Всі поступки, «перемірія» та «развєдєнія» виявилися марними

Валерій Прозапас

Ну ось і все.
Росіяни відмовляються від участі в “нормандському форматі” до закріплення так званого “особливого статусу” Донбасу в законодавстві України.

Це пряма вимога до Зеленського капітулювати.

Але зважитись на неї рейтингозалежному президенту буде складно – співвідношення противників “спецстатусів” до готових на компроміс українців 62% до 21%.

Війна продовжиться, тиск Кремля продовжиться, всі поступки, “перемірія” та “развєдєнія” виявилися марними.

Відбувається все те, про що восени попереджало “воінствєнноє мєньшинство” під час “дождіков” на акціях “Ні капітуляції”.

Вибачатися будемо?


Джон Сміт

“Ми будемо розмовляти про (нормандську зустріч) тільки (…) після закріплення особливого статусу (Донбасу) на постійній основі в законодавстві України”, – Лавров.

Ось і все. Відсьогодні Зеленський на розтяжці. Хочеш показувати своїм виборцям поступ у вирішенні питання війни – іди на поступки перед ворогом (а ні, “наживаєшся на війні” – втрачай рейтинг). Підеш на поступки перед ворогом – натикайся на спротив всередині країни (громадянська війна).

Політика прогибів перед ворогом привела до того, що ворог підловив і змусив виконувати обіцянки. Причому ворог продовжує вбивати наших військових. Жодного домовленого припинення вогню немає. А ти виконуй.

Ворог нас підштовхував до громадянської війни з самого початку. Більшість українців категорично проти “особливого статусу”. Всі оті крики про “моторолу в Верховній Раді” були потрібні, щоб спровокувати Майдан у Києві. Але тоді у нас була влада, яка збиралася стояти до кінця і висушити Путіна санкціями. А тепер у нас влада вимушена втримувати рейтинг. Влада на гачку компроматів перед ворогом. Влада, насичена агентурою. Влада, ворожа до всього українського. Влада, що прийшла красти.

Вибір, який вона зробить, очевидний.
Нам треба готуватися до жорсткої відсічі Зеленському і його договорнякам з ворогом впихнути бойовиків в тіло України.

 

Карикатура © Михайло Шлафер