Зведення станом на 07:00 05 грудня 2019 року (мапа)

4 грудня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” російські окупаційні війська здійснили 2 обстріли неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

1 ворожий обстріл зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД”, біля Широкиного, з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Вчора, 4 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає.

Джерело

 

Мар’їнка буде зі світлом

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що, з отриманням довгоочікуваних гарантій щодо дотримання режиму припинення вогню з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області, з 9 години 4 грудня 2019 року в районі населеного пункту Мар’їнка розпочалось проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Робітники АТ “ДТЕК Донецькі електромережі” приступили до заміни пошкодженого трансформатора мережі. За повідомленням енергопостачальної компанії, залишилося відновити електроживлення 60 будинків на вулицях Тельмана та Жовтневій.

Джерело

 

Щоденний звіт № 286/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 3 грудня 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 2 грудня 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та відсутність таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попередньою добою.
  • За межами ділянки розведення сил і засобів у районі Петрівського команда СММ зауважила, що кілька протитанкових мін, раніше встановлених поперек дороги, були вилучені, а траншеї частково засипані, тоді як решта залишалася на місці як на дорозі, так і в межах ділянки розведення.
  • На ділянці розведення в районі Станиці Луганської робітники з непідконтрольних урядові районів демонтували поруччя на металевій конструкції мосту та видаляли рослинність.
  • Місія здійснювала моніторинг дотримання локального режиму припинення вогню для сприяння проведенню свердління водозабірних свердловин поблизу Паньківки.
  • Обмеження свободи пересування патрулів СММ тривали, зокрема на блокпості збройних формувань поблизу Верхньошироківського.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело

 

Щоденний звіт № 287/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 4 грудня 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 3 грудня 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • На ділянці розведення сил і засобів у районі Петрівського та поблизу неї безпілотні літальні апарати Місії зафіксували протитанкові міни та проведення ремонтних робіт на дорозі на північ від ділянки.
  • На ділянці розведення в районі Золотого спостерігачі бачили працівників із непідконтрольних урядові районів, які видаляли та спалювали зрізану рослинність.
  • СММ зафіксувала протитанкові міни поблизу непідконтрольної урядові Стили та знаки про роботи з розмінування біля підконтрольної урядові Кривої Луки. Обидва населені пункти розташовані в Донецькій області.
  • Місія здійснювала моніторинг дотримання локального режиму припинення вогню для сприяння проведенню свердління водозабірних свердловин поблизу непідконтрольної урядові Паньківки в Луганській області.
  • Обмеження свободи пересування Місії тривали, зокрема на блокпості збройних формувань біля Нової Мар’ївки.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело

 

 

 

 

 

Автор