Зради і перемоги тижня. 7 – 13 лютого 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 7 – 13 лютого 2020 р.

ЗРАДА

Печерський райсуд Києва обрав відомій волонтерці та добровольцю Олені Біленькій (Марусі Звіробій), яку підозрюють у погрозах вбивством Президенту України Володимиру Зеленському, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Також ДБР вручила підозру чинному народному депутату Софії Федині.

Новий вид китайського коронавірусу вперше було виявлено в громадянина України. В одного з українців, які перебувають на борту круїзного лайнера Diamond Princess в Японії, підтвердили зараження новим видом коронавірусу.

Обвинувачені у розстрілах Майдану колишні співробітники спецпідрозділу “Беркут” Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, яких раніше передали на окуповані території у межах обміну, повернулися до Києва. Адвокат оприлюднив звернення екс-беркутівців до президента Володимира Зеленського, генпрокурора Руслана Рябошапки та голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. У ньому йдеться, що українська влада утримує їх за злочини, які вони нібито не вчиняли. Обвинувачені закликали Зеленського “негайно скасувати закон про амністію майданівців.

Держбюро розслідувань повідомило про підозру у перевищенні влади або службових повноважень екс-прикордонникам, які організували переміщення екс-губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі до Польщі.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телеканалу “Прямий” заявив, що допускає можливість пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу. Згодом Арахамія вибачився за свої слова, сказавши що його неправильно зрозуміли.

ПЕРЕМОГА

Компанія «Спецтехноекспорт» зі складу концерну «Укроборонпром» презентувала нову програму модернізації танків Т-72. Як зазначається, підвищення рівня мобільності танка досягається завдяки заміні двигуна на шестициліндровий двигун 6TD-2 потужністю 1200 к.с. та реверсної трансмісії, що перевірені експлуатацією в умовах спекотного клімату та гірської місцевості, мають збільшений ресурс експлуатації. Крім цього військовослужбовці Центральної автомобільної бази зберігання та ремонту на Хмельниччині передали представникам однієї з бригад спеціалізовані броньовані автомобілі українського виробництва “Варта”.

Російські актори отримали 10 років заборони на в’їзд. Громадяни Російської Федерації прибули в один з пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні і заявили, що їдуть на гастролі. При перевірці з’ясувалося, що двоє росіян незаконно відвідували Крим. Однак вже за декілька годин вони з’явилися на українському кордоні в іншому пункті пропуску, сподіваючись, що їм все ж вдасться потрапити в Україну.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента України. Зеленський визнав, що в його команді є конфлікти, які “заважають працювати”.

Український паспорт у 2020 році на одну сходинку піднявся у світовому рейтингу The Henley Passport Index і зайняв 43 місце. Українцям віза не потрібна для подорожей у 128 країн.

“Український тиждень”, Укрінформ, “Ліга”, “Дзеркало тижня” та “Українська правда” разом посіли перше місце в рейтингу онлайн-медіа щодо дотримання журналістських стандартів. Такими є результати аналізу 17 онлайн-медіа, проведеного ГО “Інститут масової інформації” за підтримки “Інтерньюз-Нетворк” у січні 2020 року. «98% матеріалів на вищезазначених ресурсах не містили порушень професійних стандартів журналістики» – йдеться в дослідженні.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор