Операція «Маргіналізація ветеранів»

Mason Lemberg

Таким чином, за минулий день 05.11.2019:

– ДБР відкрило кримінальні справи на моряків, яких з такою помпою “визволяв” щеля;
– ДБР вручило підозри генерал-майору Марченку і ще 4 особам за фейковою справою про прострілені броніки;
– за постановою Печерського суду проведені обшуки в піцерії Ветерано в справі, яка взагалі не стосується власника піцерії;
– провели обшуки в будинку матері волонтерки, в якому сама волонтерка не проживає і не прописана;
– провели обшуки в сім’ї добровольців “Правого сектору”, які з перших днів на війні. Жінку арештували. Завтра Печерський суд буде обирати міру запобіжного заходу.

Боягузи і дезертири мстять тим, хто їх захищав 5 років.

Я би не хотів бачити коментарі на кшталт “це 3,14дєц” (хоча це так і є).
Я би хотів, щоб кожен задумався про те, куди веде країну зелена влада. Поки не пізно.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Про арешт «Пуми» і обшуки у «Ветерано». «15 тисяч бандитів Порошенка», «войовнича меншість», «по Україні пройшов дощ»… За бажанням ви й самі знайдете чимало гарних епітетів, якими представники нинішньої влади нарікають нас, учасників війни. Всіх. Добровольців, волонтерів, ветеранів ЗСУ, НГ, МВС, ДПСУ, СБУ тощо. Словами справи не обмежуються.

Порушено справу проти Марусі Звіробій і Софії Федини, за те що вони сказали речі набагато м’якші за ті, які зробили маніпулятора Дубінського нардепом. Заарештували ветерана Владислава Грищенка і його дружину Інну «Пуму» Грищенко. У батьків «Пуми» і Владислава відбулися обшуки. Пресують офіцерів Центру Марченко в Міноборони. Прийшли з обшуком до піцерії «Ветерано». На пабліках ЗЕприбічників уже смакують гниль про «камуфльованих бандитів Порошенка» і про «піцерію мародерів» – можете самі пошукати.

Так, я знаю, це не перші арешті – арешти ветеранів та волонтерів відбувалися і за попередньої влади. Так, я не з чуток знаю, серед ветеранів і серед волонтерів люди були різні, і далеко не всі з них пуритани та праведники. Я так само знаю, що привертання уваги під гаслом «влада ідіотів гнобить патріотів» – одна з улюблених тактик реальних злочинців, тюнингованих під ветеранів АТО/ООС. Але.

Але. Надто багато питань виникає до обставин ситуації. І ще. Насторожує те, що всі, хто зараз потрапив під прес, – люди відомі, які стали у ветеранському середовищі практично символами.

Маруся Звіробій та Інна Пума – без перебільшення легендарні учасники війни та волонтери. Піцерія «Ветерано» – знаковий успішний бізнес, створений ветеранами. Про Центр Марченка і говорити марно – берці на мембрані, сухпай, форма укропіксель, фліски, реформа харчування – це все вони. І саме їх нині пресують.

Все це на вельми цікавому тлі – ЗЕкоманда ветеранської спільноти реально боїться. Наразі саме ветеранська і патріотична спільнота активно протестує проти влади, позаяк не сприймає планів ЗЕкоманди капітулювати перед Москвою, називаючи все це «розведенням сил». Боятися є від чого – в самому лише Києві ЗЕкоманда вже мала проти себе акції і на 10, і на 20 тисяч учасників, проти Порошенка трохи меншу кількість протестувальників зібрати вдалося лише на четвертому році його президентства (міхо-майданчик). Очевидно, це не межа, самоорганізований парад на День Незалежності зібрав не менше 50 тисяч учасників.

ЗЕкоманда з ветеранською спільнотою намагалася домовитися – згадаємо зустрічі на Банковій і МінВет. ЗЕкоманда намагається ветеранів купити – щойно проголосували за надання УБД добровольцям (мені теж, до речі). Дуже схоже на те, що влада перейшла до наступного кроку – змальовування ветеранів або бандитами-ПТСРниками, або баригами і корупціонерами. Що схоже на кішку, нявчить як кішка, і ловить мишей як кішка – напевно кішка.

Що сказати на це? Знаєте, я вже маю приклади, коли мій конфлікт з Нацкорпусом був залагоджений через ветеранів із НК, яких я знаю по фронту, причому залагоджувати почали з їхньої ініціативи. Я знаю людей, які не голосували за Порошенка і які люто ненавидять Порошенка, але це не заважало нам спільно воювати та волонтерити. Нас всіх об’єднало щось вище за політичні вподобання. І це вище – Україна, за яку кожен з нас нещодавно був згоден стати калікою або вантажем 200. Про ветеранське братерство я багато чув від дідів – ветеранів Другої Світової війни. Нині переконуюся, це відчуття справді неймовірно сильне. Хто не був – не збагне.

Я от бачу, ЗЕкоманда палко мріє здобути видовище, коли на протести проти неї виходять пліч о пліч і порохоботи, і вчорашні прибічники ЗЕ… Мушу привітати ЗЕкоманду. Мрії здійснюються.


Юрий Бирюков

Дима Марченко, да. Донецкий аэропорт, старый терминал. Тогда подполковник, сейчас – генерал-майор.

По версии следователей, страшнейший преступник, руководитель таких же жутких преступников. За всю их компанию из пяти человек просят залог 500 000 000 гривен. Нет, в порядках цифр не ошибся. Половина миллиарда гривен.

Инкриминируемая статья – бездеятельность, повлекшая экономический ущерб. Нет, не коррупция. Нет, не взятки. Нет, не кражи. Бездеятельность – не отреагировали на пост в ФБ.

Экспертиз нет, доказательств нет, смысла нет. Есть только “политическая воля”.

Это. Какой-то. Цирк.


Владимир Завгородний

А теперь давайте поговорим о залогах. Для простоты, возьмём информацию за 2019 год, и для простоты не будем обсуждать, насколько там реальные или нереальные дела, и виновен ли Гладковский в том, что закупал транспорт по завышенным ценам или в том, что он Свинарчук.
Просто цифры.

В августе суд выпустил: гендиректора ДТЭК «Сети» Ивана Гелюха, советника гендиректора ДТЭК Бориса Лисового и бывшего члена НКРЭКУ Владимира Евдокимова.
Они подозреваются в нанесении государству убытков в размере 18,9 миллиардов гривен. ВОСЕМНАДЦАТЬ МИЛЛИАРДОВ.
Суммы залога для фигурантов дела составили: 9,5 миллионов гривен, 10 млн., 1,9 миллиона.

Бывшая министр охраны здоровья Раиса Богатырёва, обвиняемая в хищении бюджетных средств, в августе вышла под залог 6,5 миллиона гривен. Их внёс Вадим Новинский.

Некие Алиса Гринчук и Юрий Аллеров, обвиняемые в махинациях с жильём для бойцов Нацгвардии. Сумма нанесённого ущерба оценивается в 82 миллиона гривен.
Они вышли под залоги 1,5 млн. и 4,8 млн. гривен.

Заместитель мэра Днепра Михаил Лысенко. Предположительно присвоил 29,5 миллиона бюджетных средств.
Сумма залога — 600 000 гривен.

Олег Гладковский, подозревается в том, что про него сделал передачу журналист Бигус. Вышел под залог 10,5 миллионов.

Олег Майборода, «Укрбуд девелопмент», растрата государственных средств. Сумма ущерба оценивается в 80 миллионов. Залог — 2 миллиона.

Ну и так далее.

И вот наконец предъявлены обвинения самому опасному и самому коварному из барыг!
Знакомьтесь, генерал-майор Марченко.
Он подозревается в том, что проводил реформы в украинской армии.
Сумма залога — 100 000 000 гривен.
СТО МИЛЛИОНОВ ГРИВЕН.
Но там пятеро подозреваемых, полмиллиарда в сумме выходит.

Напомню, что Александр Ефремов, подозреваемый в государственной измене, отпущен под личные обязательства и ему вернули загранпаспорт.
А генерал-майору Марченко залог — СТО МИЛЛИОНОВ ГРИВЕН.

Напомню, что Владислав Мангер, возможный заказчик убийства Катерины Гандзюк, вышел на свободу под залог 2,5 миллиона гривен.
А генерал-майору Марченко залог — СТО МИЛЛИОНОВ ГРИВЕНЬ.

Нет-нет, что вы. Это не политическое преследование, не расправа над неугодными, и не уничтожение украинской армии.
Просто так вышло.


Константин Нескоромный

Щодо підозри Марченко.

Йому інкримінують прийняття поганих бронежилетів, і от що цікаво:

1. МО оголошує тендер.
2. Компанія Х виграє тендер.
3. Компанія Х виготовляє бронежилети.
4. Компанія Х проводить в лабораторії А експертизу бронежилетів та отримує акт відповідності.
5. Поставляє партію бронежилетів на склади МО.
6. Центр Марченко замовляє експертизу в лабораторії Б та отримує акт відповідності.
7. Приймає партію, та надає Компанії Х акти прийому.

Тендер виконаний.

Уявимо, що бронікі дійсно погані. Що це означає?

1. Компанія Х підробила експертизу з допомогою лабораторії А.
2. Компанія Х підробила експертизу в лабораторії Б.
3. Вирогідно, що Компанія Х заплатила центру Марченко, бо інакше взагалі не може бути ніякого складу злочину у прийнятті броників.

Таким чином, винні: компанія Х, лабораторії А, Б, центр Марченко.
В новинах я бачу оголошену підозру Марченко. То в мене наступні питання:

1. Де оголошена сума відкату, яку отримав Марченко?
2. Де підозра компанії Х?
3. Де підозра лабораторії А?
4. Де підозра лабораторії Б?

Якщо всього цього немає – це не справа, це розправа.

Іншого не дано.


Валерій Прозапас

Для рівноваги Всесвіту, якщо повертається Портнов з Кузьміним та відпускають сєпаров, то, по ідєє, мають трусити всяких ветеранів та затримувати добровольців.

А як ви думали, закон жанру, “общєство хочєт крові”, генпрокурор сказав.
Вони добре вивчили що подобається наріду, що звик переступати через своїх померлих з голоду (“сіньору-голодомору”).

А Надя Савчєнко, яка везла в Київ міни та РПГ і яку відпустили через неувіновность, розповість в тєлєвізорє, як це правильно, потомушто Порошенко.

Я вчергове вітаю білих польт з надпозицією та мудрим “pohuy”, ви отримаєте відповіді на свої “многавапросав”.


Неприємно про це говорити, але краще я розкажу, ніж хтось перекрутить.

Записую це відео виключно для того, щоб не було маніпуляцій в інформпросторі.

Сьогодні (05.11.2019 – ред.) у піцерії на Софіївській, 8 був обшук. Ухвалу на цей обшук надав найчесніший і найсправедливіший суд світу – Печерський.

Одразу пара уточнень:

– двері виламали у Дімаса вдома, а не в піцерії,
– по ухвалі мене проконсультували, і тепер я знаю, що слідак цю ухвалу просив, а суд виписав, просто виписав.

Дякую за роз’яснення.

(на відео присутня ненормативна лексика)


Володимир Ар’єв

Обшуки у приміщенні піцерії «Ветерано» цілком логічно вкладаються у події останнього місяця.

Перше – заява представниці «Слуги народу» Галини Третьякової про те, що учасники бойових дій «проїдають» державну допомогу і воюють заради пільг.

Наступне – відведення української армії з позицій, які були відвойовані ціною життя і здоров’я українських героїв? і на фоні цього відверто хамська поведінка Зеленського, який у стилі «тітушки» спілкувався з добровольцями.

Далі – відкриття справ проти українських моряків, звільнених з полону.

І ось – обшуки на підприємстві, яке було створене для того, щоб давати ветеранам надію і перспективу на реалізацію у цивільному житті.

Це дуже схоже на цілеспрямовану кампанію для провокування ветеранського середовища. Хто може бути головним «ляльководом» цієї кампанії, і хто отримає найбільших зиск – у відеоблозі народного депутата з фракції «Європейська Солідарність» Володимира Ар’єва.


Алексей Петров

#отъебитесь_от_армии

Наше доблестное, трижды ордена «Отмороженного окуня» ГБР, решило не останавливаться на допросах украинских моряков и пошло дальше (Да, я знаю, что аппетит приходит во время еды).

Так вот, в деле о якобы бракованных бронежилетах, следователи этого органа объявили подозрение пятерым должностным лицам МО. Речь идёт о генерал-лейтенанте Дмитрии Марченко, полковнике Сергее Почтаренко и подполковнике Михаиле Комарянском (все трое воевали с россией в составе 79-й десантно-штурмовой бригады). Помимо этого подозрение вручили Саковцу Василию и Ольге Капинус. Дескать, ущерб, нанесённый государству из-за поставки партии якобы некачественных бронежилетов, исчисляется суммой в сто мильёнов. И в тот же момент на пресс-конференции директор ГБР говорит о том, что точная сумма ущерба будет известна после заключения специальных специалистов (странно, откуда тогда взялась сумма в сто мильёнов? С потолка? Ну я так и понял).

Вообще ситуация интересная. Исходя из того, как в комментариях под соответствующим постом Юрия Бутусова, радостно бегает представитель фирмы, которая проиграла тендер на поставку бронежилетов, лично мной усматривается простая и, главное, знакомая до боли ситуация. Имя ей – конфликт коммерческих интересов. И генерал Марченко со своими «пиратами» оказался меж двух огней. Ведь обязательно кто-то останется недоволен.

Кстати, в том же посте известного журналиста есть занятная информация…

«Справедливости ради, немало поставщиков говорят, что взяток у них в ГУРСМО не брали, многие известные торги проходили безусловно честно». ©

Да, вот такие теперь стомилионные коррупционеры.

Но и там же есть личные размышления самого журналиста. Мол, создание самого управления – это грусть грустная и без него вообще лучше!..

«Просто ничего подобного нет ни в одной цивилизованной стране, ни в одной армии НАТО. Это управление контролирует допуск к торгам поставщиков, написание технических условий, и само же контролирует качество поставленных товаров… Ради того, чтобы создать это управление, у ВСУ забрали функции контроля качества – раньше за качество отвечали те, кто пользуется закупленными вещами». ©

 Угу, именно так! Вот раньше было же хорошо. С питанием и вещевым довольствием. А сейчас стало плохо!..

Может, потому плохо, что стало плохо каким-то хитрожопым коммерсам, которые долгие годы «сытно» кормили армию тушенкой из свиных и говяжьих запчастей? И у которых военпреды принимали форму, фактически веря на слово, что она качественная. А тут создали структуру, пришёл Дмитрий Марченко со своими ребятами (в основной своей массе боевыми офицерами), и закончилась привычная лафа. Кому же это понравится? Правильно, никому! Вот и стараются всеми силами, правдами и неправдами, убрать с дороги неуступчивых…

Кстати. Чуть не забыл. Любая партия бронежилетов (мы же о них сейчас) принимается ну или не принимается, опираясь исключительно на… заключения независимой сертифицированной баллистической экспертизы. Но следователи видать думают, что это происходит в соответствии с фазами Луны и, как следствие, настроением начальника ГУРСМО. И если возможен сговор производителя и лаборатории, которая проводит экспертизу, то какие претензии к должностным лицам управления?

Но проблема скорей в другом. Кому-то срочно приспичило обезглавить и тем самым развалить к хренам структуру, которая дала колоссальный толчок развитию вещевого и продовольственного обеспечения ВСУ.

Напомню тем, кто уже забыл… Эта же государственная контора, тобто ГБР, таскает на допросы моряков, которые (как и сотни тысяч) других украинцев выполняли свой воинский долг.

P.S. В эту пятницу, угадайте, какой суд… (даю подсказку, на «печер» начинается и на «ский» заканчивается) будет выбирать всем пятерым меру пресечения. ГБР настаивает на содержании под стражей или по сто лямов залога с каждого. Они бы так ретиво рассматривали дела в отношении Портнова, как прессуют украинскую армию.