштована. Але «слуги» витрачають дорогоцінні дні, залишки рейтингу на боротьбу з Порошенком, з «Європейською Солідарністю», з ФОПами, а не з олігархами, з українцями, а не з російським агресором. Можливо досить? Можливо варто зупинитися?», – сказала співголова фракції.

«Чому наша команда сьогодні тут?… Ми тут для того, щоб підтримати нашого лідера – Петра Порошенка і для того, щоб мати відвертий діалог і з країною, і з колегами по парламенту. Друзі, репресії – це шлях в нікуди, країну треба будувати на іншому – на взаємоповазі…У нас зараз введена кримінальна відповідальність за кнопкодавство і зловили вже одного товариша, який сплутав рояль і сесійну залу. Ви чули про кримінальну справу, про те, що цю людину викликають в ДБР? Ні. Є тільки «Європейська Солідарність», їх треба тягати, мордувати, знущатися за те, що п’ять років вони не ховалися, за те, що вони не зрадили… І тільки люди, які п’ять років в непростих умовах гідно представляли Україну на міжнародній арені, намагалися реформувати країну сьогодні є об’єктами репресій. Це не робить честі нинішній владі»,- додала Геращенко.

Джерело

 

Ніна Южаніна: Влада намагається завернути дії Порошенка в «обгортку зла», але люди вже їй не вірять

Репресії проти п’ятого Президента Петра Порошенка – це брудні технології влади і не більше. Усі їхні спроби його дискредитувати лопають, як мильна бульбашка.

Про це заявила народний депутат від «Європейської Солідарності» Ніна Южаніна під час акції на підтримку п’ятого президента Петра Порошенка біля ДБР.

«Ми сьогодні прийшли під будівлю ДБР, аби надати моральну підтримку нашому п’ятому Президенту Петру Порошенко», – сказала вона.

Парламентар зауважила, що люди вже зрозуміли, що виклики Порошенка на допити в ДБР – це маніпулятивні технології влади.

«Вже більшість населення зрозуміла, або змогла розібратися, що влада намагається завернути всі дії п’ятого Президента в якусь «обгортку зла». Це певні технології агресивної інформаційної атаки. І це стає очевидним для більшості людей, і вони усвідомлюють хто застосовує ці брудні технології», – зауважила народний депутат.

Джерело

 

Ніна Южаніна: «Європейська Солідарність» разом з підприємцями зупинили підписання скандального закону про зміни до Податкового кодексу

Фракція «Європейська Солідарність» разом з підприємцями з усіх регіонів змогла наразі зупинити підписання «драконівського» для всього бізнесу закону про зміни до Податкового кодексу.

Про це в коментарі журналістам наголосила народний депутат від фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна.

«Вчора минув строк підписання «славнозвісного» закону 1210, який стосується подальшої роботи і можливостей підприємців і підприємств в Україні. Цей закон перенасичений шкідливими для бізнесу нормами. І вчора цей закон не був підписаний президентом Зеленським. Чи означає це, що він все-таки накладе вето на цей закон, чи просто він буде підписаний пізніше? Будемо очікувати. Але в будь-якому випадку це наша спільна перемога. Ми доклали багато спільних зусиль для того, аби до президента дійшла інформація про надшкідливість норм цього закону», – підкреслила політик.

Народний депутат зауважила, що не підписання президентом закону 1210 – це спільна перемога опозиції і підприємців.

«Я сьогодні читаю в соціальних мережах обмін думками підприємців з цього приводу, і хочу сказати, що лише спільними зусиллями нам все-таки вдалося не допустити такого зла для економіки України, як підписання закону 1210», – додала вона.

Ніна Южаніна закликала спільними зусиллями протистояти безглуздим і непрофесійним законодавчим ініціативам нової влади.

«Якщо ми спільно будемо діяти і в подальшому, то зможемо надати додаткову інформацію владі, аби вона також могла виправляти свої помилки. Насправді сьогодні мова не йде про протистояння діям нової влади. Ми маємо в першу чергу розуміти, що за нами стоять 1,5 мільйонів підприємців. І сьогодні в регіонах підприємці відчувають, як найбільшу біду, яка насунулась на економіку країни – це ті законодавчі ініціативи, які були прийняті монобільшістю останнім часом», – підкреслила народний депутат.

Джерело

 

Адвокати Порошенка: Беззмістовні допити ДБР вкотре довели, що справи проти Порошенка – це фарс задля тиску на лідера опозиційної політичної сили

 

Справи, які наплодило ДБР за заявами поплічника Януковича Портнова та інших представників «п’ятої колони» Кремля, мають на меті створити відповідну картинку для суспільства і продовжувати політичний тиск на лідера опозиційної партії Петра Порошенка. Про це заявили адвокати п’ятого Президента Ілля Новіков та Ігор Головань під стінами ДБР, де відбулася багатогодинна акція проти політичних переслідувань.

«Я думаю, що мало в кого є сумніви, що звернення слідчих ДБР, які знаходяться в Шевченківському районі, саме до Печерського суду, відомого своїми одіозними рішеннями, це виключно штучний, протиправний і шахрайський метод. Саме тому ми оскаржили ухвали про привід. Ми пройшли всі наші національні етапи оскарження і нам вже відкрита дорога до Європейського суду з прав людини. Ми звернулися до Вищої ради правосуддя. Крім того, ми звернулися до правоохоронних органів з вимогою притягнути осіб, які брали участь в організації цих неправосудних ухвал про привід до встановленої законом відповідальності», – повідомив Ігор Головань.

Ілля Новіков наголосив, що слідчі ДБР намагаються обмежити право Порошенка на захист, і тому ігнорують рішення судів. «Шевченківський суд вже виніс рішення, що у тій справі про призначення суддів, у якій ми сьогодні давали свідчення, Порошенко має користуватися правами захисту. Слідчий це проігнорував».

Адвокати Порошенка також підтвердили, що слідча Сєргєєва, до якої мав здійснюватися привід, несподівано пішла у відпустку.

«Як з’ясувалося з офіційного документа, який отримала суддя Шевченківського районного суду міста Києва, слідча Сєргєєва, яка так хотіла побачити Петра Порошенка у себе на допиті, терміново відбула у відпустку», – зазначив Ігор Головань.

«Причина дуже проста. Вона сьогодні мала виступити в Шевченківському суді і відповісти на питання – чому вона не припинила справу, яку за всіма законами і здоровим глуздом мала б припинити. Щоб на ці питання не відповідати, вона таким чином сховалась від свого власного широко анонсованого допиту», – переконаний Ілля Новіков.

«Вони лякаються правди, навіть в такому другорядному питанні, де саме вони знаходяться. Бо вони лякаються, що не дай Бог їхня справа піде не до Печерського суду, не до того судді, який підготовлений до неї і щось буде не так. Вони цього дуже лякаються», – наголосив Ілля Новіков.

«Ми знаємо, і це вже не заперечує ні старе керівництво ДБР, ні нове, що фактично всі ці кримінальні провадження є політичним переслідуванням і вони спрямовані стосовно Петра Порошенка» – підсумував Ігор Головань.

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко подякував за підтримку всім людям, небайдужим до того, що в країні посилюються політичні репресії. Зокрема і за те, що протягом кількох годин учасники акції не розходились з-під будівлі ДБР.

Джерело