Зведення станом на 07:00 16 лютого 2020 року (звіт ОБСЄ, мапа)

15 лютого збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив п’ять обстрілів по нашим позиціям, а саме:
поруч з Мар’їнкою – з міномету калібру 120 мм противник випустив 12 мін;
неподалік Красногорівки – з протитанкового ракетного комплексу;
у районі населеного пункту Павлопіль – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
два рази поблизу Широкиного – з міномету калібру 82 мм – 2 міни, а також противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

П’ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, а саме:
поряд з Травневим – з міномету калібру 82 мм – 5 мін, зі станкового протитанкового гранатомету – 8 пострілів, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
тричі у районі населеного пункту Оріхове – зі 120-мм мінометів – 34 міни;
поряд з Новолуганським – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Вчора, 15 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

З початком цієї доби російські окупаційні війська обстріляли захисників Новолуганського, застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберний кулемет та іншу стрілецьку зброю.

За поточну добу втрат немає.

Джерело

 

Щоденний звіт №38/2020, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 15 лютого 2020 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 14 лютого 2020 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • У Донецькій і Луганській областях СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Місія продовжила здійснювати моніторинг безпекової ситуації на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.
  • СММ продовжувала фіксувати труднощі, з якими стикається цивільне населення на пунктах пропуску вздовж лінії зіткнення через несприятливі погодні умови і тривале очікування.
  • У Донецькій області Місія сприяла проведенню ремонту та забезпеченню функціонування життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури з обох сторін лінії зіткнення, зокрема на шламонакопичувачі фенольного заводу в районі Залізного і на лініях електропередачі біля Ясинуватої.
  • Члени збройних формувань обмежували свободу пересування СММ на блокпостах у Верхньошироківському та Самійловому на півдні Донецької області.