Де перемога?

Тарас Чорновіл

Пригадуєте формулу обміну, затверджену на паризькому саміті Нормандської Четвірки: “Всіх встановлених на всіх встановлених”?

Сьогодні СБУ уточнило кількість встановлених наших громадян, які незаконно утримуються в неволі на території ОРДЛО. Ця кількість близька до тієї, яку СБУ повідомляла кілька місяців назад. Тоді йшлося про 250 чоловік. Зараз озвучено чисельність таких осіб – 184. А тепер просто доплюсуйте до них тих полонених, заручників та інших осіб, яких на свій вибір Україні віддали так звані ДНР/ЛНР – 76. Разом 260. Можу припустити, що за пів року Служба встановила місце утримання ще 10 осіб.

То в мене питання: як можна було кричати про якусь перемогу, коли формула, нагадаю: “Всіх встановлених на всіх встановлених”? У нас цих встановлених на той момент було між 250 й 260 наших громадян. А Зеленський зі своєю командою спокійно задовольняєтеся згодою терористів повернути 76 людей з них. І нічого більше не вимагає. А натомість кричать, що це епохальна перемога.

До речі, серед повернутих нам громадян є ряд абсолютно сумнівних персонажів. А в той же час у полоні залишилися чітко встановлені наші військові.

То перемога, кажете?