Я не розумію, чому Тігіпко

Тамара Горіха Зерня

Як можна думати про Тігіпка, якщо у нас є Фокін. Фокін, який був першим прем’єр-міністром України. Тільки цього достатньо, щоб призначити його новим главою Уряду. Мало? Ну тоді тримайте ще: Фокін переклав поему Пушкіна «Руслан і Людмила» у віршах. І ще Фокін, здається, живий, хоча це не точно.

Ну добре, не хочете Фокіна – але хто при здоровому глузді відмовиться від перекладача? – шукаємо далі.
Далі у вас Звягільский. По-перше, Юхим Леонідович точно живий, а по-друге, він знає, що робити з безхозними шахтами.

Масола і Лазаренка пропускаємо. Шкода, звичайно, кріпкі господарники були, але один помер, другий надовго присів і якось випав із політичного контексту. Хоча і тут не все однозначно. Ми б на вашому місці, пане Зеленський, кадрами не розкидалися. Як то кажуть, від тюрми і суми не зарікайся (особливо не зарікайся у вашому випадку), а досвід, набутий у життєвих університетах, – безцінний.

Саме тому не радимо списувати з рахунків Юлію Володимирівну і Віктора Федоровича. І якщо з Януковичем можуть виникнути чисто технічні проблеми, вам доведеться зарахувати йому відсидку в Ростові у строк погашення вироку за зраду, то пані Юлія вже тут, готовенька.

Щодо Азарова є сумніви. Спробуйте сходу, без розгону вимовити «Азаров». У вас теж не виходить, правда? Але це чистоплюйство, на яке можна і заплющити очі. Зате Азіров вам покаже справжній майстер-клас з управління золотовалютними резервами. Обміняєтесь досвідом, ви діда здивуєте, він вас.

Хто там іще лишається? У бік Яценюка не дивіться, у нього Терезія розумна, не допустить.

Кінах? Кравчук? Кучма?
Або, не побоїмося цього слова, Гройсман?

Менше півроку вам знадобилося, щоб обвалити рейтинг перспективного зеленого уряду до нульових позначок. І все б нічого, якби туди ж, у ту саму прірву, ви не викинули економіку, національну безпеку, інформаційну політику та обороноздатність країни.

Вам здається, що у вас іще є простір для маневрів. Що заміна прізвищ у Кабміні, а потім і прізвищ у Верховній Раді дасть вам необхідну відстрочку, прикриє кров на ваших руках.

Швидка зміна декорацій – це хороший сценічний прийом. Сценічний, Вова! Ми вже не знаємо, якими словами до тебе донести, що Україна – не повія, а Банкова – це не Квартал.

І гнатимуть тебе, Вова, як скаженого пса. А не як милого дресованого песика, якому належить пряничок за кожен «гав».

Автор