Зведення станом на 07:00 02 грудня 2019 року (мапа)

1 грудня 2019 р. збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” російські окупаційні війська здійснили 2 обстріли:
поблизу Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
біля Зайцевого – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

5 ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ” СХІД”:
неподалік Лебединського – з РПГ та великокаліберних кулеметів;
у районі Новогригорівки – з мінометів калібру 82 мм;
поблизу Красногорівки – з великокаліберних кулеметів;
біля Павлополя – з СПГ та стрілецької зброї;
неподалік Широкиного – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Вчора, 1 грудня, під час виконання бойового завдання, на невідомих вибухових пристроях підірвалися два українських військовослужбовця. Внаслідок вибухів наші воїни отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з нашого боку немає.

Джерело

 

На Донбасі загинули два українських захисника

1 грудня 2019 р.  диверсійно-розвідувальна група збройних формувань Російської Федерації здійснила спробу проникнення у тил позицій Об’єднаних сил. З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв.

Під час виконання цього бойового завдання на невідомих вибухових пристроях підірвалися два українських військовослужбовця. На жаль, внаслідок вибухів наші воїни отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву.

Джерело

 

Втрати російських окупаційних військ на Донбасі у листопаді цього року

Російський агресор продовжує втрачати особовий склад.

У разі загрози життю та здоров’ю, спроб захоплення територій або проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп українські військовослужбовці дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

За інформацією розвідки Об’єднаних сил, у листопаді 2019 року, втрати збройних формувань Російської Федерації склали 107 осіб. 41 окупант був ліквідований, а ще 66 – складають санітарні втрати ворога.

Джерело

 

Щоденний звіт № 284/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 30 листопада 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 29 листопада 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • У Донецькій і Луганській областях СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • У непідконтрольних урядові Пікузах поблизу патруля СММ стріляли зі стрілецької зброї.
  • Місія продовжувала стежити за ситуацією на ділянках розведення сил і засобів у районах Золотого та Петрівського.
  • На ділянці розведення в районі Станиці Луганської команда СММ бачила, як робітники з непідконтрольних урядові районів виконували ремонтні роботи на асфальтовому покритті та встановлювали нові поручні на металевій конструкції мосту біля Станиці Луганської.
  • Місія вперше зафіксувала протитанкові міни біля непідконтрольного урядові Верхньошироківського та попереджувальні знаки про мінну небезпеку поблизу підконтрольної урядові Мар’їнки.
  • СММ здійснювала моніторинг дотримання режиму припинення вогню для уможливлення проведення ремонтних робіт на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури з обох боків лінії зіткнення.
  • Обмеження свободи пересування СММ тривали, зокрема на блокпості збройних формувань біля Ковського на півдні Донецької області.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело