Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 07.12.2019 (фото)

Впродовж поточної доби, 7 грудня 2019 р., збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

2 обстріли укріплень українських захисників російськими окупаційними військами, зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
біля Майорська – з мінометів калібру 82 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
поблизу Новоселівки Другої – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів;
біля Широкиного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
неподалік Павлополя – зі станкових протитанкових гранатометів.

Поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” сьогодні здійснювалось автобусом та двома електромобілями. Перевезено біля 3000 пасажирів. Представники ДСНС України провели щоденне обстеження місцевості з обох боків від дороги на наявність вибухонебезпечних предметів. Триває робота щодо надання допомоги цивільному населенню (за потреби) представниками міжнародного комітету Червоного Хреста.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША. Обстановка залишається стабільною.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, тривають заходи з верифікації представниками СММ ОБСЄ результатів завершення процесу розведення сил і засобів.

Підсумки за минулу добу

6 грудня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 82 і 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Новолуганське, Миколаївка, Новогнатівка, Луганське, Павлопіль, Водяне, Троїцьке, Кримське і Авдіївка.

Упродовж минулої доби бойові травми отримали два військовослужбовця Об’єднаних сил.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 умисне вбивство, 11 крадіжок, 2 шахрайства 1 факт незаконного обігу зброї та 11 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 20309 осіб та 2279 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20617 осіб та 2401 транспортний засіб. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 44 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Сьогодні, 7 грудня 2019 року, російська окупаційна влада нарешті передала тіло загиблого Дмитра Каплунова українській стороні

Це було підтверджено після проведення відповідних офіційних процедур ідентифікації.

З різних причин кілька разів перемовини зривалися, незважаючи на залучення до них представників авторитетних міжнародних організацій. Українська сторона ще 2 грудня офіційно звернулась через представника Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) та СММ ОБСЄ до представників так званих «ДНР» щодо передачі тіла військовослужбовця. Він загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині ще 1 грудня.

Родина, друзі, колеги Дмитра зможуть попрощатися з ним і гідно поховати Героя, який віддав своє життя за Україну.

Джерело

 

ООС. На Луганщині підрозділи НПУ та НГУ провели профілактичну роботу

Незаконне зберігання зброї, наркотики, затримані розшукувані особи, і все це лише за один день несення служби Національної поліції спільно з гвардійцями на Луганщині.

Профілактика тяжких та особливо тяжких злочинів, недопущення фактів екстремізму та тероризму, а також стабілізація оперативної обстановки – це пріоритетні завдання для підрозділів Нацгвардії.

Для міст Донецької і Луганської областей такі завдання найбільш актуальні.

Військовослужбовцями Національної гвардії спільно з працівниками поліції зі складу Об’єднаних сил були проведені комплексні оперативно-профілактичні заходи у населеному пункті Трьохізбенка.

У результаті злагоджених спільних дій правоохоронців було виявлено: 2 факти зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 263 КК України); 1 факт зберігання холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.2 ст. 263 КК України); 1 факт незаконного зберігання наркотичних засобів (ч.1 ст. 309 КК України). Також за різними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення було складено 17 протоколів.

Крім того, у місті Слов’янськ під час несення служби з охорони громадського порядку спільним патрулем Національної гвардії та Національної поліції зі складу Об’єднаних сил було затримано громадянина, який знаходився у розшуку за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Джерело