Пресконференція адвокатів Петра Порошенка – Ігоря Голованя та Іллі Новікова (відео)

 

Адвокат Головань: Ми вимагаємо, щоб факти політичного переслідування Порошенка були розслідувані, а замовники та організатори понесли відповідальність

Представники влади саботують розслідування фактів політичного переслідування Порошенка, однак результати незалежної експертизи голосу Романа Труби, проведеної FORENSIC SCIENCE SERVICES, INC, змусять правоохоронців виконувати закон. Про це заявив адвокат п’ятого Президента України Петра Порошенка Ігор Головань під час прес-конференції щодо опублікованих результатів аналізу «плівок Труби».

«Експертне дослідження, яке підтвердило ідентичність голосу Романа Труби на аудіозаписах, опублікованих під назвою «Трубу прорвало», ускладнить життя тим представникам правоохоронних органів і представникам влади, які саботують розслідування фактів незаконного переслідування п’ятого Президента України та інших опозиційних політичних сил. Організації незаконних кримінальних проваджень і спроб притягнути завідомо невинних до кримінальної відповідальності», – сказав він.

Адвокат наголосив, що правоохоронні органи ігнорували звернення щодо вчинення злочинів і зареєстрували кримінальні провадження лише після рішення суду.

«Ми змушені були звертатися в суд, щоб відповідні кримінальні провадження були зареєстровані. На сьогодні їх зареєстрована ціла низка. Наприклад, на виконання рішення суду НАБУ зареєструвало провадження за статтею 369/2 «незаконний вплив» колишнього директора ДБР Романа Труби на слідчих. За заявою народного депутата Гончаренка генеральна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за статтями 343, 387 Кримінального кодексу, там іде мова про втручання у діяльність працівників правоохоронних органів та розголошення даних досудового розслідування. Буквально вчора ми отримали відповідь від Офісу генерального прокурора про реєстрацію кримінальних проваджень за статтею 372 Кримінального кодексу, де мова йде про притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднана зі штучним створенням доказів обвинуваченням», – зазначив адвокат.

«Оскільки є ці кримінальні провадження, є те дослідження, я вважаю єдиною перешкодою для того, щоб належним чином притягнути до відповідальності учасників всіх цих незаконних дій є бездіяльність і саботаж представників правоохоронних органів і ми будемо наполягати на тому, щоб Генеральний прокурор припинив цю бездіяльність і налагодив розслідування цих фактів належним чином. Ми цього вимагатимемо і вимагатимемо представлення всіх цих висновків слідства в подальшому в суді», – додав Ігор Головань.

Джерело

 

Адвокат Ілля Новіков: Всі провадження ДБР, відкриті Трубою щодо Порошенка, скомпрометовані і мають розглядатися як політично вмотивовані

Всі провадження, які були розпочаті в ДБР під керівництвом Романа Труби, скомпрометовані і мають розглядатися як політично вмотивовані. Про це сказав адвокат п’ятого Президента Петра Порошенка Ілля Новіков на прес-конференції щодо результатів експертизи так званих «плівок Труби» канадськими експертами з FORENSIC SCIENCE SERVICES, INC.

«Багато хто вважатиме, що після відставки Труби нові експертизи і достовірне встановлення того, що на записі дійсно голос Романа Труби, може мати тільки історичне значення. Це не відповідає дійсності. Принципове юридичне значення має той факт, що пані Ірина Венедиктова, яка зараз очолює ДБР, ухвалила рішення, як кажуть музиканти, грати з тієї ж самої цифри. Тобто не було проведено перезавантаження всіх проваджень, не тільки щодо «Кузні на Рибальському», – сказав адвокат.

За його словами, оскільки тепер достеменно відомо, що такі вказівки надавалися і виконувалися, ці провадження є скомпрометовані.

«Рішення нового керівництва ДБР не проводити перевірку  за цими обставинами, а продовжувати, ніби нічого не відбувалося, привели до того, що на сьогодні, незалежно від того, що керівництво змінилося, всі ці провадження скомпрометовані і мають розглядатися як політично вмотивовані. Це достовірний факт як результат прямих службових зловживань попереднього керівництва. З кожним днем, впродовж якого нове керівництво ДБР не вживає заходів до того, щоб з’ясувати обставини, а навпаки продовжує діяти в тому ж руслі, все більш чіткий характер набуває зловживання з боку нового керівництва. Це суттєво», – додав Новіков.

Джерело

Автор