Петро Порошенко зустрівся з Місією МВФ в Україні (фото)

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з представниками Місії МВФ, яка перебуває цими днями в Україні.

П’ятий президент України висловив вдячність за підтримку нашої держави з боку Міжнародного валютного фонду, що сприяло макроекономічній стабілізації та відновленню економічного зростання.

Під час зустрічі було обговорено проект Державного бюджету на 2020 рік, який був представлений Урядом України. Було наголошено на необхідності закладення в його основу реалістичних цілей, а також забезпечення його відповідності домовленостям з Міжнародним валютним фондом.

Представники МВФ також звернули увагу на важливість незалежності Національного банку України.

Петро Порошенко закликав МВФ звернути особливу увагу на недопущення ревізії націоналізації ПриватБанку, що може підірвати не лише макроекономічну стабільність, але й інвестиційний імідж України.

П’ятий президент України засудив політично вмотивовані переслідування колишнього глави Національного банку України Валерії Гонтаревої та закликав МВФ засудити такі дії з вимогою забезпечити невідкладне розслідування та притягнення до відповідальності як виконавців, так і замовників цих злочинів.

Фото © Михайло Палінчак

Джерело

Автор